Jak donutit dospělé dítě jít do práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101808
11.2.26 11:31
@Keyllah píše: Více

Vždyť klidně praktikuj, ja v tom prinos nevidim, za přínosnější povazuji tu energii venovat studiu a případně i klidně neplacené praci v oboru, nez v nekvalifikovanych brigadach.
Ano, pokud chci pak bydlet sama / s pritelem, tak tam uz pracovni cinnost i pri studiu ocekavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6255
11.2.26 11:34
@Anna766 píše: Více

Su deti, ktore sa zivia v rodinnej firme, ine instagramom. Ale aby sme fungovali, su tu este aj tie zamestnania, kde treba nieco spravit, co sa neda naprogramovat ani delegovat.
A su tiez rodiny, kde prave ti rodicia pracuju v sluzbach, socialnej sfere, vyrobnej sfere. Tie zamestnania su potrebne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41285
11.2.26 11:39
@j.a.n.i1 píše: Více
úplně nevidím důvod, proč by nemohli zvládnout studium a k tomu občasnou nebo prázdninovou brigádu, aby znali hodnotu peněz ;) nedělala bych z nich skleníkové kytičky, myslím, že ty děti zvládnou obé…ono stačí dva týdny o prázdninách sbírat brambory za 100 Kč za hodinu ( reálně nevím, kolik to dnes aktuálně je) a hned získáš objektivní zkušenost o tom, jaká je fyzická práce dřina, kolik za ni dostaneš a zda by nebylo pro tebe výhodnější se lépe učit či ve studium dál pokračovat 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6255
11.2.26 11:45
@Elfido píše: Více

Ten prvy pripad sa vola generacna trauma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21441
11.2.26 11:48

Tak co jsem viděla nějaké výchovné chyby rodičů takovýchto chlapců, většinou neselhali tím, že by děti nechodily na brigádu. :nevim:

Spíš jim nebyli schopní jak kdyby předat tu zodpovědnost za jejich vlastní životy, nebo jak to říct. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1926
11.2.26 11:50
@Mkmkz píše: Více

Vlastne… je to všetko nefunkčné zovseobecnovanie. Dobre či zle vychovať dieťa do života je asi pomerne nezávislé na finančnej situácii rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6255
11.2.26 11:50
@PaníBovaryová píše: Více

S tym suhlasim. Tu zodpovednost za vlastny zivot by som nazvala vztahom k vlastnemu zivotu.
Povedala by som, ze deti vyrastali v prostredi, kde sa nedali vytvarat bezpecne vztahy celkovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6255
11.2.26 11:52
@Elfido píše: Více

Ano, suhlasim. Nie je to o peniazoch, je to o vztahoch, stabilite, dovere a bezpeci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
11.2.26 11:54

@Keyllah a taky může přijít příklad ten, že já se taky půl dne tahám s letakama a mám za to 150,–. Proč makat na sobě, studovat, věnovat tomu energii, když budu doma válet se na sociálních dávkach, tak budu mít 2× tolik, než ten, co tahá zboží ve skladu a vstává ráno v pět nebo ten, co před den sedí na přednáškách a po nocích dělá překlady, aby mě na jídlo. Vždyť to všechno. je hrozná dřina a já jsem na tom líp a bez dřiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6255
11.2.26 11:56
@mado píše: Více

To je ta sebaregulacia… Vydrzat v niecom, co je namahave a vidiet pred sebou ciel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
11.2.26 12:01

@Keyllah sport, pokud děláš na závodní úrovni, tak je to dřina, sebezapřeni, tlak na výkon, jasné uvědomění, že bez práce nejsou výsledky, musíš na tréninky, i když se ti nechce, i když je venku hnusně, i když kámoši paří hru, obětuješ tomu hodně. Což je přesně to, že pak stejný výkon přetavíš i do práce. Protože jsi od mala zvyklá makat, nevzdávat to, pravidelně se něčemu věnovat, sledovat informace o dění kolem tvého oboru…tohle ti roznos letáků 1× týdně, ani sběr brambor 1× za rok fakt nedají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14009
11.2.26 12:05

Myslis, ze bez brigády na střední škole si neuvědomí hodnoty peněz? To si teda nemyslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14009
11.2.26 12:08

Tak to by si asi věděla i tak, nebo ne?

Navíc když si dokážou vydělávat i skrz mobil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14009
11.2.26 12:13
@Mkmkz píše: Více

Dobre, to je pak proste mimon :oops:. Pardon :oops:. To nevím, jak k tomu mize pomoct brigáda roznášení letáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14009
11.2.26 12:18
@PaníBovaryová píše: Více

To ja si klidne muzu rict, ze mam dceru bez brigád na střední škole a je šikovná v životě a ja muzu byt hrda :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat