J. Jochová, ultrakonzervativci a jejich vliv. Co vy na to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11522
13.3.12 17:06

ja nevim holky, ale bylo by vam treba ve 12 prijemne, aby si s vami rodice sedli a resili s vami pohlavni nemoci, sex a jak se treba ten kondom nasazuje…me ta predstava pripada fakt smesna :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.3.12 17:07
Lucinka_Kla píše:
Podívej, ty si klidně čekej se sexem až do svatby a klidně si namlouvej, že tak budou žít i tvoje děcka. Ale Z PRINCIPU!!! nemá nikdo právo, tyto informace upírat většině a tvrdit, že HIV není hrozba. To je u mě na úrovni trestného činu ohrožování výchovy mládeže. :cert: :pocitac: :poblion:

A neboj, já jsem do svatby nečekala, ani si nedělám iluze, že by čekaly moje děti - dokonce bych jim to ani nedoporučila :mrgreen: , ale prostě si nemyslím, že by kolem toho musela být taková hrůza - důvody jsem psala výše. Nikdo nikomu nic neupírá,nikdo nikomu ic nezakazuje.

Pro mě je zase na hraně, aby někdo moje dítě nutil třeba nasazovat ten kondom, v hodině, když je mu to trapné… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.3.12 17:13
alsem píše:
ja nevim holky, ale bylo by vam treba ve 12 prijemne, aby si s vami rodice sedli a resili s vami pohlavni nemoci, sex a jak se treba ten kondom nasazuje…me ta predstava pripada fakt smesna :roll:

Se mnou řešila mamka v 11 menstruaci, když jsem ji dostala :nevim: :mrgreen: Vajíčko, co se s ním děje a takové věci. O tom, co je to sex mě už informovaly cca v 9 letech kamarádky na táboře :mrgreen: A i tehdy jsem byla mezi posledníma, kdo to neznal. Ale myslím že v rodině, kde to není tabu to tak nepříjemné být nemusí. U nás se o takových věcech moc nemluvilo, i u té MS mamka dodala, že s chlapama se o tom nemluví :roll:

Na nasazování kondomu jsme normálně přišli podle návodu na krabičce, tak bystří jsme byli :lol: :lol: :lol: A po přednášce s Hankou Fifkovou, či jak se jmenuje, byly v předsálí k dispozici kondomy. No, spolužáci z nich udělali moooc hezké balónky (a to už nám bylo tak 15-16). Čímž teda netvrdím, že jeden nebo dva mohly být použity k původnímu účelu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
13.3.12 17:18
alsem píše:
ja nevim holky, ale bylo by vam treba ve 12 prijemne, aby si s vami rodice sedli a resili s vami pohlavni nemoci, sex a jak se treba ten kondom nasazuje…me ta predstava pripada fakt smesna :roll:

Proč? Naopak, s mámou mi to přišlo rozumnější než s pančitelkou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
13.3.12 17:20

tak ja mam teda v tomle mamku konzervativni a v zivote by me nenapadlo si s ni o tom povidat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
13.3.12 17:21

Já teď budu na chvíli velmi nekorektní. Předem se omlouvám.

Šmárjá, ženský, VO CO VÁM JDE? To si fakt neumíte představit, že je spousta rodin, kde dítě nikdo nepoučí, je spousta puberťáků, kteří si myslí, že výplach pochvy coca-colou po styku zabrání početí, případně že při prvním sexu nemůže holka otěhotnět (případně snad tisíc podobných kravin?) NIKDO VÁM NEZAKAZUJE SVOJE DÍTĚ ZE SEXUÁLNÍ VÝCHOVY ODHLÁSIT. Ale sorry, chtít souhlas od všech rodičů - co to zas na ty kantory nakládáte? Jak si myslíte, že vypadají sociálně vyloučené rodiny - chtěly byste si samy zkusit jak se s nimi jedná? Fajn, je většinou děsně příjemné - oni jsou informovaní a velmi vstřícní! Asi je pro vás přijatelnější sex dětí a z toho vzniklá těhotenství, pěkně zakrytá sexuální zneužívání v rodině, případně epidemie sexuálně přenosných nemocí - a teď si tohle všechno představte ve třídě vašeho potomka…

Jasně, radši zrušíme i protidrogovou prevenci.

