Jak doma přehledně uskladnit léky (lékarničku)

10651
22.8.21 20:48

Jak doma přehledně uskladnit léky (lékarničku)

Ahoj, prosím o typy jak doma nejlépe zorganizovat lékárničku? Mám v ní běžné léky (paralen,…), plus obvazy a náplasti a pak takové ty léky na občasné užívání (herpesin atd.), mám to ve skřínce (2 patra), ale mám v tom šílený nepořádek. Vždy to tam pěkně naskládám, ale jakmile potřebuji jednu věc musím to rozhrabat a můžu skládat znova. Máte něco na dobrou organizaci? Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11391
22.8.21 20:50

Takový ty plastový košíčky, a skládat tak aby byl nahoře vidět název, event. i trochu tematicky :) Třeba živočišné uhlí na začátek a tak…

Příspěvek upraven 22.08.21 v 20:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
22.8.21 20:51

Tak to by me taky zajímalo. Ja se teda snazim, mam tam sešit se soupisem a expiraci, obcas to projedu, i to je jakž takž srovnane, ale stejně to není ono. Spíš si i říkám, jestli mi tam neco nechybí a tak… Těším se na odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
22.8.21 20:51

Já to mám v kufříku, takovém jako mají děti do školy na vytvarku. Pak takové ty věci co se používají nejčastěji (balíček náplastí, paralen, Brufen apod) mám v malém košíčku vedle, abych pořád nehrabala v tom kufru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
22.8.21 20:52

Dve úzke průsvitné krabice, jedna na léky, druha na vitaminy a doplňky, léky položené tak, aby byl vidět nápis. A vlezou se pak obě do poličky na sebe. Ještě zvažuju poskládání podle abecedy 😀 Jo a pro dítě krabice zvlášť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24021
@janickaIII píše:
Ahoj, prosím o typy jak doma nejlépe zorganizovat lékárničku? Mám v ní běžné léky (paralen,…), plus obvazy a náplasti a pak takové ty léky na občasné užívání (herpesin atd.), mám to ve skřínce (2 patra), ale mám v tom šílený nepořádek. Vždy to tam pěkně naskládám, ale jakmile potřebuji jednu věc musím to rozhrabat a můžu skládat znova. Máte něco na dobrou organizaci? Díky :mavam:

Ano… Vyhrabu to, co zrovna potřebuju a pak tam všechno zase nahážu tak, jak mi to přijde pod ruku… :pankac: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1414

Já to mam v jednom šuplíku v kuchyni v ostrůvku. Je dost velký a mám to hezky přehledne. A roztridene podle druhu. Jakože zažívání, teplota atd atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21726
22.8.21 20:53

Já mám vyšší ale mělkou skříňku, myslím z iKey. Má 6 poliček a na hloubku je akorát na krabičku paralenu. Léky si tam skládám do poliček tematicky podle použití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11391
22.8.21 20:54
@Deneriss píše:
Já to mam v jednom šuplíku v kuchyni v ostrůvku. Je dost velký a mám to hezky přehledne. A roztridene podle druhu. Jakože zažívání, teplota atd atd.

V šuplíku jsem to měla než byly děti, teď už se mi nechce to přeorganizovavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3068
22.8.21 20:55

Mám to v plastové krabici. Nejpoužívanější je nahoře zbytek pod tím. Jednou za čas jak se v tom hrabe je to zpřeházené tak to zase přeberu.. a tak pořád dokola :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.8.21 20:56

Mám dva plastový průhledný boxy s víkem. V jednom mám jen léky, v druhým potřeby na ošetřování. Je super, když vytáhneš celej box a můžeš jít ošetřovat kamkoliv a máš všechno po ruce…

• Citovat
  • Upravit
1380
22.8.21 20:57

Holky vy jste nikdy nehraly tetris? :lol: mame kufrik, kde mame leky dospele a dcera ma svoji lekarnicku, jednou za pul roku to projedu a dokoupim to, co proslo. + Ja mam teda plastovej kosicek ve skrince v kuchyni, kde mam leky na bolest a tygri mast - trpim na migreny :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85476
22.8.21 21:01

Pruhledne bedny z ikei, roztridene dle tematiky. Jednou za cas zkontroluju spotrebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
22.8.21 21:03

Mam a to vyhrazenou skrinku v kuchyni uplne nahore, kvuli detem. Je dost hluboka. Vzdy to krasne ulozim. Ale do mesice je v tom zase bordel :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
22.8.21 21:14

Já je mám ve dvou krabicích od bot :oops: velkých bot :lol:
V jedné moje léky ˇplus na bolest, tu mám v nástavci ve velké skříni.
V druhé, dostupné mám náplasti, obvazy, tejpy a věci ke kterým se může dostat snadno dítě.
No..on by si i poradil k první krabicí kdyby chtěl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová