Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Naomina píše:nemají tam myši? v bývalém domku se nám zahnízdili a divně to tam smrdělo když sme otevřeli vchodové dveře, pak jak tam člověk pobýval už to cítit nebylo
Ahoj, asi moc neporadím, ale znala jsem osobu, která byla hrozně cítit nějakým neidentikovatelným pachem, něco jako zvířecí moč s něčím…těžko říct, byl cítit celý její byt, papíry, které mi z domu donesla. Jak odešla, ještě dlouho po tom… do toho bytu se pak po ní nastěhovali další lidé a ti smrdí teď naprosto stejně. Oni to určitě necítí. Asi bych řekla něco v bytě. u nich. U tebe nevím, jedině pomůže lékař, jinak se zeptej blízkých narovinu, nemusí to tak být jak si myslíš. Zkus identifikovat odkud to jde, z pusy, nebo spíš z těla, nebo oblečení? 2× denně sprcha a ústní voda a deodorant, omytí podpaží třeba i během dne, výměna oblečení atd. Držím palce, ať se ti to podaří vyřešit. Před lékařem se stydět nemusíš.
@KayaRepublic píše: @anonymni… Tak to me mrzi, ze lekar misto, aby hledal nejaka reseni, tak sahne rovnou po AD. V prvni rade se musi zjistit, jestli si ten zapach namlouvas a nebo je realny. Pokud je realny tak resit a pokud je „v hlave“, tak pracovat s tim. A to muze byt velmi jednoduche a nebo slozitejsi. Samozrejme AD te uklidni, ale rikal ti lekar o vedlejsich priznacich? Snizene libido a schopnosti prozivat milovani, pribirani na vaze a u hodne lidi vede k takove celkove otupelosti. To je potreba dobre zvazit, jestli po tom sahnout. Lekari maji tendence to moc neresit. A take si uvedomit, ze AD spatne pocity nevyresi, jen ti muzou pomoci lepe fungovat, pocity te nebudou tak ubijet a kdyz je po case vysadis, velmi pravdpodobne se spatne pocity vrati zpet…Pokud se treba nahodou ta situace sama od sebe nevyresi..Coz je take mozne…Pracuji v oboru a znam hodne lidi, kteri AD berou, vetsinou uz je to nadozivoti…Neni to katastrofa, ale jsou jine cesty…
Teda nevím, v jakém oboru pracuješ, ale šíření těchto řečí je přinejmenším hloupé. Je spousta lidí, co AD prostě potřebují, sama jsem ho dva roky brala a neměla jsem žádný z těchto vedlejších účinků, tloustne a otupuje se spíše po HA. Taktéž o doživotně braných AD slyším prvně, pokud se nejedná o závažné deprese apod. Nechci posuzovat, jestli zakladatelka potřebuje nebo nepotřebuje AD, ale tebou popis AD je opravdu velmi laický.
@Kfětoslava Proc me napadas, ze mam hloupe a laicke nazory. Kdyz se ptas, jsem psycholog a psychoterapeut a pracuju leta s psychiatrickymi pacienty s vaznymi dusevnimi poruchami. Vetsina tech, kteri berou dlouhodobe antidepresiva maji nadvahu. Vetsina lidi take antidepresiva bere dlouhodobe/celozivotne. Rozhodne se tu nechci nejak hadat, jen jsem chtela poukazat na to, ze dneska se antidepresiva predepisuji jako paralen a dle meho nazoru a mnoha odbornych studii (se kterymi samozrejme nemusis souhlasit) si myslim, ze v mnoha pripadech se predepisuji nadbytecne. To, proc se to deje, by byla diskuze nekam jinam a i bych ji nerada rozvijela, opravdu bych se tu nechtela dostat do konfliktu. Mrkni na informace o reforme psychiatricke pece a dozvis se vice. Ze nepocitujes zadne vedlejsi ucinky, tak to je fajn, jsem rada.
![]()
@KayaRepublic píše:
@Kfětoslava Proc me napadas, ze mam hloupe a laicke nazory. Kdyz se ptas, jsem psycholog a psychoterapeut a pracuju leta s psychiatrickymi pacienty s vaznymi dusevnimi poruchami. Vetsina tech, kteri berou dlouhodobe antidepresiva maji nadvahu. Vetsina lidi take antidepresiva bere dlouhodobe/celozivotne. Rozhodne se tu nechci nejak hadat, jen jsem chtela poukazat na to, ze dneska se antidepresiva predepisuji jako paralen a dle meho nazoru a mnoha odbornych studii (se kterymi samozrejme nemusis souhlasit) si myslim, ze v mnoha pripadech se predepisuji nadbytecne. To, proc se to deje, by byla diskuze nekam jinam a i bych ji nerada rozvijela, opravdu bych se tu nechtela dostat do konfliktu. Mrkni na informace o reforme psychiatricke pece a dozvis se vice. Ze nepocitujes zadne vedlejsi ucinky, tak to je fajn, jsem rada.![]()
Pokud má někdo vážné duševní poruchy, pak ty AD nejspíš brát musí
. Souhlasím s tím, že jsme prostě prášková generace, léky se zneužívají a taky to vnímám jako velký problém. Ovšem pořád si myslím, že dobrý psychiatr by měl rozpoznat, komu ty Ad napsat musí a komu ne.
@Kfětoslava Nojo, ale kde mas zaruku, ze zrovna ten psychiatr, ktereho jsi navstivil (ciste hypoteticky), je dobry psychiatr…jak to ma takovy pacient poznat? ktery je notabene v dusevni krizi a ma co delat sam se sebou…jinak v teto souvislosti je docela zajimave, jak jsou psychiatri placeni pojistovnou, vyse odmeny souvisi se zavaznosti diagnozy, kterou u pacientu pojistovne vykaze… Tzn. pokud pacientovi stanovi vaznejsi diagnozu a predepise antidepresiva, za svych 15 minut prace obdrzi daleko vetsi castku nez pokud cloveku napr. doporuci psychoterapeuta…To uz stoji k zamysleni, protoze ja treba osobne si nemyslim, ze charakter skupiny psychiatru je nejak odlisny od jakekoliv jine skupiny lidi ve spolecnosti…Jen k zamysleni…
@anonymni… Tak to me mrzi, ze lekar misto, aby hledal nejaka reseni, tak sahne rovnou po AD. V prvni rade se musi zjistit, jestli si ten zapach namlouvas a nebo je realny. Pokud je realny tak resit a pokud je „v hlave“, tak pracovat s tim. A to muze byt velmi jednoduche a nebo slozitejsi. Samozrejme AD te uklidni, ale rikal ti lekar o vedlejsich priznacich? Snizene libido a schopnosti prozivat milovani, pribirani na vaze a u hodne lidi vede k takove celkove otupelosti. To je potreba dobre zvazit, jestli po tom sahnout. Lekari maji tendence to moc neresit. A take si uvedomit, ze AD spatne pocity nevyresi, jen ti muzou pomoci lepe fungovat, pocity te nebudou tak ubijet a kdyz je po case vysadis, velmi pravdpodobne se spatne pocity vrati zpet…Pokud se treba nahodou ta situace sama od sebe nevyresi..Coz je take mozne…Pracuji v oboru a znam hodne lidi, kteri AD berou, vetsinou uz je to nadozivoti…Neni to katastrofa, ale jsou jine cesty…