Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@sarik82 píše:
@Janice78
No tak bohuzel ty nemame… Cekam na MS, pak obj na konzultaci a uvidime co dal. Ale mam trochu strach, preci jen uz posl. pokus
A jak ty? Nejaky posun?
ahoj, to je mi líto a chápu jak ti je… taky jsme neměli mrazáčka ![]()
A kolikáté IVF to bylo? Třetí? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, já jsem právě zjistila, že mi nevyšel první KET z 2. IVF a jsem pěkně nešťastná. Probrečla jsem snad pět hodin. Je mi už navíc hodně let a už si říkám, že už dítě snad ani nestihnu.Máme ještě jednoho mrazáčka, ale už se tomu ani neodvažuju věřit. Takže zkusíme toho a pak 3. IVF. Ach jo, kdo to má vydržet
kolik ti je?
![]()
Já totiž mívám podobný pocity ![]()
Já jsem ta anonymní, teď už píšu pod vlastním nickem
Podle Tvýho nicku jsem cca o rok starší. Je mi 37, ale brzy budu mít narozky. Ty půjdeš teď na čtvrtej nebo na třetí? ![]()
@Lorela píše:
Já jsem ta anonymní, teď už píšu pod vlastním nickemPodle Tvýho nicku jsem cca o rok starší. Je mi 37, ale brzy budu mít narozky. Ty půjdeš teď na čtvrtej nebo na třetí?
jestli to byl dotaz na mě (?) ![]()
tak já mám za sebou první neúspěšné IVF… mrazáčci nebyli a ten vloženej se nechytnul ![]()
Jsi sice o něco starší, ale na uzavřené diskuzi co máme k IVF jsou holčiny před čtyřicítkou - a nepochybujou ani na chvíli že by to nemuselo vyjít…
![]()
Jak jsi na tom s pokusama ty?
![]()
Janice78: Chápu, že to je stejně náročný se s tím neuchycením vyrovnat, ale první pokus ještě neznamená vůbec ale vůbec nic. Máš před sebou ještě mraky pokusů a když budeš mít mrazáčky, tak ještě víc…
No já při prvním IVF neměla ani transfer, protože mi moc nezabraly léky. Dívali se na mě trochu jako že mám před selháním vaječníků ![]()
Podruhý mi dali kapku víc léků a už to bylo v pohodě. Najednou 11 vajíček, z toho 3 dobrý. Hned první se uchytilo, ale v 8. týdnu potrat.
Pak jsme dali toho prvního mrazáčka a včera jsem zjistila, že se neuchytnul, respektive možná jen na chvíli (14 den slabá čárka, pak už nic a bílo)
Takže se mi prostě při každým pokusu podělalo něco úplně jinýho ![]()
@Lorela a víte v čem je u vás problém? ![]()
My máme špatné spg, jinak to vypadá docela dobře, i když jsme ještě nebyli v car na konzultaci po tom fiasku..
Takže kdo ví, co se dozvím ![]()
@Janice78
Bylo to 2.IVF… Jelikoz jsme si davali 2 embrya, tak mame jen 3pokusy.
Taky me strasi vek, ze uz se ani nedockame ![]()
Ja uz nemam ani silu brecet, jen me nekolikrat za den vypadnou slzy a nic vic.
Nejhorsi je videt v okoli miminka a nebo i reklama, neni reklama aby tam nebylo neco o mimcu.
@Anonym82
Jo tak to kdybych vedela, na co tak dlouho cekali… Kdyz se prijde na problem hned o to min penez pro ne ![]()
Jezis kdyby nas potkal takovy zaaaazrak, tak bych zacala chodit do kostela, aspon zapalovat svicky.
Je to stejne zajimave co s nama ta priroda dela.
Ja si ted dam asi 3mesice klidu a pak uvidim ![]()
@sarik82 píše:
@Janice78
Bylo to 2.IVF… Jelikoz jsme si davali 2 embrya, tak mame jen 3pokusy.
Taky me strasi vek, ze uz se ani nedockame
Ja uz nemam ani silu brecet, jen me nekolikrat za den vypadnou slzy a nic vic.
Nejhorsi je videt v okoli miminka a nebo i reklama, neni reklama aby tam nebylo neco o mimcu.
To taky mám, tyhle pocity. Když vidím malý děti, často si vzpomenu, že já je mít nemůžu a přijde mi to líto. Četla jsem nějaký průzkumy, že to je dost častý.
@Janice78 píše:
@Lorela a víte v čem je u vás problém?
My máme špatné spg, jinak to vypadá docela dobře, i když jsme ještě nebyli v car na konzultaci po tom fiasku..Takže kdo ví, co se dozvím
Janiko, jedno neuchycené embryjko určitě není ještě fiasko. Však je ta pravděpodobnost uchycení asi 30%. Tak teď sis vybrala „to špatný“ a do budoucna už budeš vybírat „tu dobrou pravděpodobnost.“ ![]()
Jinak my žádný problém nemáme, nic nenašli. Neplodná nebudu, když už se jedno embryjko chytlo na 8 týdnů aspoň. Spermio, průchodnost, hormony, vše ok.
I když teda s průchodností jsem si užila. Po první kymoinsuflaci mi řekli, že je mám na 90% neprůchodný. Myslela jsem, že to je tedy ten důvod problémů s početím. Poslali mě na laparku a musela jsem podepsat, že pokud budou ve špatném stavu, odstraní je.
Když jsem se probrala, vystresovaně jsem se ptala, jestli mi nechali aspoň jeden vejcovod. Na to oni, že jak se do mě podívali, zjistili, že jsem zdravá a průchodná. Takže omyl.Zase mě zašili a nazdar ![]()
@Aeonka Ahoj,jak se cítíš 4.den. Mně už tolik nebolí záda, tak jsem se dneska poprve vyspala, ale nemohu v noci pořád zabrat. Možná bych neměla zadřímnout během dne
. Cítím tlaky v břichu, když se chvilku hýbu, tak snad to je normální. Už, aby byl den, kdy máme jít na krev.
Ahoj holky, po třech měsících jsem se vrátila na emimino a tak hledám i nové skupiny
ráda bych se k vám přidala, jestli mohu ![]()
@dannyka1 Ahoj, cítím se dobře. Už téměř neležím, nějak mi to nejde. Od včera cítím trošku citlivé prsa, včera večer víc, dnes slabší. Podbřišek vůbec. Taky už se těším, až budu vědět jak to dopadlo a doufám, že na dvě //
. Už jsem toho výsledku lehce nervozní.
Ahoj, omlouvám se za anonymitu…Také nás ceka ivf..už jsem si začala pichat injekce, je to naše první a doufam, ze jediny ivf.. a musí se to povest ![]()