Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@hehehe a tohle jí tu radil kdo, že má mít výčitky nad každým kouskem jídla? Pokud si dá tohle v osm, v deset si dá krajíc chleba se sýrem a skleničku džusu, k obědu slušný kus masa s menším množstvím brambor a hodně zeleniny, k další svačině bílý jogurt a banán, k večeři menší misku těstovin a mrkvový salát a ke druhé večeři sklenici kefíru a hrst ořechů, nebude na téhle snídani vůbec nic špatného.
Pokud svačinu vynechá, k obědu dá tři brambory a miniplátek masa, druhou svačinu z výčitek vynechá taky a k večeři si dá půl housky a půl jabka, skončí na kapačkách a o osudu dítěte seneodvažuji spekulovat. ALE NEBUDE TO MÍT NIC SPOLEČNÉHO S TÍM, CO JÍ TU KDO RADIL.
@ugluk
Bojím se spíše té druhé varianty a jelikož to šlo tak nějak vycítit už včera, určitě jí ta rada vynechat sladké a hlídat si kalorie nepomohla. Neříkám, že jste to řekli přímo, ale nebyla to dobrá cesta…
@Chlupatykaktus
Holka, co blbneš? Vždyť budeš máma, tak zkus zapřemýšlet co by si nachystala své např.20leté dceři k snídani - opravdu jen tohle? Měla bys být příkladem pro své dítě a ne mu ubližovat (a hlavně sobě) už teď…
Já měla ráno už pořádnou kopu ovesné kaše s mlékem, banánem, lesním ovocem a datlovým sirupem a teď půjdu svačit krajíc chleba s pom. máslem s miskou ředkviček…když už chceš omezovat jídlo, tak večer, ráno se pořádně najez- jako omezovat myslím třeba zeleninu s nějakou bílkovinou a trochou přílohy..
@hehehe tak ono i s vynecháním sladkého se člověk dokáže nacpat k prasknutí, dokonce tak, že přibere mnohem víc, než je zdrávo. Ono vážně omezení sladkého je dobrá volba pro každého člověka (a jo, jsem člověk, co se nehroutí, když mé dítě pozře bonbón).
Jenomže ono to tu bylo psáno mnohokrát - zdravá strava (a cukrovkářská dieta není nic jiného než zdravá strava) je o mnoha jiných věcech než vynechání sladkého. A to, že se má jíst pravidelně v menších porcích, sacharidy nesmí padnout POD určitou hranici a nesmí se hladovět, to tu zaznělo milionkrát. Pokud si z toho zakladatelka odnesla jenom „nežer sladké“, pak opravdu není problém v té radě. Moje bláznivá matka, aby v těhotenství moc nepřibrala, tak NEPILA. Jak to dopadlo, nemusím asi psát.
@ugluk
Já chápu jak to myslíš, ale mnohem větší službu by vážně udělalo napsat: neblbni, nehubni, nech si to až po porodu.
Zakladatelka si z toho očividně vzala, což jsem právě i čekala, že má omezit kalorie. Jako kdyby tu slyšela tichou podporu, protože jste přeci psali o „dietě“.
@hehehe ale o omezeni kalorii tady fakt nepadlo ani slovo. Zasadni problém byl, ze presne nenapsala, jak se stravuje ted. Protoze pokud jedla normalne, tak jakekoliv omezeni je blbost, ale ona napsala jenom ze se par tydnu strasne prezirala, z cehoz je logicka rada - tak jez zdrave. Ver mi, ze vzhledem (i k vyse zminenym) excesum me matky, vecne dietarky, jsem sama na jakekoliv dramaticke omezovani a jednostrannou stravu velmi vysazena, ale prave proto vim, ze ta cukrdieta, navzdory svému jmenu, je jeden z nejlepších zpusobu stravovani.
@ugluk
Na mě právě už ten první příspěvek nepůsobil, když to tak řeknu „rozumně“ proto mi to nepřišlo jako vhodná rada. Teď bude jíst želatinu a jablka a hledat v tom cukry a kalorie. Klasický příklad určitého problému - hledat kalorie v jablku. To fakt ať se radši nacpe dortem.
Snad to dopadne dobře…
Teda já mám dietu a měla jsem k snídani dva menší krajíčky normálního chleba se šunkou od kosti a čaj a teď jsem posvačila banán a ještě k tomu musím něco přidat, abych splnila daný počet sacharidů na sváču
Ty porce jsou až až. O kaloriích tady nikdo nepsal, ty vůbec nepočítám.
@hehehe tak na me ten uvod pusobil tak, ze proste najednou nabrala desne moc, ale hlavne se ptala, aby neublížila miminku… Jinak mas samozrejme pravdu, hlavne, at to dopadne dobře.
Jinak teda jablko je lepsi nez dort prave z toho hlediska glykemického indexu, nemam po nem tak brzo hlad.
@ugluk
Jo, jablko je fajn, já sním denně hned dvě, vždycky mi dají na chvíli zapomenout na sladké, pak i ten banán. Nevím, proč mám v tomto těhotenství takovou potřebu cukru.
Na snídani by mi ale fakt nestačilo.
@hehehe tak v kombinaci s něčím jo, ale pak musí být vážně svačina. Stačí mi třeba jablko a bílý jogurt s vločkama, ale za 2-3 hoďky už do sebe zase něco soukám.