Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A to máš dlouhodobě, nebo jen pár dní? Napadlo mě těhotenství a větší citlivost na pachy. ![]()
Moje rodina nic necítí, ale když jsem někde na návštěvě, tak mám pocit, že naráz musí všichni otvírat okna ![]()
@Hanulínek Si to uvědomuji až v posledních letech. Předtím jsem si to možná neuvědomovala. Jen si pamatuju, že jsem jednou přespávala na ubytovně a ráno jak tam vlezly uklizečky, tak pronesly-to je ale smrad-
Mě tedy mimo těhotenství napadají ještě psych. potíže (něco jako je obsedantní porucha- takové to neustálé, patologické kontrolování jestli mám všechno, jestli je zamčeno…, může mít i takovouto formu)
Nebo něco na mozku a nebo fakt nějakým způsobem zapácháš- nemusí být způsobeno jen česnekem, ale i nevhodnými kombinacemi potravin, umělé oblečení, hormony??? - to všechno je ale jak hádání z věštecké koule. ![]()
Jestli máš normálního obvoďáka, zkusila bych to pořešit s ním. ![]()
A nevzala sis to příliš osobně? A teď máš psychicky pocit, nějaký stihomam, blok, že páchneš? Zkus si říct, že je to ok. Osprchuj se, třeba tím ten pocit zmizí. Na té ubytovně to třeba páchlo po jiných lidech nebo ses v noci potila, apod. Já mám něco podobného. Ségra mi řekla, že mám špatně danou podprsenku, před cca rokem. Já od té doby čučím ženám na prsa a porovnávám nošení podprsenky. I když mi kamarádky říkají, že jsem ok. ![]()
Měla jsem na škole kdysi kamarádku se stejným problémem. Jednou jsem u ni byla na návštěvě a byl tím cítit cely jejich byt. Ona sama to necítila, ani její rodina, ale pro okolí to byl fakt puch. Byla cistotna, každý den nové oblečeni, atd. Ani deodorant to nezachránil. Az v dospělosti to nějak řešil její lékař. Prý to způsobovaly hormony, které se ji v pubertě nastartovaly. A musela i vyřadit z jídelníčku nějaké kořeni a ostřejší jídla. Tak bvych zkusila toho lékaře. Dnes už ta holka cítit není. ![]()
Ale to by si vsimla i rodina, pokud si nemyslis, ze jsou natolik solidarni, ze by ti to treba nerekli. Vsak proc by ti to tajili. Pises, ze jde spis o vydychany vzduch..tak to je asi taky normalni ne? A kdyz jsi na navsteve, mozna ze se ti misi pachy vsech tech ostatni lidi, kdyz mas citlivy cuch, tak to dava smysl…Tezko posuzovat, kazdopadne drzim palecky a netrap se ![]()
@Silia A ta kamarádka byla cítit potem? Píšeš, že ani deoš nepomohl. Já se nějak smradlavě nepotím. Možná jen v létě.
Nebereš dlouhodobě léky? Ty mohou taky způsobit určitou změnu v pachu člověka.
@Annci Neberu,ale asi brzo začnu AD.Je to velký společenský problém, se kterým si nevím rady.
Pokaždé když se vracím do místnosti, ve které jsem předtím delší dobu pobývala(sama),mám pocit, že je tam vydýchaný vzduch ne-li přímo nějaký druh zápachu. Jsem čistotná, plyny neupouštím
,česnek jednou za čas, tak nevím, čím by to mohlo být. Poradí někdo? Nebo je tu někdo s podobnou zkušeností? Posměváčky prosím, ať nechají tohle téma být, je to pro mě dost závažný problém a z téhož důvodu omluvte prosím anonym.