Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Majulis pořád lepší toulavá kamera, než hromada těch stupidních seriálů tipu Ulice, Ordinace a já nevím jak se to všechno jmenuje ![]()
Jo, taky obcas koukam kolem sebe a pripadam si uplne mimo. Jeste na skole jsem mela pocit ze se kdyz nic jinyho, tak mozna seberealizace.. Ale ted na materske.. Nejde o to, ze bych na ni nebyla rada, naopak me materstvi naplnuje a moc doufam ze se dockam vytouzeneho druheho miminka, ale pripadam si tak nejak mimo dobu.. Zenske v casopisech zvladaji deti, domacnost, karieru a ja mam obcas pocit viny, ze jsem si nezahrala vic pexesa s dcerou a rikam jak to budu zvladat vsechno pri praci..
Nečti časopisy a budeš mít klid. Dělej si věci tak, jak chceš ty, jak vyhovují tobě a rodině. Já žádný tlak nepociťuji. Asi je to o sebevědomí a představách o životě. Někdo nekriticky závidí celebritám a užírá se, jiný jde raději o víkendu do přírody a užije si s rodinou. Podle mě se dá zvládat i dobrá práce i rodina, ale člověk musí vědět, co ON upřednostní, nebo jak to skloubí. Ne se pořád ptát, co by tomu řekli lidi.
@Majulis jo a pokud máš výčitky, tak zkrátka začni něco dělat
nemusí to hned být studium nebo kariéra…ale i doma můžeš vymyslet spoustu kreativních věcí..pletení a domácí práce, výroba všelijakých dekorací, práce na zahrádce a následné marmelády, zavařování…přece každý má něco, co ho baví, naplňuje…jen hledat a neválet jen šunky ![]()
@reinkarnace Přesně
Kdo říká, že naučení se třeba 50 anglických slovíček je víc, než přečtení jedné knihy? Že hodinu okopávat záhonek je méně hodnotné než jít na aerobik? Ono to jen zní dobře navenek, ale když dám dítěti na snídani domácí chleba s domácí marmeládou, tak nejsem o nic míň úspěšná žena, než ta, co tu hodinu místo výroby strávila na anglickém kurzu.
A možná že ta, co umí japonsky, se na tebe s obdivem dívá a říká si, týýý jo, ona umí plést dětské čepičky, to bych v životě nezvládla ![]()
@susinka88 píše:
Jo, taky obcas koukam kolem sebe a pripadam si uplne mimo. Jeste na skole jsem mela pocit ze se kdyz nic jinyho, tak mozna seberealizace.. Ale ted na materske.. Nejde o to, ze bych na ni nebyla rada, naopak me materstvi naplnuje a moc doufam ze se dockam vytouzeneho druheho miminka, ale pripadam si tak nejak mimo dobu.. Zenske v casopisech zvladaji deti, domacnost, karieru a ja mam obcas pocit viny, ze jsem si nezahrala vic pexesa s dcerou a rikam jak to budu zvladat vsechno pri praci..
Které konkrétní ženy v časopisech? A v jakých?
@Burj Chalifa píše:
Které konkrétní ženy v časopisech? A v jakých?
mám úplně ty samé otázky ![]()
A co je špatného na tom, že si přečteš knížku? Je to super relax a výčitky kvůli tomu teda nemám
. Já raději budu taková, jaká jsem než někdo z časopisů. Vem si, kolik slavných osobností skončilo dost špatně. Mají sice kariéru atd, ale myslím si, že kazdej z nás má nějaké problémy, trápení, v časopisech to psáno samozřejmě není.
@Majulis napiš, které ženy máš na mysli - ono to leckdy není tak, jak to prezentují média… ![]()
@Akivasha píše:
@reinkarnace PřesněKdo říká, že naučení se třeba 50 anglických slovíček je víc, než přečtení jedné knihy? Že hodinu okopávat záhonek je méně hodnotné než jít na aerobik? Ono to jen zní dobře navenek, ale když dám dítěti na snídani domácí chleba s domácí marmeládou, tak nejsem o nic míň úspěšná žena, než ta, co tu hodinu místo výroby strávila na anglickém kurzu.
A možná že ta, co umí japonsky, se na tebe s obdivem dívá a říká si, týýý jo, ona umí plést dětské čepičky, to bych v životě nezvládla
já jsem zrovna z těch, co obdivují trpělivé šicí, pletací a pečící…sama jsem v tomhle nemožná
nebo spíš…já to ani nezkusila a co jsem zkusila, přestalo mě bavit jakmile jsem zjistila, že už to umím a jde mi to..u takových věcí nevydržím no ![]()
Nemám na mysli herečky a zpěvačky, ale například v časopisu Ona dnes představují úspěšné ženy, které se neustále v něčem angažují, vědkyně, kreativní ženy atd.
@Majulis píše:
Nemám na mysli herečky a zpěvačky, ale například v časopisu Ona dnes představují úspěšné ženy, které se neustále v něčem angažují, vědkyně, kreativní ženy atd.
co je to za pitomou ženskou vlastnost se pořád poohlížet a porovnávat s jinými, dávat na cizí názory a klepat se, co si o mně někdo cizí, koho mám u zadku, myslí. Hergot, ženské, máte malé sebevědomí, v tom to je. Žijte svůj život, ne cizí. Mimochodem, kdybych si měla dělat hlavu z toho, co si tady o mně lidi myslí, tak bych třeba ani nespala
.Ale je mi to zcela u zadele.
Ahoj.. Ja vubec nechapu dnesni dobu v tom smyslu, ze kazdej ukazuje kde co. Nechapu facebook, instagram, prispevky na nich, dvacetilete holky se jen vychloubaji, nechapu co to je za generaci a mam strach do jake doby vyrostou moje deti.. Je mi 30 a asi jsem zaspala dobu nebo co..
@Majulis píše:
Tak jako máš dvě možnosti. Buď se taky angažovat, nebo se na to vykašlat a dělat si věci v klídku a po svém. Ale nějak se tím užírat? ![]()
V dnešní době jsou na člověka kladeny velké nároky, časopisy jsou plné úspěšných a krásných žen, které zvládají jak kariéru tak rodinu a domácnost. Buď jsou šikovné a kreativní nebo vzdělané s pěknou kariérou. Obdivuji tyto ženy, ale zároveň ve mě trochu vyvolávají pocit méněcennosti a výčitky když napr místo učení se jazyků se radši kouknu na toulavku či si jen tak na chvíli lehnu s knížkou. Jako bych neměla chvíli klidu a měla pocit že se za nečím musím hnát. Zažíváte také podobné pocity nebo na vás tyto tlaky nepůsobí?