IVF/KET 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
306
3.4.25 12:01

@KokoNic No, oni mi dělali imuno z krve a tam bylo všechno v cajku. No, mohli udělat i ten odběr buněk rovnou třeba po druhém neúspěchu. Ale abych zase nekřivdila, před posledním transferem mi to mudr nabízela, ale já už byla naladěna na transfer a domluvily jsme se, že teda kdyžtak až po. Teď si řikám samozřejmě, že jsem mohla počkat měsíc, nevím, že jsem byla tak nedočkavá.
@Jane486 Co já jsem pochopila od doktorky, tak právě jo. Může být z krve negativní a pak ze sliznice teprve něco najdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
3.4.25 12:24

@Jane486 přesně jak tu píšou holky, může to vyjít úplně jinak z krve a z děložní sliznice. ☺️
@NikiK22 to já mám taky imuno z krve vše v pořádku, ale byla jsem rozhodnuta, že když teď to nevyjde, chci další vyšetření než začnu cpát nemalé peníze do dalšího pokusu😏 ale chápu že jsi byla natěšená😏 A dali ti aspoň jako prevenci něco? Často se dává prednison, ma potlačit tu ‚imunitu‘. Já ho měla při et. Na KET už ne, že prý není třeba 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
3.4.25 12:37

@KokoNic Prednison jsem měla 3× a 2× ne, takže taky jen při ET a ne při KET.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
3.4.25 12:59

@KokoNic @Hopinka.8 @NikiK22 díky holky, tak to já taky asi budu chtít zkontrolovat, pokud teda zbyde něco k transferu… protože já otěhotnět problém nemám přirozeně, to vím, embrya byla obě testována, z obou bylo biochemko, což znamená, že se začalo uchytavat a pak se neco po💩… Jinze odběr z krve mi udělali az po tech transferech.. a tam byly NK buňky lehce zvýšené a po kontrolním odběru byly v pohodě, ale stále hraniční… tak snad to byl ten důvod, proč se to nepovedlo 🙏🏼 🙏🏼 🙏🏼 i když samozřejmě nemusel vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
3.4.25 13:15

A holky nevíte náhodou kdy se děla? V průběhu cyklu myslím… a jak dlouho se čeká na výsledky? A to se nedělá pod narkózou ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
3.4.25 13:27

Ahoj holky. V pondělí jsem byla na OPU s tím že už po OPU mě Dr upozorňovala na hrozící OHSS. Zbytek pondělí byl ok, úterý mi bylo už zase hůř, včera už jsem večer zvažovala jestli nejet na pohotovost ale nakonec se to po vypití většího množství tekutin trochu zlepšilo. Mám strašně nafouklé břicho ale fakt šíleně, už před OPU jsem byla nafouklá, ale teď je to ještě horší. Do toho jsem ještě chytla nějakou chřipku. Takže si úplně nejsem jistá některými příznaky, zda jsou od OHSS nebo chřipky (malátnost, motání hlavy, včera a dneska ráno i pocit na zvracení..). :roll: Nicméně na malou chodím v pohodě a břicho je sice citlivé a nafouklé ale nebolestivé. Plus mám teda zácpu, což tomu taky moc nepomáhá. Protože do sebe tím pádem moc jídla nedostanu… (Nějaké rady? Já si snad fakt zapálím cigaretu ač nekouřím, protože nic moc co jsem zatím zkusila nepomohlo🤦). Řešila jste to některá taky? A jak to případně dlouho trvalo? S Dr to konzultuji, v případě zhoršení máme jet hned na pohotovost. Jinak prostě pít a bílkoviny (což je problém ač se snažím tak mám pocit že prasknu. :roll: ). Už z toho stavu začínám být zoufalá. Nebylo mi dobře už týden před OPU a zatím se to spíš zhoršuje než naopak. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
3.4.25 13:48

@Jane486 To bohužel nevím, ale zkus pogooglit, když ti tu nektera co s tím má zkušenost neodpoví. ☺️
Ale jestli ti to už takhle blbě vychazelo, tak si myslím že by to mohlo být ten problém☺️ určitě se na to poptej v caru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
3.4.25 13:51

@NaCl jestli se takhle cítíš, jela bych na pohotovost rovnou. Při nejlepším tě pošlou domů s tim že je to dobrý všechno. Ale aspoň na tebe kouknou. ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
3.4.25 13:55

@NaCl Mě po opu je pár dnů takhle vždycky, do 3 - 4 dnů to vždycky odeznělo. Akorát jednou to neodeznívalo a bylo mi taky takhle blbě + teda břicho bolelo a to jsem jela na kontrolu do CARu na UTZ, jestli to není na odsátí tekutiny v břiše. Byla tam, ale bylo to tak na hraně (OHSS 2. stupně), tak mě poslali domu zas ležet a pít a za pár dnů to fakt odeznělo. Tak bych být tebou chtěla aby na mě někdo v CARu koukl, přeci jen je to příjemnější než pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
3.4.25 14:11

@NikiK22 díky. No právě pohotovost bych ráda nechala jako poslední možnost… Doktorka z CARu mi právě teď řekla, že pokud nejsou bolesti, nebo zhoršené dýchání ať zkusím navýšit ještě ty tekutiny a dostat do sebe bílkoviny a v případě že by se to nezlepšilo ať ráno přijedu k ní na ultrazvuk. S tím že kdyby se mi během dneška udělalo hůř tak ať na nic nečekáme a jedeme na pohotovost. Pocitově je mi od rána tak nějak stejný ale lepší než včera večer a na zvracení mi teď už není. Jen mi moc nepomáhá ještě ta chřipka do toho. :zed: Teď jsem do sebe dostala alespoň syrovátkový protein. Tak ještě vyčkáme a zajedeme zítra hned ráno na kliniku ať alespoň vím jak to vypadá před víkendem. Ale je to teda mazec. Když někde čtu jak holky normálně šli dva dny po OPU do práce tak si říkám že to snad není možný. 😅 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
3.4.25 14:18

@KokoNic já si právě zas říkám že nemám bolesti ani se mi blbě nedýchá… Tak že by se to mohlo ještě samo zklidnit… Už jsem si těch gynekologických pohotovostí v minulosti užila až až, ne že bych chtěla hazardovat se zdravím, ale raději bych aby na mě koukli v CARu. Ale uvidím. Kdyby se to ještě zhoršilo tak hned jedem, jinak asi zajedeme až ráno přímo do CARu. A snad se to už začne lepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
3.4.25 14:22

@Jane486 ahoj mě to čeká v cyklu před KETem taky. Dělá se to normálně bez uspání a výsledky asi záleží jak kde, ale nemyslím si že by to mělo trvat nějak extra dlouho. Jestli si to dobře pamatuji (což teď úplně není jisté :lol: ) tak mi Dr říkala, že se ten odběr dělá ke konci cyklu a další cyklus by byl pak KET. Ale je možné že jsem si to popletla. Každopádně mě to ale čeká teď v dubnu v dalším cyklu po OPU. Tak si můžeme pak dát vědět. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
3.4.25 16:23

@NaCl super moc děkuju za info ☺️ určitě si dáme vědět, co a jak 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
3.4.25 18:26

Ahoj holky. Po delší době se hlásím. Dnes jsem 10. DC, MS přišla po vyvolávací injekci. Na to, že přišla po 58 dnech od poslední MS, byla slabounka a trvala jen 3 dny. Dnes jsem byla na klinice a mám napravo cystu 27 mm. Takže transfer se opět odkládá 🫣 🙈 🤣. Mudr. pronesla, že do června to chce stihnout… Haha. Od zítra budu brát 10 dnů Norethisteron 2× denně. Pak budu mít od začátku MS Estrofem 3× denně.
No, vzala jsem to úplně v pohodě, alespoň bych případně nerodila v lednu :mrgreen:. A dostala jsem dáreček, balení Inofolic Premium :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
3.4.25 21:11

Tak holky ještě to nevzdávám, je to sice mušiduch, ale je to duch a ne bílo :D Jsem zvědavá na zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.