IVF/KET 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
254
9.6.25 11:05
@Myska1984 píše: Více

Všechno dobře dopadne!! :srdce:
Držím moc palce!
Ten strach je neskutečnej. Já se taky nechtěla s doktorkou bavit a říkám jí, že si budeme povídat až po UTZ 😂
Pak jsem ani nedejchala a najednou říká…tak se nadechneme zase, a koukejte co tu všechno máme a v pořádku!!!
Takže klid, dýchat a zítra jen samé dobré zprávy :) když to nejde samozřejmě 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
9.6.25 11:40

@Srabek ježíš to je tak hezký, jak dokážeš podpořit, přičemž jsi sama vynervovaná.. :hug: Normálně jsem se u toho tady teď rozbrečela :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
9.6.25 11:42

@Myska1984 ty jsi mě pro změnu pobavila s těma roztaženýma nohama :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
9.6.25 11:44

Holky, já jsem dnes tak hrozně unavená, úplně bez energie. Nechápu co to se mnou je. Ráno jsem měla trénink, jako každý den. A úplně bez síly. Si připadám jak hadrová panenka. Nechápu. :roll: Jestli to je ještě dozvuk té narkózy páteční, ale fakt nevím. přičemž v tuhle dobu cyklu jsem plná energie běžně… Zkusím si dát kafe a jít pracovat :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
9.6.25 12:00

Někdy mi přijde, že vážně řeším kraviny, za což se všem tady omlouvám. Ale dnes jsem volala na kliniku, abych se objednala na první ultrazvuk po začátku stimulace. Chodí se o nás 6-7 den cyklu. No a jdu v pátek, což je tedy 7.den cyklu a jdu k nějaké jiné paní doktorce. Jasně, je logické, že tam ne každý doktor je každý den. Ale já už si po zkušenostech, co jsem si načetla tady, říkám, co když paní doktorka nebude znát mou kartu a co když mi další stimulaci nastaví špatně. Snažím se uklidňovat tím, že třeba v kartě mají nějaké poznámky k další stimulaci, jak to asi ta moje doktorka plánovala, jen podle UZ je potřeba to nastavit dále.
Zbytečně panikařím, že? Říkala jsem si, že musím být v klidu. Jenže teď tady sedím nešťastná v práci a přemýšlím nad pátkem. Achjo. Přitom zřejmě úplně zbytečně. Doktorka bude stejně dobrá jako ta moje, další stimulaci nastaví v souladu s tím, jak to měla namyšlené moje paní doktorka… a kdyby se mi náhodou něco nezdálo, budu se ptám a dokud mi neodpoví, neodejdu :zed: :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5123
9.6.25 12:10

@ubululu ráda pomůžu když ostatní pomáhají mě. Já teď čekám na hovor z caru protože sem začala strašně krvácet a mam hrozny krece a tak chtěli udělat test tam je jen pidi duch tak čekám na hovor od doktorky a upřímně se tu chvílemi skládám :,( vím že to je konečná ale máme 3 zmrzliny takže boj není u konce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
9.6.25 12:18
@123_nik píše: Více

Já myslím, že se stresujes zbytečně. :-) v kartě máš jistě stimulační protokol od své paní doktorky :-) alespoň já ho v Gennetu dostala na začátku stimulace, v den kontrolního UTZ se jen potvrdilo další dávkování a změnily konečně injekce kvůli OHSS. Ale určitě to bude mít paní doktorka v kartě. Určitě by tě nemohla " léčit" podle 5 minut, co tě bude v mít v ordinaci. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
9.6.25 12:21
@Srabek píše: Více

To mě mrzí 🤦‍♀️ 🤦‍♀️ achjo, že se to vůbec děje… Jak píšeš, máš další 3 mrazáčky a příští měsíc budes moct zkusit znovu a vyjde to ❤️ ale furt nevís verdikt od lékařky :-)
Posílám objetí a sílu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
9.6.25 12:25

@Veronisa92 jako je mi to jasné, že stresuju zbytečně, ale prostě pochybnosti tam jsou, neovlivním to. Je to moje 4. IVF, není prostor na chyby.
Ale máš pravdu. Taky jsem na začátku dostala stimulační protokol, kde mám dávky léků jen do té kontroly, pak rozepsané dávkování není, to mi doplní. No a taky tam jsou i jiné léky, na které budu v určité fázi přecházet. Jen si to takhle racionálně pořád musím opakovat. Že tam přeci všechno uvidí.
Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5123
9.6.25 12:27

@Veronisa92 já jenom teď doufám že mě ještě nechají doma protože v tomhle rozpoložení vážně do práce ještě nemůžu. za prvé sem dost bolavá a za druhý dělám s lidmi a mám hodně psychicky náročnou práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
9.6.25 12:27

@Srabek ty jooo :hug: ale sama jsi říkala, že jsi krvácela i předtím. Drž se! A třeba vše dobře dopadne! Ale máš vidinu těch třech dalších sněhuláčků… Já mám poslední jedinou šanci a hrozně se bojím už teď měsíc dopředu a zároveň těším… To mi řekni, že tě neženou na krev nebo na kontrolu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2251
9.6.25 12:28
@123_nik píše: Více

Ahojky, neřešíš žádné blbiny, je normální a přirozené, že máš strach a vše řešíš, je to známka toho, jak moc Ti na tom záleží :hug:. Je super, že se u Vás chodi 6.-7. den a případně se ještě hezky upraví stimulace, také bych byla při IVF více v klidu, než jak to celé bylo u mě…
Nenech se ničím rozházet, lékaři se domlouvají a předávají si informace, navíc, pokud by Tvá lékařka této nedůvěřovala, nešla bys na kontrolu k této p. doktorce, ale jiné, na to se můžeš naprosto spolehnout.
Věřím, že bude vše v pořádku, vše v čem nebudeš mít jasno, nebo čemu nebudeš rozumět určitě konzultuj a předpokládám, že Tě bude čekat ještě utz v pondělí s Tvou lékařkou, s kterou vše dořešíte a doplanujete a pak směle na OPU.
Držím Ti palce, bude to v pořádku :hug: :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2251
9.6.25 12:34
@Srabek píše: Více

Ach jo, je mi to moc líto, ale myslím si, že test nemusí být nutně průkazný, obzvlášť takto v začátku, možná by bylo lépe, pokud by Te poslali na krev, ať se to rozsekne…
Moc mě mrzí, čím si musíš procházet, vim, ze jsi psala, ze to tak u počátku těhotenství míváš, tak to ještě nemusí být nutně špatně 🙏🏼…
Na druhou stranu, pokud by miminko nemělo byt v pořádku a řešilo by se to mnohem později, bolelo by to o to víc…
Posílám hodně síly a obejmutí a držím palce, naděje umírá poslední, případně na Tebe ten váš bojovníček ještě jen čeká u ledu ❤️, hlavně aby se už vědělo na čem jsi… 🍀 ❤️ :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
9.6.25 12:35

Ahoj holky, tak se jdu v vám přidat! :kytka:
Přecházím ze skupin Snažení a IUI :D

Dnes jsem 2DC, ráno mi byla píchnuta Elonva 150 a načítám vše, co se dá… neb se jedná o mé první IVF v životě :lol:

Můj největší strašák je teď (krom neúspěchu) OHSS - máte s ním zkušenosti?
Zatím jsem vyčetla, že je dobré se pořádně prolejvat tekutinami a navýšit bílkoviny :)

Jinak všem moc držím palce, aby měly lehký průběh a hlavně s pozitivním výsledkem nakonec :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2251
9.6.25 12:46
@ubululu píše: Více

Jejda, holka, taky jsem bývala raplik, ale abych po páteční narkoze a hysteroskopii letěla hned v pondělí cvičit 8o píšeš trenink, předpokládám fitko, tak to by mě teda nenapadlo ani ve snu…
To se ani minimálně týden nedoporučuje. Tělo potřebuje čas na zotavenou a vzpamatovat se, navíc riskuješ, že se přetížíš a můžeš se znova rozkrvacet…
Dej si čas, běž se projít a začni zlehka přidávat… To že se cítíš jako hadrová panenka a unavena, to Ti jen Tvoje tělo vysílá signál a prosí Tě “zvolni”…
Chapu a rozumím, že je člověk zvyklý na nějaký režim a rutinu, ale teď by melo být přednější zdraví a to jak se cítíš, co Ti říká Tvoje tělo a rozum… a předpokládám, že i do propouštěcich papiru Ti nikdo nenapsal, že máš hned v pondělí letět cvičit, prakticky platí dost podobne doporučení jako po OPU a narkoze, která už tak s člověkem zamává…
Buď k sobě laskavá a dopřej si relax a odpočinek a klidnější aktivity, procházku, kolo, něco kde nezvedáš těžké váhy, neděláš trhavé pohyby a co Ti udělá radost…
:andel: :kytka:

Příspěvek upraven 09.06.25 v 12:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.