No a očkování zrušíme plošně taky - ne, teď nemluvím o těch, které se informují a neočkují informovaně - teď mluvím zase o dětech, které žijí už tak v šílených podmínkách (a ty si, věřte, nevěřte neumíme žádná představit - místní sociální pracovnice mi to určitě potvrdí). Fajn. Zrovna u těhle dětí to má dvojnásobný smysl.
Ony totiž existují rodiny, kde na nějakou budoucnost všichni s…

Jé, co ještě zrušíme taky?

Uf, jde se rozohnila - konec rozčíleného okénka a vracím se k normálnímu vyjadřování. Takže jen houšť do mě, reagovat budu věcně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
13.3.12 17:23
alsem píše:
tak ja mam teda v tomle mamku konzervativni a v zivote by me nenapadlo si s ni o tom povidat :roll:

tak moje máti je taky konzerva, ale prostě přišla a dala se mnou o tom řeč a postupně přidávala detaily, jak jsem rostla a jak situace vyžadovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
13.3.12 17:26

Lesi chápu, ale není to taky náhodou tak, že dítě ze „sociálně vyloučené rodiny“ už v době přednášky má pár zkušeností za sebou a na rozdíl od ostatních dětí si chce vyzkoušet všechno v reálu a jen o tom nemluvit? A na rozdíl od ostatních dětí je jeho rodičům většinou šumafuk co se kolem něj děje a kde je a s kým?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
13.3.12 17:27

Příspěvek upraven 20.03.12 v 18:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
13.3.12 17:29
alsem píše:

Většinu mám už nyní se svými dětmi probranou - vše se ptaly samy a přišly s tím od spolužáků… Máme ve škole jednoho velmi vypečeného chlapečka…
Nemusím snad říkat, že všechny výrazy, které si moje děti přinesly ze školy k této problematice, byly přesně toho typu, které se vypípávají (ano, vulgarity). A co vím od kamarádů, hodně dětí se doma neptá - ale přesně tyhle informace mají taky. Si vemte, jaký v tom má dítko guláš…

Před skoro třemi lety chtěl tenhle chlapeček po mé tehdy pětileté dceři aby mu lízala pindíka (ne, nevěděl proč, ale slyšel a viděl to doma) - to jsem tedy řešila ve škole. Kantorky byly zděšené… A následně dvě z nich zjistily, že po jejich dcerách to chlapeček chtěl taky. Bylo jim ŠEST LET!!! On to totiž chtěl po všech. Jenže jaksi to nikdo z dětí s rodiči neprobral.
Kurnik šopa. Jsem se zase rozčílila.

Z tohoto chlapečka bude nejspíš v pubertě sexuální agresor - a já sakra chci, aby nejen mé dítě vědělo, co je už za čarou (protože když se to stopne včas, bude to dobře i pro moje děti)

Mimochodem, řešila jsem to tenkrát s kamarádkou sockou (sociální pracovnicí) - totálně v šoku - tak mě s klidem usadila, že to je naprosto běžné, jen se o tom ve městě neví…
Mimochodem, jen tak zběžně nakoukla do kartotéky - její dítě je ve třídě, kde je 20 děti, žádné romské, ve městě na solidní sídlištní škole. Na deset dětí z té jedné třídy mají vedený spis. (je to zrovna její rajón)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
13.3.12 17:38
janine24 píše:
Lesi chápu, ale není to taky náhodou tak, že dítě ze „sociálně vyloučené rodiny“ už v době přednášky má pár zkušeností za sebou a na rozdíl od ostatních dětí si chce vyzkoušet všechno v reálu a jen o tom nemluvit? A na rozdíl od ostatních dětí je jeho rodičům většinou šumafuk co se kolem něj děje a kde je a s kým?

Jasně, ale ostatní děti budou vědět, že je to už za čarou a někde to řeknou - ve škole, doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
13.3.12 17:41

Mimochodem, moje máma se mnou neřešila nic, s ní také nikdo nic neřešil… Moje znalosti se ještě na konci základky skládaly z velmi naturalistických vulgarit získaných od spolužáků… Měla jsem prsa jako jedna z prvních ve třídě a asi ve třinácti jsem jen tak tak unikla prvnímu nedobrovolnému sexu - o co šlo mi došlo až asi za deset let - a jen lehce kroutím hlavou nad svou naivitou…

Ne, nijak mě to nepoznamenalo, nebojte :) Ale rád bych od téhle naivity své děti uchránila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
13.3.12 20:08
Lesina píše:
Já teď budu na chvíli velmi nekorektní. Předem se omlouvám.

Šmárjá, ženský, VO CO VÁM JDE? To si fakt neumíte představit, že je spousta rodin, kde dítě nikdo nepoučí, je spousta puberťáků, kteří si myslí, že výplach pochvy coca-colou po styku zabrání početí, případně že při prvním sexu nemůže holka otěhotnět (případně snad tisíc podobných kravin?) NIKDO VÁM NEZAKAZUJE SVOJE DÍTĚ ZE SEXUÁLNÍ VÝCHOVY ODHLÁSIT. Ale sorry, chtít souhlas od všech rodičů - co to zas na ty kantory nakládáte? Jak si myslíte, že vypadají sociálně vyloučené rodiny - chtěly byste si samy zkusit jak se s nimi jedná? Fajn, je většinou děsně příjemné - oni jsou informovaní a velmi vstřícní! Asi je pro vás přijatelnější sex dětí a z toho vzniklá těhotenství, pěkně zakrytá sexuální zneužívání v rodině, případně epidemie sexuálně přenosných nemocí - a teď si tohle všechno představte ve třídě vašeho potomka…

Jasně, radši zrušíme i protidrogovou prevenci.

No a očkování zrušíme plošně taky - ne, teď nemluvím o těch, které se informují a neočkují informovaně - teď mluvím zase o dětech, které žijí už tak v šílených podmínkách (a ty si, věřte, nevěřte neumíme žádná představit - místní sociální pracovnice mi to určitě potvrdí). Fajn. Zrovna u těhle dětí to má dvojnásobný smysl.
Ony totiž existují rodiny, kde na nějakou budoucnost všichni s…

Jé, co ještě zrušíme taky?

Uf, jde se rozohnila - konec rozčíleného okénka a vracím se k normálnímu vyjadřování. Takže jen houšť do mě, reagovat budu věcně.

Proč houšť do tebe? Napsalas jak to je a já ti tleskám. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
13.3.12 20:19
eLena F píše:
Ale většině to přece nikdo neupírá… :roll:

Právěže upírá! Proto jsem tu diskuzi založila. Oni se snaží kličkovat, jak se dá, dělat v médiích dojem, že oni nic, oni většině nic neupírají, ale FAKTEM je, že manžel téhle krávy je Nečasův poradce, Dobeš se o sex. výchově radí s ARCIBISKUPEM a kolegium odborníků rozpustil a pod. Příručky se stahují…

Je to naprosto alarmující situace!!! :poblion: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
13.3.12 20:27
Lucinka_Kla píše:
eLena F píše:
Ale většině to přece nikdo neupírá… :roll:

Právěže upírá! Proto jsem tu diskuzi založila. Oni se snaží kličkovat, jak se dá, dělat v médiích dojem, že oni nic, oni většině nic neupírají, ale FAKTEM je, že manžel téhle krávy je Nečasův poradce, Dobeš se o sex. výchově radí s ARCIBISKUPEM a kolegium odborníků rozpustil a pod. Příručky se stahují…

Je to naprosto alarmující situace!!! :poblion: :pocitac:

Nestraš, snad to tak na školách vypadat nebude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová