Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@xsaleen vedeni mam super, s vedouci jsem sice na zacatku valcila ale co odesel starej reditel, tak je to ok a naopak mi ani nedovolili holky nic tahat
@1985bara Taky asi hodně záleží na kolektivu… Asi máme štěstí na lidí v práci.
Zase na druhou stranu i chápu, že se to někdo boji říct. Někdo by mohl reagovat blbě a dělat naschvály.
@mili_h jasny, ja jsem citila ze to v praci mohu rict, tak jsem jim to rekla a od ty doby si mame porad o cem povidat, strasne je to zajima
a ja to aspon nemusim v sobe nejak dusit
@1985bara. Přesně, člověku se tak nějak uleví, že v tom není sám.
Přítel má občas špatnou náladu a nechce o tom mluvit, tak si to kompenzuju v práci.
Já jsem navíc hrozná drbna a kdyby to nikdo nevěděl tak bych si snad musela začít psát deníček nebo nevím… ![]()
@mili_h u nás taky katastrofální spermio, chlap by se zbláznil, kdyby se to někdo v práci dozvěděl… ale to že má třeba jejich ženská problémy, to si klidně poví mezi sebou
@xsaleen píše:
@mili_h u nás taky katastrofální spermio, chlap by se zbláznil, kdyby se to někdo v práci dozvěděl… ale to že má třeba jejich ženská problémy, to si klidně poví mezi sebou
@xsaleen. To ten můj to zase úplně skrývá před celým světem. Já naštěstí problém nemám tak nevím jak by reagoval. Ale hrozně mi vadí, že to neví jeho máma. Protože když si představím, že by mi moje dítě neřeklo, že má takovej problém tak by mě to asi zasáhlo…
@Ecil. Mě zase řekl, že pokud ani jeden ze tři pokusů nevyjde tak v žádným případě nepřistoupí na dárce spermií. Že buď budeme mít cizí dítě oba nebo žádné. A že by pak nezvládl kdyby mu třeba někdo řekl, že mu je mimčo podobné a on by věděl, že vůbec nemá jeho geny… Řekl mi to tedy těsně po tom co se dozvěděl výsledek prvního spermiogramu kdy byl úplně na dně.
@Ecil @mili_h no mě ten můj po tom, co vyšel z genetiky, řek, že se vlastně nic neděje, bude brát vitamínky a bude to ok
, zpráva mluví jinak
pak mu dělali kontrolní spg v caru a katastrofa, má použitelné 1% spermií z půl milionu na mililitr, volal tam on, a zase všechno ok ![]()
prostě si z toho vezme jen co se mu hodí
a já se to pak dovídám od dr
@xsaleen píše:
@Ecil @mili_h no mě ten můj po tom, co vyšel z genetiky, řek, že se vlastně nic neděje, bude brát vitamínky a bude to ok, zpráva mluví jinak
pak mu dělali kontrolní spg v caru a katastrofa, má použitelné 1% spermií z půl milionu na mililitr, volal tam on, a zase všechno ok
prostě si z toho vezme jen co se mu hodí
a já se to pak dovídám od dr
Na tu chlapskou psychiku tu musí být hrozný… Ale snad jsou dospělí a navíc v dnešní době je spoustu možností… My zas máme 100% patologických forem ![]()
@mili_h Tak tohle jsme zatím neřešili, on ho nemá zas tak špatný, aby se to nepovedlo. Má blbou morfologii a o něco horší pobyblivost, ale vybrat z nich při IVF ty dobré by prý neměl být problém
Tak věříme, že to tak bude ![]()
@Ecil. No ty patologické formy jsou právě morfologie. My jsme zvolili IMSI, tam by měli z těch ošklivých spermií vybrat nejménĕ poškozené. Gynekoložka mi teď na prohlídce naznačila, že když je problém na straně chlapa tak IVF bývá úspěšnější. A dala mi knížku pro maminky od 12.tt. ![]()
@mili_h to o úspěšnosti, pokud je „vada“ na straně muže mi taky řekl dr v caru
přítel má 1% morfologicky v pořádku, jinak nulová pohyblivost, takže jdeme do ICSI
upně miluju, když se se mnou dohaduje a ví prd.. prej nějakej jeho známej, byl taky na ICSI a zadarmo
nemohla jsem mu vysvětlit, že to je blbost.. pak mi zas tvrdil, že do toho dali málo.. a když jsem se ptala, kolik je teda podle nich málo, tak mi řek, jsem se zeptal, kolik vydělá, a že prej desítku, tak asi do toho nedali sedmičku ne?
někdy domluva jak s miminem, i s tříleťákem mím se domluvím líp
@mili_h Já vím, přítel má 4% normálních, proto zatím vůbec neuvažujeme o dárci ![]()
@xsaleen. Přesně.
. My jsme naposled šli z centra a hádali jsme se na ulici jestli nám sestřička říkala, že si máme koupit injekční stříkačky nebo ne.
Tvrdil mi, že říkala, že si máme koupit jenom jehly, ale už nevěděl k čemu nám bez stříkaček budou.
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat