Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@KokoNic
Ahojky. Není podstatná kvantita, ale kvalita.
Já měla na kontrolních UZ kolem 20 folikulů dohromady, ale jelikož mám PCOS, každý byl v jiném stádiu vývoje.
Při punkci mi bylo odebráno 6 folikulu, z toho bylo 5 vajíček a embrya máme 4 ![]()
@Soncak píše: Více
To je moc slušný výsledek. Tohle úplně nechápu u dárkyň. U jedné odebrali 8 vajíček a zůstala jen dvě embrya a u druhé teda 4 embrya no. Vždy jsem si myslela, že dárkyně jsou právě ty zdravé, bez problémů a tak by embryí mělo být více 😂 jinak chápu, že je stimulují méně, a proto mají méně vajíček.
@Andriiiia když mi primář tyto moje hodnoty říkal po punkci, tak jsem se zdesila, když folikulu na kontrolách bylo víc. Ale on mi řekl, že je to krásný výsledek a že právě ani dárkyne nemají tolik často ![]()
Je to právě úplně super výsledek
a gratuluji, to budou kvalitky ![]()
@Andriiiia no kéž by
![]()
Kamarádka byla na KET minule pondělí a dnes dostala MS, tak jsem z toho taková nesvá
![]()
Neboj se, dopadne to dobře
jsou mezi námi i vydařené KET. Teda zatím vydařené 😂
@Soncak Jo dr. sama říkala že tohle je tak akorát, že když je jich víc tak jich stejně spoustu výhážou, protože tam je malí těch kvalitních, a když jich je málo, tak není moc z čeho vybírat. Tak jsem zatím v klidu. 🙏
A tohle je teda taky tvoje první IVF? Promiň jestli jsi to tu už psala, už se ztrácím 😆 A kdy jdeš na et/ket?
@KokoNic úplně v pohodě, já se už taky ztrácím
.
Ano, je to moje první ivf. Má punkci jsem byla koncem ledna (20. 1.) a čekám na další cyklus, aby proběhl KET. V tomto cyklu neproběhl, protože jsem měla po punkci zvětšené vaječníky, tak prý by se to nechytilo
.
Ty máš také první ivf vid? Transfer máš už naplánovaný?
🦋
Dámy tak resumé máme tady nějaký chaos hahaaaa.
Většina asi absolvuje první ivf což jsem snad pochopila správně.
Mám první výsledky z labiny.
14 folikulu opu- 10 oplození - první den 1 vyřazeno špatný. 6 nejvyšší kvality a 3 kvality druhé.
Mají u nás 4 stupně kvality.
A teď zase jen čekat na další.
Prosím nikdo mi neodpověděl na Amelgen a progesteron co teď mám a nesmím vyřadit před ET.
K čemu to je?
A ještě dotazy jak dlouho vás po opu bolelo?
@Anonymní píše: Více
Ahojky. No, hlavně je potřeba si uvědomit, že folikul je jedna věc a vajíčko druhá
.
To je potřeba odlišit. Můžeš mít třeba odebraných 14 folikulu, ale jen v 10 třeba může být vajíčko.
Tudíž folikul se nerovná vajíčko, pozor na to
![]()
Ohledně léků ti já úplně neporadím, zatím je nemám. Každopádně myslím, že je to na to, aby byla dobře nachystaná sliznice, aby dobře dokázala přijmout a udrzet embryo.
Po opu jsem bolesti neměla. Jen maličko zaspineni, ale nic víc.
![]()
Ahoj holky, byla jsem dnes na kontrole před KET, sliznice 9.1 a KET je naplánovaný na pondělí. Ale prý musím v pondělí ráno ještě na krev (což je pro mě novinka, dříve to nebylo), chtěli po mě abych jela tam ráno a pak odpoledne na KET, ale mame ro moc daleko a s malým dítětem tam nějakých více jak 5 hodin čekat nechci, takze si zajdu blíž k domovu. A co me teda zase naštvalo je, ze u nás v lekarne měli poslední balení amelgenu, ktery mam vyzvednout zítra a v další h onemaji vubec. Pry uz nikde neni nebo se nevyrábí. Co to ma znamenat? 🙈 to mi jako změní léky? Kdyz ho nikde nesezenu? Js nemuzu mit jiny, amelgen je jediný, ktery se muze davat i do zadku a ja si vaginálně dávat nemuzu, mam z toho pak mykózy.
Jsem z toho v haji, aby se to vůbec povedlo.
@Anonymní píše: Více
Ahojky. Hlavně zachovej klid, žádná panika.
Zkus mrknout tady, kde tvůj lék mají.
https://dostupnost-leku.cz/
Případně vždy hledám přímo u dr. Max nebo Benu ![]()
Ahoj
Já mám dnes 5 den po et a nic, je to 3 vklad a vždy 5 den něco bylo, včera byl duch asi ještě z ovitrell (11 den).Tak uvidím zítra…
@Soncak Tak to ti moc držím palce aby vše vyšlo🍀
Jojo, taky moje první IVF. 😅
Naplánovaný et ještě přesně nemám. Ale snad proběhne, po té pětidenní kultivaci, když bude co vložit. Každopádně jsem rovnou dostala i utrogestan, který začnu zavádět hned večer po opu, tak snad tomu nebude nic bránit. 😊
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.