Musím po sobě větrat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Republic
14.10.15 14:54

@anonymni… Tak to me mrzi, ze lekar misto, aby hledal nejaka reseni, tak sahne rovnou po AD. V prvni rade se musi zjistit, jestli si ten zapach namlouvas a nebo je realny. Pokud je realny tak resit a pokud je „v hlave“, tak pracovat s tim. A to muze byt velmi jednoduche a nebo slozitejsi. Samozrejme AD te uklidni, ale rikal ti lekar o vedlejsich priznacich? Snizene libido a schopnosti prozivat milovani, pribirani na vaze a u hodne lidi vede k takove celkove otupelosti. To je potreba dobre zvazit, jestli po tom sahnout. Lekari maji tendence to moc neresit. A take si uvedomit, ze AD spatne pocity nevyresi, jen ti muzou pomoci lepe fungovat, pocity te nebudou tak ubijet a kdyz je po case vysadis, velmi pravdpodobne se spatne pocity vrati zpet…Pokud se treba nahodou ta situace sama od sebe nevyresi..Coz je take mozne…Pracuji v oboru a znam hodne lidi, kteri AD berou, vetsinou uz je to nadozivoti…Neni to katastrofa, ale jsou jine cesty…

• Citovat
  • Upravit
768
14.10.15 15:00
@Naomina píše:
Ahoj, asi moc neporadím, ale znala jsem osobu, která byla hrozně cítit nějakým neidentikovatelným pachem, něco jako zvířecí moč s něčím…těžko říct, byl cítit celý její byt, papíry, které mi z domu donesla. Jak odešla, ještě dlouho po tom… do toho bytu se pak po ní nastěhovali další lidé a ti smrdí teď naprosto stejně. Oni to určitě necítí. Asi bych řekla něco v bytě. u nich. U tebe nevím, jedině pomůže lékař, jinak se zeptej blízkých narovinu, nemusí to tak být jak si myslíš. Zkus identifikovat odkud to jde, z pusy, nebo spíš z těla, nebo oblečení? 2× denně sprcha a ústní voda a deodorant, omytí podpaží třeba i během dne, výměna oblečení atd. Držím palce, ať se ti to podaří vyřešit. Před lékařem se stydět nemusíš.
nemají tam myši? v bývalém domku se nám zahnízdili a divně to tam smrdělo když sme otevřeli vchodové dveře, pak jak tam člověk pobýval už to cítit nebylo :think: ale ten první nádech hnus vždycky sem hned větrala, myslela jsem že je tam jedna která se chytla do pasti, ale omyl bylo jich víc :cert: když sme se stěhovali našla jsem díry v podlaze!!!ted v novém mám radši dvě kočky :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15005
14.10.15 17:41
@KayaRepublic píše: @anonymni… Tak to me mrzi, ze lekar misto, aby hledal nejaka reseni, tak sahne rovnou po AD. V prvni rade se musi zjistit, jestli si ten zapach namlouvas a nebo je realny. Pokud je realny tak resit a pokud je „v hlave“, tak pracovat s tim. A to muze byt velmi jednoduche a nebo slozitejsi. Samozrejme AD te uklidni, ale rikal ti lekar o vedlejsich priznacich? Snizene libido a schopnosti prozivat milovani, pribirani na vaze a u hodne lidi vede k takove celkove otupelosti. To je potreba dobre zvazit, jestli po tom sahnout. Lekari maji tendence to moc neresit. A take si uvedomit, ze AD spatne pocity nevyresi, jen ti muzou pomoci lepe fungovat, pocity te nebudou tak ubijet a kdyz je po case vysadis, velmi pravdpodobne se spatne pocity vrati zpet…Pokud se treba nahodou ta situace sama od sebe nevyresi..Coz je take mozne…Pracuji v oboru a znam hodne lidi, kteri AD berou, vetsinou uz je to nadozivoti…Neni to katastrofa, ale jsou jine cesty…

Teda nevím, v jakém oboru pracuješ, ale šíření těchto řečí je přinejmenším hloupé. Je spousta lidí, co AD prostě potřebují, sama jsem ho dva roky brala a neměla jsem žádný z těchto vedlejších účinků, tloustne a otupuje se spíše po HA. Taktéž o doživotně braných AD slyším prvně, pokud se nejedná o závažné deprese apod. Nechci posuzovat, jestli zakladatelka potřebuje nebo nepotřebuje AD, ale tebou popis AD je opravdu velmi laický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Republic
15.10.15 17:56

@Kfětoslava Proc me napadas, ze mam hloupe a laicke nazory. Kdyz se ptas, jsem psycholog a psychoterapeut a pracuju leta s psychiatrickymi pacienty s vaznymi dusevnimi poruchami. Vetsina tech, kteri berou dlouhodobe antidepresiva maji nadvahu. Vetsina lidi take antidepresiva bere dlouhodobe/celozivotne. Rozhodne se tu nechci nejak hadat, jen jsem chtela poukazat na to, ze dneska se antidepresiva predepisuji jako paralen a dle meho nazoru a mnoha odbornych studii (se kterymi samozrejme nemusis souhlasit) si myslim, ze v mnoha pripadech se predepisuji nadbytecne. To, proc se to deje, by byla diskuze nekam jinam a i bych ji nerada rozvijela, opravdu bych se tu nechtela dostat do konfliktu. Mrkni na informace o reforme psychiatricke pece a dozvis se vice. Ze nepocitujes zadne vedlejsi ucinky, tak to je fajn, jsem rada. :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
15005
16.10.15 12:07
@KayaRepublic píše:
@Kfětoslava Proc me napadas, ze mam hloupe a laicke nazory. Kdyz se ptas, jsem psycholog a psychoterapeut a pracuju leta s psychiatrickymi pacienty s vaznymi dusevnimi poruchami. Vetsina tech, kteri berou dlouhodobe antidepresiva maji nadvahu. Vetsina lidi take antidepresiva bere dlouhodobe/celozivotne. Rozhodne se tu nechci nejak hadat, jen jsem chtela poukazat na to, ze dneska se antidepresiva predepisuji jako paralen a dle meho nazoru a mnoha odbornych studii (se kterymi samozrejme nemusis souhlasit) si myslim, ze v mnoha pripadech se predepisuji nadbytecne. To, proc se to deje, by byla diskuze nekam jinam a i bych ji nerada rozvijela, opravdu bych se tu nechtela dostat do konfliktu. Mrkni na informace o reforme psychiatricke pece a dozvis se vice. Ze nepocitujes zadne vedlejsi ucinky, tak to je fajn, jsem rada. :srdce: :srdce:

Pokud má někdo vážné duševní poruchy, pak ty AD nejspíš brát musí :?. Souhlasím s tím, že jsme prostě prášková generace, léky se zneužívají a taky to vnímám jako velký problém. Ovšem pořád si myslím, že dobrý psychiatr by měl rozpoznat, komu ty Ad napsat musí a komu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Republic
16.10.15 21:32

@Kfětoslava Nojo, ale kde mas zaruku, ze zrovna ten psychiatr, ktereho jsi navstivil (ciste hypoteticky), je dobry psychiatr…jak to ma takovy pacient poznat? ktery je notabene v dusevni krizi a ma co delat sam se sebou…jinak v teto souvislosti je docela zajimave, jak jsou psychiatri placeni pojistovnou, vyse odmeny souvisi se zavaznosti diagnozy, kterou u pacientu pojistovne vykaze… Tzn. pokud pacientovi stanovi vaznejsi diagnozu a predepise antidepresiva, za svych 15 minut prace obdrzi daleko vetsi castku nez pokud cloveku napr. doporuci psychoterapeuta…To uz stoji k zamysleni, protoze ja treba osobne si nemyslim, ze charakter skupiny psychiatru je nejak odlisny od jakekoliv jine skupiny lidi ve spolecnosti…Jen k zamysleni…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová