J. Jochová, ultrakonzervativci a jejich vliv. Co vy na to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
378
13.3.12 13:32
Angua píše:
Andrejka__20 píše:
Odkud dítě má vědět, že to, co dědeček dělá je špatně? Odkud má vědět že dotýkání, pusinky ano, ale v mezích „normy“? Kdo jim tu „normu“ ukáže, řekne?

Od maminky? :think: :mrgreen: Myslím v rámci „prevence“, i když si nevšimne…

Ale tam přece nejde o to, že to těm dětem ve škole neřeknou. Řeknou. Jenom ti, kteří by to dětem raději řekli sami, děti z toho dne odhlásí. (A děti budou sedět s učitelem v jiné třídě a třeba si dělat nějaké resty - tak bych to řešila já, ne, že budou mít děcka volno… Tak, jak když nejedou třeba na lyžák :mrgreen: ) Aspoň tak jsem to pochopila. Oni chtějí jenom vědět, co se v těch hodinách bude probírat, kdo jim to bude říkat a mít možnost, aby na to jejich dítě nešlo. To je všechno. Viděla jsem teda jenom Hyde park a možná to chápu nějak blbě…

Jasně, nejlíp od maminky :mrgreen: Ale pokud maminka nemá čas, nějaká osvěta ji nezajímá? Nejsou jen milující matky jako my :) ale i matky, které si řeknou: na co by tam chodil, je to blbost, času má dost. Třeba ;) A to dítě prostě poučené není. Nejsem úplně proti, určitě bych si taky ráda vybrala :) a neříkám že všechno co chtějí prosadit jsou hovadiny, ale některé věci mi přijdou docela moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.3.12 13:49

Ale kolik takových maminek bude? Navíc jsou to skutečně její děti a ona by měla mít právo ovlivnit, jak bude dítě vedeno. Třeba je vychovává dobře a počkají se sexem po svatbě - pak tyhle věci skutečně v páté třídě vědět nepotřebujou :mrgreen:

Je to podle mě prostě o komunikaci. Já si to představuju tak, že budou rodiče třeba na třídní schůzce informování, že se takový projektový den bude konat, co se tam bude dít, kdo to povede a proč je důležité, aby tam děti šly. Tak se minimalizuje množství rodičů, kteří si řeknou „co to zas vymysleli za ptákovinu, máš čas, doma budeš“ :lol: Pokud i po takové informativní schůzce bude mít rodič pocit, že tam dítě skutečně dát nechce, mělo by to být jeho právo. Samo pak je otázka, o jak starých dětech se bavíme, u starších bych rozhodně zohlednila i jejich přání a nechala je jít, kam budou chtít.

Koneckonců - co budeš dělat, když bude dítě zrovna v projektový den nemocné? Smíříš se s tím, že teda nebylo poučeno a chytne AIDS za prvním rohem nebo ho poučíš sama? :nevim: A pokud to někdo neudělá, je to přece jeho věc. Myšlenky, že můžu spasit svět a nutit lidem něco, co nechcou, protože je to pro veřejné blaho, jsem se už dávno vzdala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
13.3.12 13:57
Angua píše:
Ale kolik takových maminek bude? Navíc jsou to skutečně její děti a ona by měla mít právo ovlivnit, jak bude dítě vedeno. Třeba je vychovává dobře a počkají se sexem po svatbě - pak tyhle věci skutečně v páté třídě vědět nepotřebujou :mrgreen:

Takových maminek/rodičů je většina, nenech se zmást internetovou realitou. A až ti přijde dítě se šíleně zkreslenými sexuálními informacemi z první nebo druhé třídy…

Prostě já si své děti poučuji sama, vysvětluji jim i rozdílné názory na věc - a jsem vděčna, že se tytéž informace dozvědí i ve škole - protože to znamená, že se je dozví i ti doma nepoučení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
13.3.12 13:58
Lucinka_Kla píše:
Co mi na ní vadí?

Je ultrakonzervativní, hloupá, na žádnou otázku pořádně neodpověděla a asi milion dalších věcí mi vadí…No ale jestli se ztotožňuješ s názory, že o HIV není třeba informovat a souhlasíš s její definicí „SPRÁVNÉHO“ životního stylu, tak to potom jo. Co se týče názoru, že její děti se k masturbaci nedostanou… :mrgreen: a další a další.

A HLAVNĚ tihle lidi mají velký vliv díky Nečasovi, Dobešovi a spol. Já tu nechci dobu temna a nesvobodu :pocitac:.

