Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@slunce.v.duši píše:
Holky, jestli si chcete zvednout náladu, tak je tu príma diskuze „jméno pro placentu“ Už dlouho jsem se tak nezasmála
@hačilka ty bláho, kde se ti ta mrcha courá
to budou zase nervy…
děkuju pěkně za námět na vylepšení, moooc vtipný
tak snad se tu pěkně rozšňupnete a bude zase co aktualitovat.
a jak vůbec dopadl ten pohovor na externí sestru nebo co to bylo? ten měl být ve středu ne?
Ahoj holky dlouho sem tady nebyla v prosinci jsem dostala ke stimulaci inekce decap a menopur, měla sem 22 vajíček a ted čekáme jak se dr. rozhodne jesti ještě ted v pátek a nebo jestli to necháme po menzes. Prí jsem měla moc vajíček a mužu mít z toho HSS. Máte stím nějaké zkušenosti? ![]()
ahoojky ![]()
@Pavlina112 píše:
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? taky mě čeká v brzké době IVF, tak bych byla ráda za pár rad a zkušeností, jestli nevadí
Vitej mezi nama a drzim paleky ![]()
@adrusenkaaa píše:
Holky dneska jsem byla na konzultaci s dokotorem ohledne ivf, mam za sebou hormonální profil, vzal mi krev na chladimidie.Ale řekl mi, že dokud nebou testy na genetiku tak na to umělé oplodnění nepůjdu. Ach jo. Na genetik jdeme 22. ledna a ms bych měla dostat 9. unora, takže jestli to do 18 dnů nestihnou, tak až v březnučetla jsem si, že testy jsou za 2 až 3 tydny, snad se to stihne. Nebo by mi oddalilo ms o pár dní nevite??
Nic si z toho nedelej, podle me je to tak lepsi, ze nechce jit do IVF driv
utece to a hlavne budete vedet, jestli prave v tomhle neni nejaky problem, kvuli kterymu by treba ten pokus nevysel ![]()
Tady s nama ti to utece urcite
![]()
@Jana Vajnerová píše:
Dobré ráno berušky moje,chci se vás zeptat na dvě věci. Prosím vás co se děje když na cukru zjistí špatné výsledky. To mi jako zase bude volat sestra a bude mne posílat do nějakého pekla?
A druhý dotaz mám ohledně pomoci v mateřství nebo jak se tomu říká. Rozumím dobře že se žádá osm týdnů před porodem? A kde se o to žádá a potřebuji nějaké dokumenty k tomu?
ahoj, co se týká cukru, mně vyšla hodnoto po vypití špatná=při další kontrole u svého gynekologa mě poslal do diabetologické poradny. Tam mně vzali z prstu krev před jídlem a hodinu a půl po jídle…tyto hranice cukru už mi vyšly v pohodě, ale přesto k nim musím 1× za 3 týdny na krev z prstu před jídlem a hodinu a půl po jídle = takže jsem pod jejich dohledem ![]()
@cherry87 JJ, OHSS může být i při málo vajíčkách, ale když Ti vaječníky reagovaly takto…asi Ti to řekli, ale jako prevence či zmírnění OHSS slouží pití tekutin, nejlépe bez bublinek - 4-5l/den a dostatek bílkovin - mléčné výrobky, maso, někdo si kupuje bílkoviny v lékárně.
Projevuje se to bolestí břicha, pocit nafouknutého břicha, pak se Ti břicho opravdu může nafouknout, zvětší se Ti obvod. Je pak lepší jet do nemocnice. Víc najdeš tady: http://www.mrnous.com/…yndrom-ohss/
@slunce.v.duši ahojky slunce, mohla bych taky poprosit o doplneni do tabulky…tim, ze vas jen ctu a absolutne nestiham na vrazedne tempo reagovat, tak jsem byla v tabulce opomenuta…
ale uz jsem taky na spadnuti- TP mam 14.- 20.2. a bude to Maximek
S Ecil se mozna potkame v porodce…:))
Jinak holky hodne sil do dalsich pokusu a velky obdiv, ze valcite dal a nevzdavate se, hlavne hacilka…te uz se to ted proste povede… ![]()
@1985bara to nevadi, to ja se zase ozvu…to mam za to, ze malo pisu
ale uz sem taky konecne doma na matersky, tak se snad polepsim…;) treba Maxik Jonaska nakonec jeste predbehne…;) k veceri jsem si dala prasacky hranolky, tak cekam jaky bude trest…;)) zatim me teda berou jen zada…ale za to v kuse… Kupodivu je to nejlepsi, kdyz neco delam, tak jsem dneska surovala… ![]()
@hačilka Tak to tě úplně chápu, já jsem asi taky závislák
No sme na tom stejně, taky si hledám práci (zatím nic moc) ale už nejsem na plození tolik upnutá… Taky čekám na MS a 12DC jdu na laparku a pokud nenajdou něco, co by tomu bránilo, tak hned další měsíc se vrháme do inseminací taky s clostíkem.
Minimálka je taky dobré řešení, jenže moje reakce na dávky clostilu 3×1 denně je buď žádná nebo jedno max. dvě vejce.. takže u mě veliká loterie, ale už jsem nad ní taky přemýšlela
Apoň by ty moje mega porcelánový vaječníky tolik nenabobtnaly
NO a pojišťovna proplácí 6× IUI ročně, tak až to vyplýtváme tak se uvidí co dál.. Jéjé bez optimismu by nás to všechno už dávno dostalo, ale my se nedáme viď?! ![]()
Děkuji za odkaz, koukla jsem a zjistila že plynatost a plnost mám, ale pořád chodím čurat, piju za den tak 3-3,5l, ale bolí mě břicho jako bych měla nemocný močák. Doufám že to je jen ta mírná forma hss.
@1985bara jo já vím. to uteče jako voda. ale jak jsem to počítala ohledne ms tak potřebuji tři dny oddálit ms. vysledky budou nejpozdějí do 3 tydnu, tak chci něco co mi oddálí ms.
@Alexandraf Jasně, s Vámi je sranda a hlavně jste živá skupinka. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat