Jak dlouho vydrží houby na mrazáku?

1433
9.2.12 17:26

jak dlouho vydrží houby na mražáku?

Ahoj, mám šílenou, podotýkám žë opravdu strašně velkou chuť na hřibovou omáčku, smetanovou s knedlíkem :zed: :zed: jenže hřiby co máme na mražáku tam jsou tak rok a půl určitě :nevim: tak jestli mě to neotráví?Jsem ve 4.měsíci a při pomyšlení na tu omáčku slintám…NECHCI NIC JINÉHO BOŽE :zed: dávali jsme je tam hned co se donesly z lesa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
461
9.2.12 17:29

jestli si je pred vlozenim do mrazaku povarila tak by mely byt dobry, aspon my porad zijem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120

Nic špatného na nich nevidím, klidně bych si dala taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120

Nic špatného na nich nevidím, klidně bych si dala taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
9.2.12 17:31

jako v mražáku máme určitě pod -18°C ale nepovarila jsem je pred tim…tak já to teda asi risknu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
9.2.12 17:50
Barush píše:
jako v mražáku máme určitě pod -18°C ale nepovarila jsem je pred tim…tak já to teda asi risknu :think:

já bych asi neriskovala,houby se mají dávat do mrazáku povařené,podušené :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
9.2.12 17:52

Já je tam předloni dala taky nepovařené, jen nakrájené a očištěné a vařila jsem z toho určitě více jak rok a nic nám nebylo!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
9.2.12 17:58
dzarunka píše:
Barush píše:
jako v mražáku máme určitě pod -18°C ale nepovarila jsem je pred tim…tak já to teda asi risknu :think:
já bych asi neriskovala,houby se mají dávat do mrazáku povařené,podušené :think:

Já vím ale jen kvůli tomu aby „nezasmradily“ ten mražák ne?Teda je pravda že jsme měli mražené jahody trošku s aroma hub ale nebyla to taková hrůza. Ale že kvůli trvanlivosti to jsem ještě neslyšela :think: :nevim:
PibulLenka: Paráda já se už teď oblizuju až za ušima… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
9.2.12 18:00
Barush píše:
dzarunka píše:
Barush píše:
já bych asi neriskovala,houby se mají dávat do mrazáku povařené,podušené :think:
Já vím ale jen kvůli tomu aby „nezasmradily“ ten mražák ne?Teda je pravda že jsme měli mražené jahody trošku s aroma hub ale nebyla to taková hrůza. Ale že kvůli trvanlivosti to jsem ještě neslyšela :think: :nevim:
PibulLenka: Paráda já se už teď oblizuju až za ušima… :dance:

já teda slyšela,že když nejsou povařené tak pak divně páchne i to jídlo a že se z toho snad i člověk může přiotrávit,nevím no :think: ale někdo tu píše,že má vyzkoušeno a dobrý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
9.2.12 18:11

My dáváme do mrazáku jenom žampiony, ale nepředvařuju je. Většinou je tam mám i půl roku a nikdy nám nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.12 18:32

Já slyšela, že by se měli alespoň 3 min.povařit a vydrží rok, víc ne. Asi bych to neriskovala. Houby jsou zrádné.

• Citovat
  • Upravit
1433
9.2.12 18:53

Asi to nechám nejdřív otestovat mojemu..potom tak tři hoďky počkám a když nic tak se naobědvám :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
9.2.12 18:56
Barush píše:
Asi to nechám nejdřív otestovat mojemu..potom tak tři hoďky počkám a když nic tak se naobědvám :P

:lol: Dokonaý nápad :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
9.2.12 19:03

Je fakt, že bylo všechno cítit po houbách, my dáváme do mrazáku pečivo, takže jsme jedli houbový chleba :lol: … Ale jídla z hub divně nepáchly, naopak to hezky vonělo houbama :nevim: … Mňam taky bych si dala ;)
Jinak když si dáš trochu, tak by ti nic být nemělo, ale moc bych se tím radši v tvém stavu nepřejídala, houby jsou opravdu zrádný :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
9.2.12 19:07

Co se hub týče, můžou se mrazit i syrové a podle mykologů není problém ani v délce zásob. Na podzim jsem v rádiu poslouchala rozhovor s jedním mykologem (jméno si ale už nepamatuju) a krom rozhovoru o zázraku léčebných účinků muchomůrky růžovky odpovídal lidem i na dotazy ohledně konzervace hub. Na dotaz mražení hub odpověděl to, co jsem napsala. Doslova řekl, že klidně zamrazit i na deset let :mrgreen: :mrgreen: .

Dávají-li si je lidi dusit a pak mrazit - je to jenom z toho důvodu, že:

• nezasmradí se ostatní mražené věci
  • nezabere to tolik místa - dušením se obsah zmenší

Nic víc v tom není. Protože syrové houby se vytáhnou a přece tepelně zpracují ;) .
Takže si klidně dej. Miluju houbovou omáčku s bramborem. Nic víc k tomu nemusím :lol: .
Můžu se stavit na oběd zítra? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí