Jak být cenná hlavně pro sebe

9
16.10.15 19:49

Jak byt cenná hlavně pro sebe

Ahoj holky, ženy, maminky :lol: Asi si řeknete, co to je proboha za téma! Chápu, ze pro někoho to muže byt naprosto nesrozumitelné. Zkusím ze sebe dostat to, co jsem tim myslela a snad vás to nebude úplně nudit. A těším se, ze mi dáte vědět, co si myslíte a jak to mate Vy ;) jo a ze začneme byt jiné / akční / cenné hlavně pro sebe :potlesk:
Stále se snažím někomu vyjít vstrict. Stále se snažím dělat věci správně a čím víc se snažím tim víc mám pocit, ze jsou kolem me lidi v pohodě a ja ne. A už toho mám fakt plné zuby.
A rozhodla jsem se s tim něco udělat. Mám 7 měsíční holčičku a ta je a vždycky už bude na prvním místě. Pro ni se rozdám. Ale chci najít zpátky svou cenu pro ostatní. Kdyz jsem tak nad tim premyslela, tak prvním krokem je vrátit se k aktivnímu životu, který jsem před otěhotnění vždycky měla. A rada bych našla maminky ideálně z okolí Prahy 2,10 s podobně starými prcky, kteří chtějí byt také aktivní a už je nebaví byt stále v pohodě pro ostatní a dělat vždycky jen to, co se od nich očekává! A nechtějí byt „jen“ doma na rodičovské.
Jak jste na tom Vy? Ma to někdo podobně? Chcete to taky změnit? Tesim se na vaše reakce/ setkání/ akci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29350
16.10.15 19:58

@Petula9 myslím, že by ses měla spíš naučit asertivitě a umět odříct, když se ti něco nehodí… pokud se ve svém stavu budeš chtít ještě stát více akční a dělat ještě další věci, tak budeš mít pocit, že nestíháš ještě víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101749
16.10.15 20:00

@Petula9 Já se řídím heslem, že ať uděláš co uděláš, stejně to bude podle někoho špatně, takže s tím musíš být spokojená ty :mrgreen: a jinak nejsem jen na rodičovské, pracuju (jo, má práce mě baví a nechtěla jsem ji opustit), ale na společné aktivity už mám o něco starší děti a hlavně to mám na Prahu 2 či 10 malinko z ruky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
16.10.15 20:05

Ahoj, díky za tip. Asertivita je určitě něco, co se dá zlepšovat neustále

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
16.10.15 20:07

To je dobrý názor! Jen se mi podle toho někdy špatně řídí… Do práce se po novém roce též chystam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
16.10.15 20:12

@Petula9
Moje rada zní jednoduše:„Nauč se říkat NE.“Nemusíš být na své okolí hned třeba nepříjemná, stačí si osvojit pár asertivních vychytávek. Časem se ti to vyselektuje samo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
16.10.15 21:20

sargulka

Mě pomohla kniha Učebnice sebelásky od Lucie Kolaříkové. Přestala jsem dělat co se odemě očekává a začala jsem dělat to co chci, co mě naplňuje. U mě to zafungovalo tak, že když mám naplněné svoje potřeby, tak se mi lépe pomáhá druhým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
16.10.15 21:36

@Petula9 ahoj,Tesi me :kytka: napis sz, jsem z devítky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
16.10.15 21:59

@Petula9
Stále se snažím někomu vyjít vstrict
Proč? Zaměř se na sebe, neplýtvej energií na jiné lidi, které nezměníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39717
16.10.15 23:28

DESATERO ASERTIVNÍHO ČLOVĚKA

• Člověk má právo posuzovat své vlastní chování, myšlenky a emoce a být za ně odpovědný.
  • Člověk má právo nenabízet žádné omluvy a výmluvy ospravedlňující jeho chování.
  • Člověk má právo posoudit, nakolik a jak je zodpovědný za řešení problémů druhých lidí
  • Člověk má právo změnit svůj názor.
  • Člověk má právo říci já nevím.
  • Člověk má právo být nezávislý na dobré vůli ostatních.
  • Člověk má právo dělat chyby a být za ně zodpovědný.
  • Člověk má právo dělat nelogická rozhodnutí.
  • Člověk má právo říci já ti nerozumím.
  • Člověk má právo říci je mi to jedno.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.10.15 09:01
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.10.15 09:03

Taky me tesi :) 9 je kousek, tak proč s tema našemu prckama něco nepodniknout ;)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
17.10.15 10:13

Ráda bych změnila to, abych jen neskákala kolem druhých, nepodřizovala svůj život/přání/čas jim. Ale bohužel..
Nedávno jsem taky machrovala, jak budu mít na prvním místě sebe a skutek opět utekl. :-( :-(

Fandím ti, ale nepřežeň to. Ať z tebe není naopak sobec. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.10.15 12:46

No prave! Děkuji, zkusím tak nějak vsechno vybalancovat. Uvidíme, jak se zadaní. Taky přeju hodně zdaru! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová