Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Amelgen a progesteron by mělo být tak nějak to stejné. Progesteron jsem měla i po iui. Jsou to vlastně hormony který by ti tělo mělo i samo ‚vyrábět‘ po ovulaci a pomoct tak se vajíčku se zahnízdit a mělo by to i blokovat menstruaci. Odborně ti to taky nevysvětlím. 😆 Ale prostě to má pomoct k případnému oplodnění a pak k udržení. Většinou se bere až do 12tt. 😊
@Mildres Tak dej vědět jak se to vyvíjí. 🍀 Ještě bych nepanikařila.😊 Co tak sleduji, tak většinou holky měli na testu něco až ten 7. den a dál. 😊
@Mildres píše: Více
Držím moc palce
já jsem pří prvním pokusu měla ducha až 7 den.
Ahoj holky tak ze tři embryí nám zůstalo jedno. A je odesláno na genetiku
🦋
Děkuji všem za objasnění jak léků tak pojmů folikuly a vajíčka přece jen je to poprvé a člověk by se v tom čert vyznal. I z embryologie sem vyrala do papírů hrozně zmatená abych vypátrala co tam vlastně vyšlo a v jake kvalitě.
Doufám že ta bolest podbřišku přejde ten ET je naplánovaný na 22.2 a snad se nic nepokazi nějakou mou reakci. Přece jen z OHSS mám noční můru.
Není to žádné píchání spíš jen tlak a při kucknuti bolest. Hodně mi to příčina pms.
Chápu tvé obavy.
Vše bude v pořádku.
Samozřejmě syndrom se může objevit. Někdo jej má hnedcpo odběru, někdo po několika dnech a samozřejmě někdo vůbec.
Kdyby se ti náhodou objevil, nezoufej. Embrya by zamrazily a transfer by se odložil. Není to nic neobvyklého. Každá máme jiné tělo, jiné reakce ![]()
@Soncak píše: Více
To ráda čtu že jsou i náhradní možnosti. Snad to bude dobrý a nic se nerozjede. Vše je takové nové a člověk víc asi i vnímá své tělo. Nikdy sem neměla takovou potřebu se pozorovat jako teď.
Bolest břicha rovnala se pms když bylo hoooodně špatně vzala jsem si algifen a bylo dobře.
Ten progesteron (Amelgen, utrogestan, progesteron besins,…) bereš protože jsi neměla klasickou ovulaci kdy se tvoří žluté tělísko. Tím pádem tvoje tělo po punkci progesteron samo neprodukuje a musíš ho uměle dodávat. Je to hormon který ti momentálně zadržuje menstruaci a pomáhá sliznici dozrát aby mohla přijmout embryo.
Určitá bolest je normální, já měla celkem solidní tlaky a bolest v podbřišku, zejména při čůrání, skoro týden. Pokud bolesti nejsou nějaké fakt velké, tak bych se tím neznepokojovala.
Holky, nedá mi to a zeptám se. S kamarádkou jsme časově podobně na tom s IVF. Ona měla minule pondělí KET, dnes se jí plně rozjela silna MS.
Zajímá mě, jestli je normální, když neměla žádné léky na zavádění a tak. Opravdu nic nedostala
![]()
Já bych očekávala, že budou potřeba vzdy.
I jak teď píše @Gracetheworld ohledně té ovulace - jí (kamarádce) ovulace neproběhla, tak ji dali nějakou injekci, poté si dala Ovitrelle a myslím, že 6 dnů po Ovitrelle šla na KET.
Spíš mi to vrtá v hlavě, abych případně věděla i já, až budu mít termín KET.
![]()
@Soncak no záleží jestli měls folikul ve správné velikosti pak se píchá ovitrel aby folikul praskl. To vypadá že mela nativní cyklus tak se progesteron nedává. Mělo by se před kete brát krev a zjistit jeho hodnotu a při nízké se nasadí léky.
@Džejý nějak se jí ovulace nechtěla rozjet, tak ta injekce měla být na to, aby neproběhla. A přesto pak musela dát ten Ovitrelle. Samozřejmě jsem neviděla lékařskou zprávu, takže jen to, co mi psala, no ![]()
Ještě doplním, že samotná stimulace a opu bylo už na konci roku 2024. Teď pouze ket
Ahoj, děkuju za přivítání 😊 🍀
Právě si myslím, že je fajn když člověk vidí že v tom není sám a zároveň si tu můžeme vzájemně předávat informace a držet si palce 😊
@Soncak tomu moc nerozumí. Pokud měl byt řízený cyklustak se dává estrofen pak hcg injekce a pak progesteron.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.