Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jen taková otázka
snažíme se s přítelem kolem půl roku a stale nic, samozřejmě zatím neváháme, jen mám samozřejmě trochu strach..ale taková ta hranice je rok, ne? A tak si chci počíst vaše příběhy ![]()
Poprve hned ‘na prvni dobrou’ neplanovane (jednou jsme nepouzili kondom). Podruhe asi 2 roky, kdy jsme tomu davali volny prubeh (skoncilo ZT). Potreti hned po mesici (mimodelozni). A poctvrte asi po pul roce. Takze kdyz si to zprumeruju tak mi to vychazi cca 7 mesicu.
Už to jsou dva roky. Po roce jsme to začali řešit s reprodukční klinikou a zatím pořád nic… ![]()
Poprvé na první plánovanej pokus a podruhé bez menstruace, snahy a se spoustou jiných plánů ani nevím kdy.
První hned další měsíc. Druhé nám trvalo 4 roky, a třetí 2 roky
5 mesicu a nijak jsme to neresili. Nic nehlidali, plodne dny nebo tak.
S otěhotněním jsem problém nikdy neměla. Všechna těhotenství byla na 1.-3. pokus. Problém nastával potom, díky spontánním potratům v rozmezí 7. - 9. TT jsem ma tří zdravé kluky potřebovala 7 těhotenství. Takže se nám snaha o třetího protáhla skoro na rok.
Že to nepůjde jen tak mi řekli cca tři roky před prvním dítětem (v té době v rámci kolečka vyšetření po plicní embolii a měla jsem zajsz otěhotnět nějakou dobu). Hned jak zákaz pominu, objednala jsem nás do CAR, počítali jsme tak s rokem snažení. Otěhotněla jsem v rámci základního kolečka vyšetření (mj. mi zpruchidnili jeden vejcovod). Dle lékařky prakticky zázrak. Zrovna jsem podala výpověď, ale což
.
Chtěla jsem děti blízko u sebe, ideálně tak 2.5 roku a tak jsem se po roce od porodu objednala znovu. První MS vyšla akorát, rovnou mohli začít dělat potřebná vyšetření. No vyšlo to ještě hůř než minule, neovuluju a bude to boj. Zopakovali mi, že první byl zázrak.
Vyfasovala jsem ovitrelle, clostilbegyt a ještě něco a měla čekat na MS… No a ta už nepřišla
. To už mi že srandy řekli, že takový simulanty ta nechtějí… Mě tělo si ovuluje naprosto náhodně, mám PCO, cykly před porodem až 4.5mesice rozestup, po porodu prisla jen ta jedna přesně po roce…
Tak broučci budou mít od sebe 22 měsíců
. Takže ve finále jsem u obou otěhotněla na právní dobrou, aniž bych věděla že se snažím a jsem za to strašně vděčná.
Mně se to povede pokaždé po třech letech, ať už tomu doktoři pomáhají nebo ne
A každé druhé těhotenství zdárně dotáhnu do konce. Takže 12 let na dvě děti, teď už jsem na další stará, takže nebudu mít možnost vyzkoušet, zda i za další tři roky…
Ale jinak ten rok je opravdu normální, pokud by to nešlo rok, začala bych to řešit, jinak bych se neznepokojovala.
První byl spíš omylem na první pokus, druhý bylo vždycky tak 3 měsíce, jenže sem mezitím 2× potratila. Asi sem nějaká plodna, vždycky se mi postestilo prakticky hned.
Asi ctyri mesice, ale mne doktor zjistil po mesici na preventivce pco a zacal to hned resit.
Obě děti jsme počali v měsíci, kdy jsme si přestali dávat pozor, takže hned napoprvé.
Poprvé jsem otěhotněla cca po 3 měsících ale skončilo to SP v 7tt. A od té doby, jsou to 2roky a stále nic… Řešíme cca půl roku s klinikou tak uvidíme ![]()
@leeniik obě děti byli po 6m snažení..takže se povedlo 7m snažení..
ano většinou je dobré začít řešit po roce s dr a tak..