Jak často si děti berou čisté oblečení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.4.26 12:02
@Anonymní píše: Více

Dle potřeby. Ale triko, pokud nezaflekatíme, nosíme i my 2 dny, takže nemáme nastaveno po dvou hodinách se převlíkat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.26 12:42

My to taky nikdo jiný nastavené nemáme. :nevim: Druhé dítě by se naopak neprevlekalo nejraději vůbec.

• Citovat
  • Upravit
164
20.4.26 13:03

Ani nahodou. Vzhledem k tomu, ze vsechno obleceni zehlim a peru jednou za 14 dni, uz by nebylo co nosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
20.4.26 14:36

Tak pokud ti to vadí natolik, že se cítíš z toho zdeptaná, jak sama píšeš, tak proč si s ním nepromluvíš? Hele Honzíku, ono to praní není zadarmo, pro přírodu je to taky dost zbytečná zátěž plus oblečení se tím častým praním ničí. Budeš se muset naučit skousnout nějakou tu kapku vody na tričku. Když to jde ve škole, půjde to i doma.
Tečka, vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.26 16:36

@MartinaIrena teorie super, v praxi to nefunguje. Když nejsem doma, tak se převléká podle sebe.

• Citovat
  • Upravit
809
20.4.26 16:48
@TiPt píše: Více

To pereš pak 3 dny v kuse, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.26 17:46
@Zvedava1 píše: Více

Taky si nedovedu představit, že někdo pere 1× za 14 dní. To bych nedělala cely víkend nic jiného a ani by mi nestačilo obleceni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.26 18:24

Vyměním za čuňátko, co si krvavé šušně utírá do trička a klidně by si ho na druhý den vzal zase, a sprchuje se jednou týdně a ještě z důrazného donucení po těžkém smlouvání. Tepláky nosí jenom o víkendu, a to mu musím předtím školní kalhoty hodit do prádla, jinak by se v nich válel i o víkendu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.26 18:37

To se dá za mě ovlivnit lépe. Nelíbí se mi špinavé oblečení? Vezmu a hodím do prádla, z prádla ho už nevezme. Koupání jsem zvládla i u nekoupace. Starší dítě nenavidi vodu, ale koupě se denne i když s naprostým odporem. Jak ale dítě donutit, aby se nesvleklo, nevím.

• Citovat
  • Upravit
164
21.4.26 10:01

@Zvedava1 ne, 2 pracky na 60, 1 bile, 1 tmave a 1 barevne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29123
21.4.26 10:07

Děti se převlékají denně, nicméně, když má mladší tričko čisté a měla ho jen pár hodin, tak jí ho další den dám znova. To se ale prakticky nestává. Flekaté věci donosí do večera, když nikam nejdeme, jinak se převleče. Kapky vody uschnou a tričko/gatě jsou znova nositelné. Co ale musí, je denně čisté spodní prádlo. U staršího puberťáka je to bez debat, i kalhoty mu beru minimálně jednou týdně vyprat. Pyžama co dva, tři dny :nevim:

Spíš bojuju s tím, aby oblečení nosili do špíny, to se mi nedaří naučit (respektive starší už to stihl „zapomenout“). Oba jsou PAS…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29123
21.4.26 10:09

Jednou týdně? To bych nedovolila a to mladší vodu nenávidí 8o o věcech kolem hygieny a sebepéče nesmlouvám ani s autistou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
23.4.26 09:22

Zde jsou dva problémy. Za prvé, když má takovou spotřebu, ať si obsluhuje pračku a sušičku sám. A za druhé, jak to, že v deseti letech je furt špinavej, pokapanej… Už je dost velkej, aby se mu takové „nehody“ stávaly vyjímečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.26 14:57

@King4 obsluhovat umí, ale úplně to nechci.
Asi je po mně, protože já jsem taky často politá a umazana, neberu to jako něco nenormálního. Ono stačí, že jde ven se psem a hrají si spolu - první tepláky, pak se o něj pes otře, triko, pak se polije u mytí rukou…

• Citovat
  • Upravit
141
23.4.26 15:21

Když myslíš, že to je normální, tak co chceš po nás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová