Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Třeba chtěla s tebou mluvit sama. Nebo nemá tolik prostoru, aby ubytovala víc lidí ![]()
@Atisia víš, já bych možná čekala, že když mě někdo někam pozve, a mezitím se teda pohádá s manželem, takže pozvání už neplatí, tak bych předpokládala, že mi sama napíše nezlob se ten víkend nevyjde, máme to doma zlé. Domluvíme se na jindy.. Nebo tak něco..
@martina.se chápu chápu, i jsem ji to napsala. Ale bylo by mi milejší, kdyby mi to na rovinu řekla…
@Anonymní píše:
@martina.se chápu chápu, i jsem ji to napsala. Ale bylo by mi milejší, kdyby mi to na rovinu řekla…
Tak to asi neumí
těžko odhadnout
Té tvé sestře je určitě trapně. Nehnípej se v tom, že se nerozepsala. Prostě jsou rozhádaní. To je pro tebe informace. Buď pozveš ty ji třeba nebo si najdi jiný program a víc to nehrotit. Je to prostě trapná situace.
Možná se jemu nelíbila minula návštěva. Něco nemuselo být podle představ a prostě si to znovu nepřeje.
@Anonymní píše:
Já jsem ji volala, ona mi to nevzala. Pak mi jen napsala, že je v práci a napíše až příjde z práce.
Tak asi to nechce probirat v praci. Pockala bych, co mi rekne a az pak na ni zacla nadavat na diskuzi.
Ty tady delas, jakoby ti 10krat tipla telefon a pak te zablokovala.
Pises, ze tam mate jit dalsi mesic, treba si myslela, ze se to urovna a proto ti jeste nic nerekla. Za jak dlouho tam mate jet?
@Anonymní píše:
@Atisia víš, já bych možná čekala, že když mě někdo někam pozve, a mezitím se teda pohádá s manželem, takže pozvání už neplatí, tak bych předpokládala, že mi sama napíše nezlob se ten víkend nevyjde, máme to doma zlé. Domluvíme se na jindy.. Nebo tak něco..
Hele tohle je těžký. Pokud je člověk mezi dvěma co má rád a chtěl by jim vyhovět.
nemůžu ti nařizovat co máš dělat jak se chovat, to musíš vědět ty jaký máte vztah.
Jediné co můžu tak, napsat jak bych nejspíš reagovala. Nejspíš bych sestře sama napsala, že to necháme na jindy nebo vymyslíme něco jiného na jiný termín, no a čekala bych.
@Anonymní píše:
Nevíš, co má doma za peklo. Sestře se ozvi a nabídni jí pomoc. Až se její situace vylepší, tak pak jí třeba všichni tři navštívíte nebo jí pozvete na azyl k vám.
Když jsem se rozváděla já, tak mi brácha se švagrovou normálně pomáhali. Naši k nám jezdili a scházeli jsme se mimo dům, protože v domě exmanžela nebyl nikdo z mé strany vítán. Tak třeba to má sestra podobně a pak by snad bylo omluvitelné, že nemůžete přijet všichni.
Tak se na to podívej i z jiného úhlu a s přítelem jí zkuste oba pomoct. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, nevím, jestli jsem diskusi správně zařadila, ale dneska se mi stala taková věc, která mi vehnala slzy do očí a opravdu zabolela.
Byla jsem se synem pozvaná na prodloužený víkend k mé sestře. Byla to její iniciativa. Moc se nevídáme skrze vzdálenost. Ona u mě také byla. A bylo to moc fajn.
Nedávno jsme se viděly a bylo to i s mým přítelem a ten nějak počítal - díky mě - že je taky zvaný a prostě to zmínil. Bylo vidět, jak je zaskočená. Byla to taková hloupá situace, on hned že si klidně najde hotel, že to chápe. Ona se k tomu nijak nevyjádřila. Další měsíc se tam máme teda vypravit a já jsem ji napsala zprávu, zda ji teda nevadí, že přijedeme ve třech…
Trochu jsem se bála odpovědi
A přišla mi odpověď, že se moc omlouvá, že je rozhádaná s manželem, že ted nebydlí doma a že ji to mrzí, že se těšila..Byla jsem v šoku, protože kdyby mi napsala promiň, počítala jsem jen s Tebou můžeme si o tom ještě promluvit, tak bych to přijala, ale takhle mi to přišlo strašně líto. Ale strašně líto… Hlavně kvůli tomu, že já jsem se opravdu hodně snažila, abychom měly nějaké vztahy jako rodina…
Děkuji
Co si to tom myslíte…
Sestra s tebou pravděpodobně chtěla rozebrat svoje problémy, neber si to hned tak osobně. O tvého přítele nejspíš vůbec nejde.
Ja nechápu, proč se přítel cpe k tvoji sestře domu, když ji viděl sotva jednou
segra holt chtěla holcici víkend, probrat svoje trápení a ne vam dělat hostitele v rodinné idylice
já když jedu někam se segrou, tak by mého muze ani nenapadlo se někam cpát s nama a to segru zná dlouho. Holt to chce příště zlepšit komunikaci, předem se domluvit kdo všechno je zvaný a co se bude dít, taky bych byla zaskočená, kdybych pozvala segru a ona se dostavila s celou famílií.
@Anonymní píše:
Hele, vy mate se segrou problem v komunikaci?
Ja mam se segrou vyborny vztah…pokud by tam neco takoveho probehlo, zavolala bych ji az se vrati z prace a zeptala, jak se ma a co se deje. Pokud by pritelova navsteva vadila, brala bych to uplne v pohode. Jsou veci, co rikam segre ale nechci, aby vypravela svagrovi. Mame to od sebe daleko, vidime se parkrat do roka, tak potrebujeme pokecat jen my dve, az neter usne.
Vubec by me nenapadlo spisovat diskuzi na internetu…resila bych to se segrou.
@Anonymní píše:
Nejsi poněkud sebestředná? Myslíš že se každý bude chovat podle tvých očekávání?
@Denisa56 píše:
Prosim te, nezlob se, ale to uz dneska lidi neumej normalne komunikovat, zavolat si, ale vsechno se resi pres stupidni smsky, kam se neda vysvětlit všechno, necitis zabarveni tonu, jako pri rozhovoru? Jste tak trochu trubicky obe, segry a nevedi, jak spolu mluvit. Normalne zvedni telefon a popovidejte si z ucha do ucha, na rovinu se ji zeptej, jestli chce ciste holcici vikend s detmi, ze s tim nemas problem, pozajimej se, jak to ma s manzelem, jestli o tom chce mluvit a budete mit jasno obe dve hned. Tohleto vypisovani smsek a nasledne premysleni, co asi ten druhy jak myslel a jestli mu odepsat a co odepsat… To je peklo.
Přesně tak, bylo by fajn o tom hodit řeč přímo. Tyhle smsky a maily občas vyzní úplně jinak, než bylo původně myšleno a zbytečně je problém na světě..