Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já si myslím, že není možné takhle rychle po rozchodu se znovu zamilovat. I když asi jsou výjimky, ale většina normálních lidí si ten rozchod potřebuje nějak odžít. Ale pak jsou lidi, co nezvládnou být sami, bez vztahu. A takoví pak právě spěchají do nového třeba s nějakým převozníkem. Anebo když vztah spěje ke konci, tak už mají zase někoho v záloze. Znám takovou, ale láska to nikdy tak rychle nebyla, jen chtěla někoho mít.
A někdy to může být taky chození natruc tomu bývalému, aby ukázala, jaký je o ni zájem, ale láska v tom nebude.
@Afrikana píše: Více
Jako že by spala s námi oběma? Tak silný žaludek nemá, to si nemyslím.
Já si myslím, že už v tom neviděla budoucnost (dávno před vaším sezením a domluvou co bude), tak to prostě takhle utla. A když říkala rodičům, že tě miluje, tak to spíš bylo, že ti nechce jako člověku ublížit, ale vztah pro ni už nemá cenu.
Jestli někoho měla předtím, nebo na někoho měla teprve zálusk už je jedno.
Bohužel pro tebe to byl celkem blesk z čistého nebe a bude těžké to zpracovat.
Zazila jsem nekolikrat. Zamlada jsem byla takova ta naivni trubka, ktera by se pro kluka rozdala a nechala si libit sileny veci. Trapila jsem se a trapila, ale neumela to rozseknout. Az prisla nejaka pomyslna posledni kapka a ve mne se to nejak “preplo” a bylo po citech. Nevim, proc to tak mam
Po poslednim silenem vztahu, plnem lzi a ponizovani jsem po cca dvou tydnech potkala sveho soucasneho manzela, ktery byl prvnim chlapem, ktery se ke mne kdy choval slusne a behem chvilky se zamilovala. Nepotrebovala jsem cas srovnat se s rozchodem, tlusta cara se udelala tak nejak sama. Ex pak vsude rozhlasoval, ze jsem si s nim zacala uz kdyz jsem byla s nim a mohlo se to tak jevit, ale nebylo to tak.
Tak me napada, jestli se treba ex pritelkyne ve vasem vztahu taky hodne netrapila, az se to v ni zlomilo…?
Prosim o zachovani anonymu - citlive osobni info.
Tak pokud má člověk po týdnu známost, může to být tím, že:
1. toho druhého nikdy opravdu nemiloval,
2. už ho podvadel v průběhu vztahu,
3. měl druhého v záloze už delší dobu,
4. rychle si našel převozníka, který ho rozptýlí a nemusí snášet psychickou bolest,
5. chce ukázat, že je o něj zájem.
@Anonymní píše: Více
Ano, trápili jsme se ohledně těch neemocí. Ona si je toho problému vědoma a chodí kvůli tomu k psychologovi. Když ji třeba řekne nějakou situaci, tak ona nedokáže popsat, jak se v ní cítí, dokáže pouze fyzicky popsat co se tam deje. To jen pro vysvětlení, ohledně těch neeomocí.
@Zlatovláska555 píše: Více
Body 2 a 3 bych vyloučil. Bod 5 nevím.. Komu by to dokazovala? Mně to napsala dnes, po x týdenním snažení, kdyby chtěla ranit, udělá to hned.
A zbylé body možné jsou.
@Zlatovláska555 píše: Více
Pokud to je převozník, tak je fakt hustá, že to dá. Já měl teď během těch 6ti týdnú co spolu nejsme 2× možnost s dvěma různými ženami (dělám různé eventy, kde je hodne lidi a jsem, řekl bych, atraktivní chlap), ale obě jsem odmítl, protože bych pak žil s pocitem, že jsem podvedl ![]()
@Anonymní píše: Více
Já to psala spíš obecně, přeci jen reálně vás neznám. A komu by to dokazovala? Třeba jen sama sobě…
6. No a nebo už to v sobě měla uzavřené delší dobu, a proto extra netruchlí.
@Erinne píše: Více
Tak, ona otázka je, jestli vůbec milovala mě, resp. jak díky svým neemocim lásku vnímá a prožívá.
Myslim bohuzel, ze uz te nemilovala delsi dobu…
A mlelo se to v ni…s tim druhym nemusela nic mit, rozhodne ho ale asi uz znala v dobe, kdy jste jeste byli spolu a mela ho v hlave…nekdy clovek vaha a pak proste prijde nejaky impuls a najednou vi, kterou cestou chce jit…tebe mela jako jistotu a bala se udelat ten krok do neznama, nakonec ale poslechla hlas srdce…je mi to lito. Muze se jeste stat, ze toho bude litovat a bude te chtit zpet s tim, ze se unahlila, ale moc bych tomu nedavala…musela byt „jinde“ uz delsi dobu.
Ahoj, jdu se svěřit, případně jestli někdo nemá nějakou zkušenost. Rady asi netřeba, prostě si to musím přetrpět, ale nedokážu to prostě pochopit. Třeba mi někdo pomůže.
Byli jsme spolu tři roky, děti spolu nemáme a měli jsme hezký vztah. Jediná kaňka byla, že ona neprojevovala emoce, neuměla to, jakoby byla občas odstřihlá, taková chladná, tak jsme to docela řešili, nebyl jsem si občas jistý jestli mě má vlastně ráda. O těch emocich píšu záměrně, vzhledem k tomu co přijde dál.
Do toho jsme oba udělali nějaké chyby v komunikaci, zastavili se, že už je to hodně a že je třeba to řešit. To bylo před Velikonoci. Sedli jsme si, vyříkali si to nějak, domluvili postup co dál, objali se, pomilovali a vypadalo to normálně. Přes velikonoce jsem odjel dělat dětský víkend a ona mi napsala, že se odstěhovala. Šok. Když jsem přijel domů, tak mi mí rodiče říkali, že jim dávala klíče od mého bydliště a že hrozně brečela, že mě miluje. Tak jsem si říkal, že mě asi fakt miluje, když tohle udělala - takové emoce a láska.. Když přešel šok z toho útěku, což bylo celkem rychlé, tak jsem se to snažil narovnat, sejít se a vyřešit to. Snažil jsem se dodnes a dnes mi napsala, že už někoho má a „omlouvala“ to tím, ze ho našla až potom, co se odstěhovala.
Takze sled je problém - domluva jak ho vyřešíme - objetí, milování - za pár dní útěk, slzy a jak mě miluje a cca za týden má někoho jiného. Je to vůbec možné? Mozek mi to nebere a jsem z toho dost rozsekaný.
Nutno říct, že když jsem ji před třemi lety poznal a bavili jsme se o ex, tak mi říkala, že s tím posledním se rozešli a za týden byla v pohodě. Já tomu tenkrát moc nevěřil s tím, že je to prostě brutálně krátká doba.