Příspěvek upraven 13.03.12 v 11:30

No peřsně, na 32 minutě, s tou masturbací. Mě NIKDO neučil masturbovat, mí rodiče byli svoji první, o sexu se mluvilo ale o masturbaci nikdy, přesto jsou se k tomu dostala = moje rodina není slušná? Nebo jak ona to tam nazvývá…čím dýl to poslouchám, tím víc mi ona leze na nervy. Zase na druhou stranu, jak jmenuje hlazení prsou a jak se jmenuje hlazení celého těla, na to mám bravíčko, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.3.12 14:12
Lesina píše:
Angua píše:

Takových maminek/rodičů je většina, nenech se zmást internetovou realitou. A až ti přijde dítě se šíleně zkreslenými sexuálními informacemi z první nebo druhé třídy…

Prostě já si své děti poučuji sama, vysvětluji jim i rozdílné názory na věc - a jsem vděčna, že se tytéž informace dozvědí i ve škole - protože to znamená, že se je dozví i ti doma nepoučení…

Já se nechávám mást tím, co znám z domova :mrgreen: I když u nás se vysvětlovalo pouze na dotaz, tak něco takového by mamka neudělala, že by mě z něčeho odhlásila, že na to mám ještě čas… Ani jsem to neviděla u žádného ze spolužáků. Proto si myslím, že takových maminek moc nebude. Zvlášť teda, kdyby děti musely zůstat doma a ony si tedy vzít volno v práci :mrgreen:

Já si stejně myslím, že ti doma nepoučení se to prostě v té škole dozví - tak, jak to chápu :nevim: A co se týče toho, že nejsou všechny maminky milující - tak pokud není kompetentní vychovávat dítě, má jí být odebráno. Pokud kompetentní je, měl by být její názor respektován, i když se neshoduje s naším a dítě se nedozví něco, o čem my si myslíme, že je důležité.

Co se týče té masturbace, to je paní trochu mimo, to jo… To jsem tak brala, že se každý učí tak nějak sám. Pochybuju, že to někoho učí rodiče :mrgreen: Ale že v početné rodině se dítě k masturbaci nedostane, nepochybuju. Pravděpodobně na to nebude mít dostatek soukromí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
13.3.12 15:37
Angua píše:
Lucinka_Kla píše:
byron píše:
alsem píše: …na te pani mi vadi nazory typu: proc by vubec meli vedet neco o HIV apod :zed:
To říká???? To snad ne
To teda právě jo :cert:. Blbka.

Pokud si dobře pamatuju, tak říkala, že pokud lidé žijí spořádaným životem, je pro ně riziko nákazou HIV minimální a že tedy nepotřebují znát všechny technické podrobnosti :mrgreen: (což je jen tak mimochodem pravda) Ne, že nemusí o HIV vůbec vědět. Nechce se mi to hledat…

Ale probůh nikdo nikomu nebrání, aby to svým dětem řekl, přece. My jsme měli přednášek několik a stejně se účastníci těchto přednášek chovali v dalších letech stejně promiskuitně, jako by na nich nebyli :lol: Toto je podle mě i o výchově a sexuální výchova to nespasí. Čímž netvrdím, že jsem proti ní, to v žádném případě, svoje děti bych na takový den poslala, i kdyby to bylo dobrovolné a byly už poučené z domu, ale mám ráda, když je na výběr.

Podívej, ty si klidně čekej se sexem až do svatby a klidně si namlouvej, že tak budou žít i tvoje děcka. Ale Z PRINCIPU!!! nemá nikdo právo, tyto informace upírat většině a tvrdit, že HIV není hrozba. To je u mě na úrovni trestného činu ohrožování výchovy mládeže. :cert: :pocitac: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
13.3.12 16:00

Ale většině to přece nikdo neupírá… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
13.3.12 16:08

Na sex jsou potřeba většinou dva. Takže je i zájmu většiny aby i menšina byla alespoň minimálně poučená - třeba jen o tom, že ne znamená opravdu ne. A také o trestně právních věcech. I když já tedy doufám, že si moje děti najdou rozumné partnery a že hned od začátku sexuálního života budou používat kondom.

A třeba také v extrémním případě o tom, že poluce je normální a není se potřeba sebetrýznit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
13.3.12 16:32

