Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@hehehe ta „dieta“, pokud se dodržuje jak má, je ukázkovým příkladem zdravého jídelníčku. Je velmi pestrá, vyvážená, jídlo je rozložené pravidelně během dne, nedochází k žádnému hladovění, obsahuje dostatek sacharidů, bílkovin, vlákniny, dbá na dostatek tekutin, čerstvé zeleniny. Pokud už hodlá svou stravu JAKKOLIV upravovat, ať je to mnohem radši tímto způsobem než nějak jinak. Ono v podstatě jí to radí všechny, kdo říkají, ať prostě jí zdravě
Tenhle typ stravy nemůže ublížit nikomu jinak zdravému, ať už těhotné, netěhotné, cukrovkáři nebo necukrovkáři. Já se takhle snažím krmit celou rodinu a rozhodně nikdo neprotestuje a nestrádá.
@hehehe píše:
@PapeJ
Já nechápu, proč by měla vynechávat sladké, fakt ne… Nemá k tomu žádný důvod.
No, důvod je snad, že nechce nabrat navíc x kilo, ne? TAk ona to nemusí dodržovat tak přísně, třeba místo bílýho jogurtu si může dát normální ovocnej apod.
@ugluk píše:
@hehehe ta „dieta“, pokud se dodržuje jak má, je ukázkovým příkladem zdravého jídelníčku. Je velmi pestrá, vyvážená, jídlo je rozložené pravidelně během dne, nedochází k žádnému hladovění, obsahuje dostatek sacharidů, bílkovin, vlákniny, dbá na dostatek tekutin, čerstvé zeleniny. Pokud už hodlá svou stravu JAKKOLIV upravovat, ať je to mnohem radši tímto způsobem než nějak jinak. Ono v podstatě jí to radí všechny, kdo říkají, ať prostě jí zdravěTenhle typ stravy nemůže ublížit nikomu jinak zdravému, ať už těhotné, netěhotné, cukrovkáři nebo necukrovkáři. Já se takhle snažím krmit celou rodinu a rozhodně nikdo neprotestuje a nestrádá.
Jo, souhlasím ![]()
@PapeJ
No ještě nám ani neřekla kolik nabrala vlastně… A nabírání v těhotenství přece není jen o cukru. Já se cpu sladkým o sto šest, nedokážu přestat a mám nahoře ve 33tt jen necelých 7kg. ![]()
@hehehe píše:
@PapeJ
No ještě nám ani neřekla kolik nabrala vlastně… A nabírání v těhotenství přece není jen o cukru. Já se cpu sladkým o sto šest, nedokážu přestat a mám nahoře ve 33tt jen necelých 7kg.
Tak to ti závidím. Já přibírám snad i po vodě ![]()
Tak někdo má dobrej metabolismus a může do sebe nacpat dva šlehačkový dorty denně a nenabere ani deko. Já z toho prvního příspěvku nějak pochopila, že během pár týdnů, kdy do sebe ve stresu nacpala všecko možné, taky najednou dost přibrala, ona by teda možná přibrala i tak, kolikrát to jde skokově. Já měla do 25.tt nahoře 5 kil, pak do 36.tt nenabrala ani deko a za poslední měsíc další 3 kila. Ale pokud má pocit, že nabrala moc a chce to rychlé přibírání zpomalit, tak i kdyby to nebyla pravda, vynechání rychlých cukrů ještě nikdy nikomu neuškodilo a bude ze sebe mít lepší pocit, aniž by jakkoliv ubližovala sobě i dítěti.
@ugluk píše:
@hehehe ta „dieta“, pokud se dodržuje jak má, je ukázkovým příkladem zdravého jídelníčku. Je velmi pestrá, vyvážená, jídlo je rozložené pravidelně během dne, nedochází k žádnému hladovění, obsahuje dostatek sacharidů, bílkovin, vlákniny, dbá na dostatek tekutin, čerstvé zeleniny. Pokud už hodlá svou stravu JAKKOLIV upravovat, ať je to mnohem radši tímto způsobem než nějak jinak. Ono v podstatě jí to radí všechny, kdo říkají, ať prostě jí zdravěTenhle typ stravy nemůže ublížit nikomu jinak zdravému, ať už těhotné, netěhotné, cukrovkáři nebo necukrovkáři. Já se takhle snažím krmit celou rodinu a rozhodně nikdo neprotestuje a nestrádá.
To si taky myslím, že rozhodně uškodit nemůže.
Ellusa: Asi 62kg
Děkuji všem, asi bude opravdu nejlepší zdravě jíst, po menších porcích víckrát denně. Zkusím se inspirovat i jídelníčkem pro těhotné s cukrovkou.
@KatySt jo masakr to je. Pokaždé jsem 15 nechala v porodnici, ale pak jak když utne a do konce kojení se mě to drží. Nepřibírám, ale ani nehubnu. A to ať se hlídám a nebo láduju.
Ale je výhoda, že jak dám dolu tu tukovou vrstvu, tak tam mám svaly.
Prostě cvičím a čekám až zas přestanu kojit. U mě to ovlivňuje i stres a nedostatek spánku. Tak uvidím jak to půjde tentokrát ![]()
@PapeJ píše:
Tak to ti závidím. Já přibírám snad i po vodě
jsme dvě, já nabírám jen koukáním ![]()
V tehotenstve zena ma pribrat, aby telo zvladlo narocne obdobi po porodu a kojeni. nekde na internete jsem cetla, ze na tvorbu mleka potrebujes priblizne 500 kalorii denne. Z vlastni skusenosti doporucuji kojit a kila pudou dolu. Ja sem taky pred tehotenstvim hodne pribrala, na vysku 180cm jsem mnela 80kg. v tehotenstvi jjsem pribrala dalsich 15kg. Pak se narodil muj syncek. Toho hodne trapilo nadymani, takze jsem upravila jidelnicek. Minimum peciva, misto toho ruzne suchare, skoro zadne sladkosti, cukor si dam jen do kafe a obcas par susenek s dzemem. Maly ma taky ekzem, takze nejim cokoladu, vadi mu i vajicka takze zadne smazene jidla jako rizek nebo bramboraky. Jim hodne vlocky, cornflakes, jogurt si koupim bily a dam si tam trochu dzemu, ovocny kupovany je hrozne slazeny. Testoviny se syrem, obcas maso na s bramborem nebo ryzou, vyvar apod. 15 kilo z tehotenstvi bylo dolu uz po setinedeli a za 4apulmesice dalsiich 12kg. prechadzky s kocarkem, noseni mimina, to je taky hezke cviceni, behani poschodech v baraku se zivym zavazim nekolikrat denne udela sve
takze staci vynechat sladke a tucne, starat se o mimino a pude to samo. muj leonard je najlepsi vyzivovy poradce a osobny trener v jednom. ![]()
@saskaaleo
Tahle teorie pokulhává. Já u první pribrala 22kg a stejně po porodu teklo prd a ne mléko. Podle téhle teorie bych měla met mléka na rozdávání.
Nojo, já po porodu krásně zhubla na předtěhotenskou váhu. Jenže pak jsem dva roky kojila a to jsem spíš přibývala, než ubírala, sice ne moc, ale jo. A to jsem chodila dost s kočárem. Katastrofa nastala, když dcera začala chodit. Protože to pomalý courání za ní, to mi na váze moc nevzalo
A po dvouapůl letech, kdy jsem zase už trochu začala regulovat tu svoji hmotnost, v létě jízdou na kole apod. jsem opět otěhotněla, pak potratila a než na hubnutí se soustředila na další těhu a naštěstí poměrně rychle jsem otěhotněla znovu. Takže teď budu ráda, za každý kilčo spíš dolů, než nahoru
Ale u mě je to už asi i věkem
V 38 letech už se ta váha hůř udržuje, kor když jsem do 32 mohla sežrat všechno a nepřibrala ani kilčo ![]()
@Kelsey Ja netvrdim, ze kazda zena, ktera pribere bude mít dostatek mleka. Myslela jsem to tak, ze si telo robi zasoby energie, aby pak mohlo cerpat po porodu ze zasob
@saskaaleo Jenže ono taky záleží na tom, jakou má žena váhu před otěhotněním. Ženy s nadváhou až obezitou by neměly nabrat více, než 8kg, s normální váhou zhruba 12 a podvyživené samozřejmě víc..Jsou to tabulková čísla, samozřejmě realita pak může být jiná.