Jak byste reagovali na rasismus u přítele?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
31.1.23 06:47
@Anonymní píše:
@Kočka nedomácí Možná myslí, to nerozporuji… Ale nespočívá ta tolerantnost i v tom, že dokážu toletovat i „mírně“ rasistického člověka? Já jeho názory nesdílím, naopak si myslím, že na české poměry jsem dost otevřená ke všem, ale nenutím mu změnu. Znamená to tedy, že jsem až moc tolerantní?
Zakl.

V normálním styku je tolerantni někoho takového respektovat. Ale ty s nim sdílíš život, to je něco zcela jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
31.1.23 06:57

Očividně tvůj přítel není nejostřejší tužka v penále. A tvoje poznámka, že :„Přítel má určitě nějakou hranici, za kterou by nešel, např. by to tomu člověku nikdy neřekl do očí,…“ mě fakt pobavila. Blbej a ještě k tomu srab.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
31.1.23 06:58

Spíš by mě zajímaly jeho názory obecně - co si třeba myslí o homosexuálních vztazích, jestli se s respektem chová k ženám apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
31.1.23 07:19

S rasistou bych nebyla. Je to jedna z věci co mi na tatovi vadí- rasista vc viry či sexuální orientace. Cikány neresim. Člověk má své zkušenosti, takže ano, je odsuzuju tak nějak všechny. A pak mi vadí dnešní trend rikejte mi ‘to’. Ale ze bych potřebovala komentovat každou cikorku co potkám nebo se někomu vysmivat za barvu kůže a ze se vnímají jinak. S manželem to máme stejne. Ani od tvého bych to nebrala jako vtip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
31.1.23 07:23

Jako nastavila si mu zrcadlo? Řekla si mu, že to je rasismus to co dělá třeba? Nebo jak vypadají tvoje reakce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
31.1.23 07:26
@Anonymní píše:
@Kočka nedomácí Možná myslí, to nerozporuji… Ale nespočívá ta tolerantnost i v tom, že dokážu toletovat i „mírně“ rasistického člověka? Já jeho názory nesdílím, naopak si myslím, že na české poměry jsem dost otevřená ke všem, ale nenutím mu změnu. Znamená to tedy, že jsem až moc tolerantní?
Zakl.

Tvl mírně :lol: tenhle je jak z příručky a ještě takový hulvat něco podobného říkat nahlas aby ho schválně zaslechl :roll: rasismus není o tom ho u partnera tolerovat. Toleranci zaslouží ponožky co vždycky hodí vedle koše na pradlo, bundu do ti po 20 povesi za ten týden na ‘tvuj’ háček v chodbě nebo ze zas nedal boty do botniku. Toleranci nezaslouží napr ze se 5× za měsíc zleje na akci jako doga atp :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
31.1.23 07:28

Proč s ním jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4005
31.1.23 07:31
@Anonymní píše:
Berte prosím diskuzi/téma spíš jako něco pro pobavení/zamyšlení.

Mám přítele, jsme spolu cca 2 a půl roku a myslím, ve vztahu neřešíme žádný velký problém, jsme spolu spokojení.

Přítel se ale projevuje a chová dost rasisticky. Ráda bych podotkla, že to dělá od začátku vztahu, není to tedy tak, že by se na začátku nějak přetvařoval. Tím rasistickým chováním mám na mysli různé rádoby vtipné poznámky, komentáře, výsměch atd. na adresu lidí jiné rasy či etnika (Romy, Asiaty, černochy,…). Je jedno, jestli jde o lidi, které vidí např. v médiích nebo na soc. sítích nebo o lidi, které přímo uvidí na ulici, v supermarketu apod. Má pro různá etnika různá „vtipná“, urážející a sprostá pojmenování a narážky, takže když je to např. na té ulici nebo v obchodě, mám i trochu strach, že ho někdo uslyší a budeme za rasisty nebo přinejmenším za burany.

Jinak tohle jeho chování beru s rezervou, myslím, že je to od něho z jedné strany trochu nadsázka a vtip. Brala jsem to tak i na začátku našeho vztahu, a proto mi to zase tolik „nevadilo“, takže i proto se to snažím moc neřešit ani teď, i když opakovaný „vtip“ přestává být vtipem, ještě k tomu, když nebyl vtipný ani na začátku.

Přítel má určitě nějakou hranici, za kterou by nešel, např. by to tomu člověku nikdy neřekl do očí, o nějakém fyzickém napadání nemůže být ani řeč. Asi i proto ten jeho rasismus nevnímám jako tak závažný. Přítel ani nezná nikoho jiné rasy/etnika osobně, chování má plně převzaté hlavně od jednoho z jeho rodičů.

Nejvtipnější na tom celém je to, že přítel sám není úplně „čistý Čech“, ale má židovské předky. Jak už jsem psala, já se na to snažím povznést a neřešit, nechci, aby se nějak měnil. Samozřejmě bych byla radši, kdyby byl přítel tolerantnější, ale každý máme něco. Některé mé kamarádky jsou ale toho názoru, že takové smýšlení, jako má přítel, je naprosto nevhodné, nemyslitelné a nepřípustné, a že by s takovým člověkem určitě nebyly, případně by uvažovaly o rozchodu, kdyby se takové chování opakovalo.

Jak byste takový rasismus braly vy? Vadilo by vám podobné chování u partnera? Máte případně někdo podobnou zkušenost s partnerem? Nehledám radu na to, jak se zachovat, jen mi to přišlo jako zajímavé téma a zajímají mě názory ostatních.

Je zajímavé že dříve se tohle neřešilo a nikdo to jako rasismus nebral..říci dříve nějaké i pravdivé narážky na cigány, černochy, židy a podobně nikomu nevadilo..Oni se zase smějí gádžům..Lidi prosím nežerte tak ty média a používejte vlastní rozum..Ti co nám tu diktují rasismus jsou největší rasisti…Kdo z lidí rasisty dělá..? Než média začaly preferovat LGBT, nikomu ani na mysl nepřišlo to řešit..To samé s migrací a podobně..Já si třeba těžce utahuju z ukrajinců..nenechám na nich nit suchou..Za život jsem měl 2 ukrajinky..jedna byla omyl a druhá velká láska..Ukrajinu a lidi tam mám rád..Ale poznal jsem je, jejich život i zemi…Takže jsem tolerantní rasista, který má ty z kterých si utahuje rád..Neberte prosím vtipy a narážky tak vážně a nedělejte problémy kde možná žádné nejsou… :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
31.1.23 07:37

@radohanno no a taky byli dřív otroci a taky byly plynový komory. Co to je za komentář tohle vůbec, nadavejte si, ale mějte se rádi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
31.1.23 07:44

S takovym chlapem bych nebyla, nesnasim kdyz si nekdo utahuje z druhych z duvodu nejake vizualni odlisnosti. Nevadi mi to jen v pripade, ze pomlouvany je blb, tam se i pridam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
31.1.23 07:49

On by ale nebyl za rasistu a burana, kdyby ho nekdo na ulici slysel. On rasista a buran je ve sve podstate!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4005
31.1.23 07:51
@mehaaja píše:
S takovym chlapem bych nebyla, nesnasim kdyz si nekdo utahuje z druhych z duvodu nejake vizualni odlisnosti. Nevadi mi to jen v pripade, ze pomlouvany je blb, tam se i pridam.

Já jsem celý život terčem urážek a diskriminace..Hloupost lidí je bezbřehá..A to mě naučilo toleranci vůči jiným..Nikdy neoplácet zlo zlem..Atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4005
31.1.23 07:53
@Alice180 píše:
@radohanno no a taky byli dřív otroci a taky byly plynový komory. Co to je za komentář tohle vůbec, nadavejte si, ale mějte se rádi?

Jo těžko něco psát když to jiný nepochopí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
31.1.23 07:57

Tak to vyřeš jednoduše. Až bude mít další chytrou poznámku, prohoď, že se k sobě nádherně hodíte. Že on je blbej a ty taky páč taky nemáš páru proč jsi se zasraným žiďákem.

Podle reakce zjistíš co potřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
31.1.23 08:06

@radohanno já to chápu moc dobře, urazis někoho a pak řekneš vždyť je to sranda. No tak co to je za vtip? Kdo se směje? Nikdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí