Jak byste reagovali na rasismus u přítele?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12746
31.1.23 17:03
@Anonymní píše:
@Hecate No, vlastně ani nevím, proč to tak má, možná to má úplně jednoduchý, „směšný“ důvod, třeba černoši se mu míň líbí, je to nějaká póza, jako že jeho oblíbené sportovní družstvo porážejí černí sportovci apod. ale zase mu černoši vadí třeba mnohem míň než Romové, spíš si z nich dělá srandu a poukazuje na ně nevhodným způsobem, než že by je vyloženě nenáviděl.

Asiaty jsem myslela lidi mongoloidní (žluté) rasy, takže v našich končinách především Vietnamce. Arabové, stejně jako Indové, jsou příslušníci europoidní rasy stejně jako Češi, rozumím, že taky žijí v Asii, ale měla jsem na mysli právě spíš ty Vietnamce.

Nevím, proč to tak má, ale možná je to i proto, že v části Česka, kde žijeme, černocha skoro nepotkáte, nebo hodně málo, zatímco Vietnamců je tu docela dost, přítel má rád hodně i asijské jídlo atd. Ani ty Asiaty teda úplně nemiluje, vymýšlí si na ně různá vtipná pojmenování a tak, ale nic špatného si o nich přímo nemyslí.

Estetickému hledisku rozumím, i možná nějaké té „žárlivosti“ kvůli fotbalu :-) či jiným sportovním úspěchům :-) nebo fyzickým parametrům :-).
Přesto je, logicky vzato, celkem zvláštní až úsměvné, že na černochy má negativní názor, ač reálně s žádným do styku nepřichází, ani nemá šanci přijít :-). Například zcela bych chápala, kdyby žil v tom NY někde v Bronxu, a hlídal si v metru tu kabelku jako @FlorenceF Jenkins:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4005
31.1.23 17:10
@Anonymní píše:
Taky jsem rasista, nesnáším převážně Romy a ukrajince. Podstatě nesnáším jen ty, které tady živime a na práci ani nesahnou.

Já jsem pro to, že my jsme Češi a mají tady žít z 99% jen Češi a pokud tu chce žít cizinec tak se má naučit český a má se přizpůsobit nám a našim pravidlům. Jenže naše vláda je tak vadná, že spíš podporuje cizince a na vlastence kašle. A teď to bude ještě horší.

Já taky když pojedu do Ameriky, tak tam na mě nikdo nebude brát ohled a budu muset žít tak jak oni.

Sláva..Tomu říkám normální názor..Dnes mi příjde že když někomu nelezeš do zádele a neklaníš se jsi hned rasista..Jen proto že jsi bílý heterosexuální chlap..Kam jsme dali selský rozum..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
4.2.23 09:59
@radohanno píše:
Sláva..Tomu říkám normální názor..Dnes mi příjde že když někomu nelezeš do zádele a neklaníš se jsi hned rasista..Jen proto že jsi bílý heterosexuální chlap..Kam jsme dali selský rozum..

S přizpůsobením se hostitelskému prostředí jistě souhlasí každý rozumný a slušně vychovaný člověk. Ale vysmívat se někomu nebo na něj poukazovat jen proto, že má jinou barvu pleti nebo pochází odjinud, je prostě trapné a buranské a moc to nesvědčí o vyšší inteligenci toho vysmívače.

Příspěvek upraven 04.02.23 v 10:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
4.2.23 10:03

@radohanno spojení selský rozum je totálně zprofanovany od jistý doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31246
5.2.23 01:47
@Náměsíčná píše:
Jednu takovou zkušenost mám. Vadilo mi to. Vypínal mi 50 centa v autě, nechtěl se koukat na Bladea. Necelé 3 měsíce stačilo.

Tak to bych ti vypl i když nejsem vylozene rasista. To už je věc zdraví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4005
12.7.26 15:21
@Alice180 píše: Více

Asi jsi trochu mimo..Ale třeba jednou pochopíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
12.7.26 18:27

Vadilo by mi hodně, že si takhle hloupě zvedá svoje sebevědomí na někom jiném. Potřebuju schopného sebevědomého muže, tihle zamindrákovaní loseři mi vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78460
12.7.26 22:31
@radohanno píše: Více

ty ses probudil za 3 roky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...