Jak casto menite povleceni

2069
1.9.16 09:03

Jak casto menite povleceni

Dobre rano.
Po precteni jednoho clanku ohledne vymeny povleceni a nasledne zhave diskusi pod nim by me zajimalo, jak casto menite povleceni a treba i samotne periny/polstare vy. A kolik povleceni mate?
V nazorech bylo od snad obden az po jednou za pul roku. Ja menim tak jednou mesicne odhaduju. Podle rocniho obdobi, jak spime nebo nespime doma, jak casto vyhazuju vetrat ven. Strasne me to nebavi, je to pro me asi ta nejneprijemnejsi domaci prace ze vsech :).
Perin mam 3 druhy (slaboucke letni, vlnene a perove)a peru tak po sezone. Perove teda mam ted kratce a zatim jsem je jen vetrala.
A povleceni moc nemam. Par sad, ale vetsinou stridam jen 2. Nejak si nepotrpim na design lozniho pradla a caste stridani dle nalady a barevneho tema v pokoji.
Jsem zvedava, jestli jsem jeste v norme nebo uz se radim mezi spindiry, dle standardu emimi. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3477
1.9.16 09:05

Max co 14 dni :) ale to je fakt max.. mame psa, co nas rano chodi budit, takze nekdy i po tydnu :-D
taky tuhle cinnost nesnasim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
1.9.16 09:07

Podle mě v normě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
1.9.16 09:07

Taky asi tak 1× za měsíc a taky mě to strašně nebaví :-D!
Jinak samozřejmě dle potřeby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
1.9.16 09:08

Snazim se kazdy tyden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
1.9.16 09:08

Přibližně jednou za 14 dní. Samozřejmostí je po každé návštěvě, i kdyby v tom spala jedinou noc - nikdy bych nikomu nedala použité. Ale naše jednou za dva týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
1.9.16 09:09

Měním co týden až 14 dni. Máme dvě kočky, co rády spí v posteli. Sady mám dvě, stěhovali jsme se a mají tady jiné rozměry peřin. Máme takové ty peřiny, co se dají spojit dvě na zimu. Peru peřiny jak uznám za vhodné, polštáře častěji, nesnáším, když jsou cítit potem nebo je na nich vyslintany flek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
1.9.16 09:10

Já měním, když je mi v povlečení nepříjemně. To podle mě vychází 1× za 14 dní až 3 týdny, ale spí s námi v posteli 3 kočky. :) Zimní péřové peřiny neperu. Letní peru po sezóně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374

Jednou za 14 dní. Peřinu máme každý jednu, celoroční, z dutého vlákna. Polštáře občas do pračky házím, ale peřiny teda neperu :oops:
Jinak teda miluju peřinu z peří a zachumlat se pod ni, ale v paneláku bych se upekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819

Byla jsem naucena maminkou měnit lozni prádlo cca 1× / měsíc…zrovna zitra se na to chystám. V létě klidně vyměním i dříve, člověk se více potí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084

Já tak jednou za měsíc, někdy častěji, když je třebas horko a propotí se (a samozřejmě hned, když se některé dítko potento :D ) a většinou měním třebas jeden týden dětem a pak až to vyperu, tak další týden nám, protože jinak bych se z toho zvencla :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
1.9.16 09:12

@zrnko Peřiny převlékám dle potřeby jakmile přestanou vonět. Takže cca jednou týdně až jednou za 14 dní. Peřiny jako takové peru cca 1 do roka. Dětské dle potřeby (nehoda..). Jinak pro mě a přítele mám 2 peřiny + 4 polštáře. Dětem mám peřiny ještě náhradní ;). Povlečení mám spoustu, ale momentálně pořád točím jedno (mám sušičku takže ráno vyperu, šoupnu do sušky a po poledni opět povlékám čisté)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
1.9.16 09:16

Navstevam taky davam samozrejme ciste a pak to hned zas svliknu a vyperu. Nastesti u nas moc casto nikdo neprespava. :-)
Taky musim zrovna prevlikat a silene se mi do toho nechce. Jako dite jsem musela mamce s povlikanim pomahat a pamatuju, jak me z toho bolely ramena(hlavne z tech tezkych perin) a bylo mi az do breku, jak jsem to nesnasela. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25178
1.9.16 09:17

Já jednou měsíčně, dělala jsem to tak za 5-6 týdnů, ale po zjištění alegrie na roztoče jednou měsíčně - tak nějak to bylo i v letáčku o alergiích.
Peřiny a polštáře jako takové peru 1× ročně v létě, aby mi to uschnulo a v zimě, jak mrzne, to dáváme ven i s matracema.
Jinak převlíkání postelí taky nenávidím, ale vadí mi to mnohem méně, co mám povlečení na zip :D Jak přijde řada na knoflíkové, tak jsem otrávená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
1.9.16 09:17

Já povlečení měním co 2 měsíce, nemáme v domě žádného domácího mazlíčka, tak není třeba měnit často.. A do postele jideme okoupaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová