Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lionly
První pokus Sanus Hradec Králové, pak dva pokusy v Pardubicích a teď chystáme čtvrtý v Praze v PFC.
Zarazilo mě kolik si jich měla prázdných, a přitom krom vejcovodů nemáš problém. Ale změna stimulace určitě pomůže ![]()
Držím palce ![]()
Ahoj holky, ahoj @Lionly (my už se známe z tvojí říjnové skupinky ![]()
Já podstoupila v prosinci 1. ET, které skončilo biochemickým těhu, teď v úterý, 25.1. jsem začala brát Estrofem a Metypred a připravuju se na KET (mám zamrazená 2 vajíčka po 5ti denní kultivaci). Příští pátek mám kontrolní ultrazvuk a vypadá to na 12.2. na transfer. Přemýšlíme zda nezkusit embryoglue nebo asistovaný hatching. Držím všem pěsti, ať nám to vyjde.
@Lionly Měli jsme dost podobný případ. Prošla jsem ivf, měla jsem krásných 16 folikulů, ale na pravém vaječníku, kde jich bylo 9 nebylo ani jedno vajčko, jen prázdné folikuly. Taky se teď chci Dr. zeptat, zdali by pro mě nebyl lepší dlouhý protokol. Držím pěsti, ať je příští kolo ivf úspěšnější.
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala. Na vánoce jsem začala stimulovat na naše 1. IVF, ET nevyšel. Máme ještě zamraženého jednoho bojovníčka. V pátek jdu na konzultaci a předpokládám, že s příští MS (která by měla přijít kolem 19.2.) se začneme připravovat na Ket. Jinak naším problémem je endometrioza a o první miminko se snažíme něco málo přes čtyři roky. Doufám, že pro nás všechny bude tento rok konečně úspěšný a brzy se tu budeme chlubit // ![]()
Ahoj holky, take se k vám přidávám, já stimuluji na 4. ket, tak doufám v zázrak 😊.
@Maty35 no právě, byla jsem v CAR chvilku jako rarita ani jeden z doktorů nechápal proč to tak dopadlo tak uvidíme snad to teď dopadne líp… jak to že už máte 3 CAR ty předchozí nevyhovovali?
@mverca jee ahoj
tak to ti budu moc držet palce, ale k tomu Embryoglue nám říkal doktor že je to zbytečně drahý a ty výsledky tam nejsou takové aby se to vyplatilo, že to prý spíš působí jako placebo, ale že to teda doporučují když se na poněkolikáté nepovede, že to jako podpoří psychiku možná by byl lepší asistovaný hatching i když ono prostě těžko říct co bude pro koho lepší, ale budu moct drzět palce aby to vyšlo a mrňousek se hezky zavrtal a udržel se ![]()
@BrnackaM ahoj, tak to je mi líto, byl to hrozný pocit celou dobu jsem měla dobrou náladu a těšila se, když mi řeklo na poslední kontrole, že je 10 folikulů měla jsem hroznou radost, že třeba budu mít alespoň 6 vajíček, ale když mi pak doktor řekl, že je vajíčko jen 1 a že nechápe co se stalo tak sem věděla že je to v háji… neřekli ti proč to tak bylo že si taky měla tolik prázdných? A určitě se na ten dlouhý protokol zeptej mně to teda řekli hned na první kontrole po první ms po stimulaci, že tentokrát bude dlouhý protokol a jiné léky
Před Vánoci jsme absolvovali naše první IVF, bohužel nevyšlo to. Jsme objednání za 14 dni na konzultaci, tak uvidíme co nám řeknou ale s manželem jsme se rozhodli ze do druhého pokusu pujdeme, samozřejmě když bude vše ok. ![]()
@Lionly nn, bohužel mi k tomu Dr. nic neřekl, resp. nevěděl, proč se to stalo. Jen říkal, že to první ivf je prostě takové zkušební. Chci se teď objednat na kontrolu a pobavit se, co a jak dál.
Zdravím holky, dnes jsem začala dlouhý protokol. Mám za sebou 1 IVF (úspěšně) a teď 2 neúspěšné KET. Tak jdeme do druhého IVF. Tak se tu k vám přidám. Při prvním jsem měla 39 vajíček a těžký OHSS. Tak snad se mu tentokrát vyhnu. Já jsem ok, ale výsledky spermiogramu jsou příšerný.
@Lionly
Jen jsme chtěli zkusit práci jiné laboratoře. U nás je to hlavně o těch embryologách a postupech v laboratoři. S doktorkou a stimulací jsem byla spokojená. Jediný co mě vadilo, že teda nedělali pořádně žádný vyšetření. To mi dodělali až teď v Praze, kvůli potratu.
Zdravím vas všechny nás čeká KET ted v patek tak se těším, sem rada ze sem našla skupinku ve které se můžeme vzájemně podpořit. Držím nám všem palecky at to vyjde
Ahoj holky.Je tu někdo. Kdo už začal stimulovat a čeká ho v nejbližších dnech KET aby jsme se trošku podpořily a nebyli na to sami
@Ivčaaaaa Ahoj ja už stimuluji ale jsem zatím 3. den cyklu. Je to náš 4. ket, po třetím neúspěchu jsme šli na další vyšetření.
Jaký je problém u vás?😊
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.