Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, ženy, maminky
Asi si řeknete, co to je proboha za téma! Chápu, ze pro někoho to muže byt naprosto nesrozumitelné. Zkusím ze sebe dostat to, co jsem tim myslela a snad vás to nebude úplně nudit. A těším se, ze mi dáte vědět, co si myslíte a jak to mate Vy
jo a ze začneme byt jiné / akční / cenné hlavně pro sebe ![]()
Stále se snažím někomu vyjít vstrict. Stále se snažím dělat věci správně a čím víc se snažím tim víc mám pocit, ze jsou kolem me lidi v pohodě a ja ne. A už toho mám fakt plné zuby.
A rozhodla jsem se s tim něco udělat. Mám 7 měsíční holčičku a ta je a vždycky už bude na prvním místě. Pro ni se rozdám. Ale chci najít zpátky svou cenu pro ostatní. Kdyz jsem tak nad tim premyslela, tak prvním krokem je vrátit se k aktivnímu životu, který jsem před otěhotnění vždycky měla. A rada bych našla maminky ideálně z okolí Prahy 2,10 s podobně starými prcky, kteří chtějí byt také aktivní a už je nebaví byt stále v pohodě pro ostatní a dělat vždycky jen to, co se od nich očekává! A nechtějí byt „jen“ doma na rodičovské.
Jak jste na tom Vy? Ma to někdo podobně? Chcete to taky změnit? Tesim se na vaše reakce/ setkání/ akci ![]()
@Petula9 myslím, že by ses měla spíš naučit asertivitě a umět odříct, když se ti něco nehodí… pokud se ve svém stavu budeš chtít ještě stát více akční a dělat ještě další věci, tak budeš mít pocit, že nestíháš ještě víc…
@Petula9 Já se řídím heslem, že ať uděláš co uděláš, stejně to bude podle někoho špatně, takže s tím musíš být spokojená ty
a jinak nejsem jen na rodičovské, pracuju (jo, má práce mě baví a nechtěla jsem ji opustit), ale na společné aktivity už mám o něco starší děti a hlavně to mám na Prahu 2 či 10 malinko z ruky…
Ahoj, díky za tip. Asertivita je určitě něco, co se dá zlepšovat neustále
To je dobrý názor! Jen se mi podle toho někdy špatně řídí… Do práce se po novém roce též chystam
@Petula9
Moje rada zní jednoduše:„Nauč se říkat NE.“Nemusíš být na své okolí hned třeba nepříjemná, stačí si osvojit pár asertivních vychytávek. Časem se ti to vyselektuje samo. ![]()
Mě pomohla kniha Učebnice sebelásky od Lucie Kolaříkové. Přestala jsem dělat co se odemě očekává a začala jsem dělat to co chci, co mě naplňuje. U mě to zafungovalo tak, že když mám naplněné svoje potřeby, tak se mi lépe pomáhá druhým.
@Petula9
Stále se snažím někomu vyjít vstrict
Proč? Zaměř se na sebe, neplýtvej energií na jiné lidi, které nezměníš.
DESATERO ASERTIVNÍHO ČLOVĚKA
Taky me tesi
9 je kousek, tak proč s tema našemu prckama něco nepodniknout
?
Ráda bych změnila to, abych jen neskákala kolem druhých, nepodřizovala svůj život/přání/čas jim. Ale bohužel..
Nedávno jsem taky machrovala, jak budu mít na prvním místě sebe a skutek opět utekl.
![]()
Fandím ti, ale nepřežeň to. Ať z tebe není naopak sobec. ![]()
No prave! Děkuji, zkusím tak nějak vsechno vybalancovat. Uvidíme, jak se zadaní. Taky přeju hodně zdaru! ![]()