Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla bych se zeptat vás zkušenějších, co háčkujete…je nějaký fígl nebo něco, jak háčkovat s chlupatou přízí? Objednala jsem si přízi Daja a když s ní háčkuju, tak nevidim, kam mám dát háček a jsem v tom nějak ztracená
.
Uvítám každé rady
.
U hodne chlupatych prizi se mi osvedcilo nepichat primo do sloupku predchozi rady, ale mezi dva, ta mezera je tam mnohem vyraznejsi, jde to rychleji, vzor je trochu hustsi a v tech chlupech se to trochu ztrati ![]()
Mě holky poradily vzít si k tomu i nechlupatou přízi a háčkovat oběma najednou. Tu nechlupatou použít jako vodící…
@ugluk No, já to vždycky píchnu někam mezi, kam se háček dostane
, ale vůbec netušim, jestli je to správně a jestli tam nějaký nevynechávám nebo naopak.
@barca93 a ty začínáš háčkovat, nebo už jsi zběhlá háčkařka?
@barca93 Baru, já když se tím nechci trápit, tak háčkuju mezi oka a není to vidět
Už jsem z Daji či Rachel dělala svetr, čepice, hračku… a v pohodě:)
@Halibar Ne, ne, už mám něco naháčkováno akorát s tou chlupatou jsem ještě nic nedělala.
Tak ony se daji ty sloupecky poznat i po hmatu, ze zacatku to jde pomaleji, ale jak clovek ziska grif, jde i to i poslepu, navic to z tech chlupatych rychle pribyva, dela se to silnejsim hackem.
@barca93 já jsem právě dostala tu chlupatou… ale teď nevím, jestli myslíš jako huňatou a nebo tu s těma jakoby třásněma, kouknu na Daju ![]()
@Hřiběnka Tím se uklidňuju, že to v té chlupaté snad nepůjde vidět, když mi to občas ujede
. No, uvidim, co z toho vznikne.
@Halibar Má právě takové ty třásničky. Třeba z dolphinky nebo podobné jí, to se háčkuje v pohodě, ale tahle má právě ty třásničky, takže v tom prd vidim.
Jednou jsem hackovala chlupatou a opravdu jsem nevidela nic, tak jsem pichala naslepo proste nekam. Jenxse snazila dodrzovat pocet sloupku
a docela se podarilo. hracka pro prcka ![]()