Jak dostat hypotéku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.5.16 07:49

@Janee19 Nerozumím. To máme nejdřív nemovitost prodat a pak zase koupit? :nevim: My teď nemáme žádné dluhy. Potřebujeme sehnat rychle peníze, abychom to koupili my. Proto nemůžeme čekat na to, než si vyřídíme hypotéku.

• Citovat
  • Upravit
27705
27.5.16 07:53
@Anonymní píše:
@Janee19 Nerozumím. To máme nejdřív nemovitost prodat a pak zase koupit? :nevim: My teď nemáme žádné dluhy. Potřebujeme sehnat rychle peníze, abychom to koupili my. Proto nemůžeme čekat na to, než si vyřídíme hypotéku.

nechápu vy si chcete vzít hypotéku a ručit nemovitostí, kterou ještě nevlastníte? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2848
27.5.16 07:56

Tohle řešení byl spíš fór, ale samozřejmě lze taky použít - ale asi se smířit s tím, že pak byste to kupovali za tržní cenu a také by to mohl koupit někdo jiný…
Jestli to teda dobře chápu, koupili jste nemovitost za půjčky od známých a teď jim to potřebujete vrátit, takže si chcete vzít hypotéku? Z původního příspěvku to vyznělo, že chcete zaplatit dluhy po rodině…
Pak asi opravdu ta neúčelová hypotéka, popř. nějaký úvěr ze stavebního spoření, ten se nemusí striktně vyplácet jen na novou nemovitost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.5.16 08:11
@Anonymní píše:
Doufala jsem, že už tohle nikdy nebudu muset řešit. Bohužel musím. Jak dostat hypotéku a co čekat? Potřebujeme hypotéku cca 1 000 000 Kč. Nemovitost má vyšší hodnotu. Penězi z hypotéky budeme platit různé půjčky - ne konkrétně hypotéku. Lze to? Vzít si hypotéku na nemovitost, kterou již vlastníme?

ne, klasickou hypotéku Vám rozhodně nedají. Leda americkou, na tu musíte mít nadstandartní příjem. Popř hypotéku na rekonstrukci, ovšem u Té dokazujete, že rekonstrukce proběhla.. jestli chcete prachy na dluhy, prodejte nemovitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.5.16 08:12
@Anonymní píše:

twl, tak co vlastně chceš? jednou píšeš, že to vlastníte, teď že ne… vysvětli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.16 08:12

@ka2ka Naopak, my si chceme vzít hypotéku a ručit nemovitostí, kterou již vlastníme.

• Citovat
  • Upravit
2249
27.5.16 08:13
@ka2ka píše:
nechápu vy si chcete vzít hypotéku a ručit nemovitostí, kterou ještě nevlastníte? :think:

To je standardní postup, že se ručí kupovanou nemovitostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
27.5.16 08:15
@Anonymní píše:
@ka2ka Naopak, my si chceme vzít hypotéku a ručit nemovitostí, kterou již vlastníme.

Tak spíš máš na mysli neúčelovou půjčku, ne? Ale vyřízení v bance trvá, podle toho jak jste dobří klienti, spíš v řádu týdnů než dnů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.16 08:17

@Janee19 Aha. Já to nepochopila, že to byl fór. To je blbost, my to kupujeme za tržní cenu. A abychom to koupili, tak musíme rychle. Proto si půjčíme kde to jde. Nemáme čas čekat na vyřízení hypotéky. Jak dlouho trvá vyřízení hypotéky? Stavební spoření to nevyřeší. Mám ho jen já - jsem na RD, nevím, jestli by mi dali vysokou půjčku. Potřebujeme to spíš na chlapa.

• Citovat
  • Upravit
2249
27.5.16 08:17
@martina.se píše:
twl, tak co vlastně chceš? jednou píšeš, že to vlastníte, teď že ne… vysvětli..

Mně to taky přijde dost zmatený :think: Zakladatelka píše, že z půjčky by platili různé „jiné půjčky“, to myslí dluhy, které někde mají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
27.5.16 08:18

Zakladatelko, kupujete tedy nějakou jinou nemovitost ještě? Nebo co je to „to“??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.5.16 08:20
@Anonymní píše:
@Janee19 Aha. Já to nepochopila, že to byl fór. To je blbost, my to kupujeme za tržní cenu. A abychom to koupili, tak musíme rychle. Proto si půjčíme kde to jde. Nemáme čas čekat na vyřízení hypotéky. Jak dlouho trvá vyřízení hypotéky? Stavební spoření to nevyřeší. Mám ho jen já - jsem na RD, nevím, jestli by mi dali vysokou půjčku. Potřebujeme to spíš na chlapa.

twl.. a ty si myslíš, že Ti někde dají mega, sotva zaklepeš na dveře? Vyřízení hypotéky trvá, u nás třeba 2 měsíce a to jsme měli předschváleno.. ale to u každé hypotéky - musíš dokázat, co kupuješ - když nic nekupuješ, musíš prokázat případnou rekonstrukci atd.. ručí se vždy nemovitostí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.5.16 08:22
@Martinik píše:
Mně to taky přijde dost zmatený :think: Zakladatelka píše, že z půjčky by platili různé „jiné půjčky“, to myslí dluhy, které někde mají?

já už su z toho jelen kolem koukolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2848
27.5.16 08:24
@Anonymní píše:

Tak vyřízení hypotéky trvá cca měsíc, jsou i banky, kde si můžete zaplatit příplatek za express vyřízení… Raději bych to řešila přes tu hypotéku nebo stavebko, na vrácení půjček vám už nikdo hypotéku nedá…
Stavebko mít chlap nemusí, prostě mu ho založí, 400 tisíc budete splácet v překlenovacím úvěru, zbytek pak v úvěru ze stavebka, ale je to prostě jiná hypotéka… A všeobecně máte větší šanci získat toto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
27.5.16 08:28
@Janee19 píše:
Tak vyřízení hypotéky trvá cca měsíc, jsou i banky, kde si můžete zaplatit příplatek za express vyřízení… Raději bych to řešila přes tu hypotéku nebo stavebko, na vrácení půjček vám už nikdo hypotéku nedá…
Stavebko mít chlap nemusí, prostě mu ho založí, 400 tisíc budete splácet v překlenovacím úvěru, zbytek pak v úvěru ze stavebka, ale je to prostě jiná hypotéka… A všeobecně máte větší šanci získat toto…

Toto je zcela jistě rychlejší a jednodušší. No ale má to svoje nevýhody no.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel