Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak nějaké pěkné téma
. Zajímá mě, jak často chodíváte s manželem na rande ( večeře, kino nebo jen tak procházka ), ale takové to ze vším všudy, že se pro něj upravíte a užijete si hezký den či večer? Když nemáte děti je to lehké se jen tak sebrát a jít, proto mě víc zajímá, když už děti jsou, jak často chodíte a kdo vám děti hlídá? nebo jestli vám randění chybí, a pokud jdete jestli tam řešíte společné problémy nebo děti a nebo jestli si opravdu užíváte jeden druhého a bavíte se o vašem vztahu o hezkých věcech? Mně osobně už randění chybí, takové to, že necháte starosti doma, víte, že je o děti postaráno a můžete se vrátit, kdy chtete
.
My takhle nebyly už 3 roky. Nemáme hlídání, takže ještě dlouho nic nebude. Chybí mi to hodně, ale co nadělám
Max. si uděláme dobrou večeři když děcka usnou, potom si povídáme, nebo se koukneme na nějaký film.
Snažíme se 1× měsíčně.
občas to nevýjde, ale často si uděláme pěkný večer doma u filmu. Když malá spí. ![]()
jinak při této příležitosti vypínáme, malou z hlavy vypouštíme(v případě, že víme, že je u babičky).
Podle mě je to čas od času potřeba, jinak pak je to pořád jen samé řešení starostí a povinností.
Syn má teprve rok, takže z dlouhodobého hlediska nemůžu posoudit, ale když měl 3 měsíce, tak jsme vyrazili do kina a večeři poprvé ( hlídala moje babička) a teď vyrážíme cca jednou za dva měsíce ( rozuměj sami dva). Jinak minimálně 1× týdně se jdeme bavit a malého hlídá tchýně, ale jen díky tomu, že s ní bydlíme v baráku a mám hodné dítě, které stačí položit do postýlky a vstane až ráno na snídani. Třeba dnes vyrážíme na grilovačku ![]()
Naposledy jsme byli v unoru 2013 v kine v plzni a pak v rijnu 2013 na prochazce. Ale rande to nebylo, spis nasi chteli malou nekam vzit a my jsme to vyuzili-v plzni jsme potrebovali neco koupit, nijak jsem se zvlast neupravovala.
Ted se asi dlouho nedostanem. Mame deti dve a nikdo je nechce ![]()
@Deninina Tak to fajn, mít hlídání. Kdyby jsme měli babičku blíž, taky by jsme chodili častěji.
Nemáme hlídání pro opravdu malé mimino, čili teď máme zase na několik let padla
.
Samozřejmě se snažíme si to vynahradit doma, ale co já bych dala za večeři a kino
Na druhou stranu ten rok či dva to vydržím. S trošku větším dítětem jsme vyráželi tak 2× do roka, protože s hlídáním to je i tak bída. Na druhou stranu jsou to naše děti že jo ![]()
Naposledy v minulém století, od té doby míváme dvojité rande s dětmi ![]()
My takhle randíme každý večer, když děti usnou
Dáme si večeři, sprchu, sex a pak se bavíme o hezkých věcech, dokud neusnem
Člověk přece nemusí nutně někam ven, aby strávil s partnerem pěkné chvíle ![]()
@LenaNell kdykoliv máme volno a děti pryč. Je fakt, že naše rande někdy směřují spíš do lesa nebo k vodě na ryby, ovšem je to rande.. jsme sami, užíváme si to
co se týče kina, naposledy jsme byli cca 14 dní zpět. Chodíme tak 4× do roka ![]()
Mno…asi před měsícem po dlouhé době kino? ale tím to skončilo, po návratu domů si sedl klasika k letadlům na počítači…jinak si nějak už nepamatuju, kdy my jsme měli hezkej den či večer se vším všudy, vždycky to je nějaký nedokončený ![]()
Kino 4× do roka, divadlo 1× za rok, oběd nebo večeře 2×, víc ne. Večerní sedánky nemáme, chodíme spát s dítětem - je to sova ![]()
Pokaždé, když jsou děti u babiček. Večer se sebereme a jdeme bud kino, procházka, večeře atd…Pokud je to nějaký čas, co jsme spolu dlouho nebyli, zařídím hlídání a večer vyrazíme
Minimálně 2× do měsíce. A bavíme se o různých věcech, užíváme si společné chvíle ve dvou ![]()