Mě se zdá, že pí Jochová má jeden základní problém, myslí si, že každé dítě vyrůstá v rodině jakou má ona sama, ale takhle to přece není. Kdybysme věděli, kolik zneužívaných dětí kolem nás běhá, asi bysme se divili a každému dítěti by mělo být vysvětleno, co si k němu kdo může dovolit. Většina případů se stává v rodině, myslíte že ta samá rodina je poučí? Těžko. Další věc je její názor na masturbaci - každý odborník řekne, že je normální, tak proč z toho dělat problém. Ona tvrdí, že její děti se k ní nedostanou. Zajímalo by mě, jak to chce udělat, to u nich bude dozorovat i při osobní hygieně do 20-ti let? V tom případě je omezuje v přirozeném sexuálním vývoji a to už není jenom její věc. O jejích názorech na HIV a homosexualitu se ani vyjadřovat nebudu, na to nemám slov. Můj názor je ten, že je na hlavu. Chci, aby moje dítě od malinka vědělo, že nikdo nemá právo na něj sahat proti jeho vůli a chci aby moje 14-ti letá dcera věděla, jak se používá kondom. To že se budu tvářit, že to nepotřebuje neznamená, že to tak je. Omlouvám se za ten román, ale trochu mě to nadzvedlo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
13.3.12 16:37
fiali píše:
Mě se zdá, že pí Jochová má jeden základní problém, myslí si, že každé dítě vyrůstá v rodině jakou má ona sama, ale takhle to přece není. Kdybysme věděli, kolik zneužívaných dětí kolem nás běhá, asi bysme se divili a každému dítěti by mělo být vysvětleno, co si k němu kdo může dovolit. Většina případů se stává v rodině, myslíte že ta samá rodina je poučí? Těžko. Další věc je její názor na masturbaci - každý odborník řekne, že je normální, tak proč z toho dělat problém. Ona tvrdí, že její děti se k ní nedostanou. Zajímalo by mě, jak to chce udělat, to u nich bude dozorovat i při osobní hygieně do 20-ti let? V tom případě je omezuje v přirozeném sexuálním vývoji a to už není jenom její věc. O jejích názorech na HIV a homosexualitu se ani vyjadřovat nebudu, na to nemám slov. Můj názor je ten, že je na hlavu. Chci, aby moje dítě od malinka vědělo, že nikdo nemá právo na něj sahat proti jeho vůli a chci aby moje 14-ti letá dcera věděla, jak se používá kondom. To že se budu tvářit, že to nepotřebuje neznamená, že to tak je. Omlouvám se za ten román, ale trochu mě to nadzvedlo :zed:

tak tak :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
13.3.12 16:38
Lesina píše:
Angua píše:

S tímto právě taky souhlasím, uý jsme to psala o několik stránek dřív…
Mně s eten styl prostě nelíbí, tím, že to nebudou děti vědět, budou lepší? Nezkaženější? Spousta rodičů na to kašle a dítěti nic neřeknou

• Citovat
  • Upravit
50725
13.3.12 16:53
fiali píše:
Chci, aby moje dítě od malinka vědělo, že nikdo nemá právo na něj sahat proti jeho vůli a chci aby moje 14-ti letá dcera věděla, jak se používá kondom.

A proč si myslíš, že by jí to museli říkat ve škole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.3.12 16:56
eLena F píše:
Ale většině to přece nikdo neupírá… :roll:

Přesně tak… Jenže ony média to prezentují, že chtějí zakázat sexuální výchovu ve školách, tak už nemusíme poslouchat, co říkají dotyční a budeme věřit tomu, co říkají média :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
13.3.12 16:56

Tady jdme spíš o to, že spousta rodičů to asi s dětmi neprobírá a ty jsou třeba ohroženější.. a mají právo být informováni :think: .
Bohužel nejsou všichni zodpovědní nebo mají problém to řešit s dětmi, proč by škola nemohla pomoci?

Já si myslím, že tohle je opravdu zpátečnický přemejšlení, co paní jechová předvádí… ještě ta masturbace a homosexualita :roll:

• Citovat
  • Upravit
50725
13.3.12 17:01
Lesina píše:
Na sex jsou potřeba většinou dva. Takže je i zájmu většiny aby i menšina byla alespoň minimálně poučená - třeba jen o tom, že ne znamená opravdu ne. A také o trestně právních věcech. I když já tedy doufám, že si moje děti najdou rozumné partnery a že hned od začátku sexuálního života budou používat kondom.A třeba také v extrémním případě o tom, že poluce je normální a není se potřeba sebetrýznit…

Já nevím… Teď sexuální výchova ve školách je a nemám pocit, že by neexistovali jedinci, pro které ne neznamená ne (ježiš, dává ta věta smysl? :oops: :lol: ) - prostě znásilňuje se vesele dál, děti jsou taky zneužívány - nevím nevím, jestli to funguje tak bezvadně, jak je prezentováno v protiargumentaci.

Ale jak říkám, já to chápu tak, že sexuální výchovu oni chtějí nechat, akorát chtějí, aby tam měli rodiče nějaké slovo a mohli dítě z toho dne třeba „odhlásit“ (což si fakt nemyslím, že by se nějak houfně dělo, když by dobře fungoval komunikační kanál).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová