Jak je to s poštovným?

4336
31.8.11 00:32

Jak je to s poštovným?

Ahojky!
Chtěla bych se zeptat mamin, co mají zkušenosti s posíláním oblečků resp. balíčků oblečení prostřednictvím ČP. Necháváte baličky pojistit nebo posíláte obyčejně? Nám se totiž stalo, že obyčejně nám na poště baliček nechtěli vzít. Byly to těhu tepláky. Cena byla 90,–Kč a poštovné 120,–Kč. Takže se nám to jaksi vůbec nevyplatilo.
Jak tedy odesíláte zboží vy?
Díky moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24
31.8.11 01:27

Tepláky Vám nesjpíš nechtěli vzít obyčejně jelikož balíček nesplňoval parametry-tloušťka byla více jak 2cm.
Jako obyč balík by nejspíš tepláky musely být v krabičče (ale to si nejsem jistá), cena by byla 43Kč.
Jinak já převážně zasílám doporučeně(jako dopor.zásilku), tloušťka balíčku je do 5cm a cenově se vždycky vlezu 34-37Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
31.8.11 01:31

Jinak na stránkách české pošty máte podrobný ceník nebo můžete využít jejich kalkulátor zásilky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
31.8.11 07:07

Těhu tepláky je opravdu zbytečný posílat za 120kč.Za takový love bys to klidně mohla poslat kurýrem :-D
Nevím v čem byl konkrétně ve vašem případě zádrhel,ale obyčejný balík stojí 43kč(nevím do jaké váhy)ale tepláky ji určo nepřekročí.Nevyplňuješ u toho žádný podací lístek takže věc nemůžeš sledovat a nemáš od ní doklad žes jí poslala.
Co se tloušťky týká tak u nás na poště nesmí mít víc jak 5cm,ale(a ted si nejsem jistá)do těch 5cm to je za míň než 43kč.Pak když je balíček překročí tak se platí těch 43kč.
No a pak už to mají rozdělený na doporučený - dopis,balíček,obchodní…a tak dále…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
31.8.11 07:16

Nějak se mi cena 120,– fakt nezdá.. Posílám balíčky denně, ale i velká krabice doporučeně mě stojí 80,–. Takže s těma 120kč je to nějaké divné. Tolik by nestál ani obchodní balík! tepláky v obálce či krabičce do tloušťky 5 cm DOPORUČENĚ by stály 37,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
31.8.11 08:24

Pač to přítel poslal doporučeně a nechal to pojistit. Prý mu na poště řekla jakási slečna, že mu to jinak nevezme. Kdyby to nebyla pravda (s těmi 120,–Kč), tak se asi neptám, jak to posíláte vy ostatní, nemyslíš, monikolysa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
31.8.11 08:36

Já jsem posílala za 115 Kč jízdní kolo - za tepláky by to mělo být max 43 Kč. Pojištění do 500 Kč je zdarma. Šla bych to reklamovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
31.8.11 08:38
pampalin píše:
Pač to přítel poslal doporučeně a nechal to pojistit. Prý mu na poště řekla jakási slečna, že mu to jinak nevezme. Kdyby to nebyla pravda (s těmi 120,–Kč), tak se asi neptám, jak to posíláte vy ostatní, nemyslíš, monikolysa?

Posílám velké krabice- DOPORUČENĚ, POJIŠTĚNÉ na 500,– a stojí to 80kč. Takže o 120,– je to prostě blbost.. Za 140,– jsem poslala 19kg kočárek :-P :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
31.8.11 09:11
monikalysa píše:
pampalin píše:
Posílám velké krabice- DOPORUČENĚ, POJIŠTĚNÉ na 500,– a stojí to 80kč. Takže o 120,– je to prostě blbost.. Za 140,– jsem poslala 19kg kočárek :-P :-P

No, nebudu to dál rozebírat a komentovat, prostě nás to stálo 120,–Kč a hotovo! Tak si asi madam na poště přilepšila, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
31.8.11 10:29

no ono záleží na kolik to nechal manžel pojistit a jestli to mělo pravoúhlý tvar
jinak co pošťačka to jiná cena, jsem naučena, že pokud mi to jedna chce vzít moc draho, tak si to vezmu a zkusím u jiného okénka či jiné pošty a najednou je cena jiná, je to na palicu :roll:
na stránkách české pošty si vždy dopředu zjistím kolik by to mělo stát a pokud to tak není hned se na poště dohaduji, proč to mají dráž :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
31.8.11 10:47
cancerka píše:
no ono záleží na kolik to nechal manžel pojistit a jestli to mělo pravoúhlý tvar
jinak co pošťačka to jiná cena, jsem naučena, že pokud mi to jedna chce vzít moc draho, tak si to vezmu a zkusím u jiného okénka či jiné pošty a najednou je cena jiná, je to na palicu :roll:
na stránkách české pošty si vždy dopředu zjistím kolik by to mělo stát a pokud to tak není hned se na poště dohaduji, proč to mají dráž :palec:

Bylo to prý pojištěné na 500,–Kč. A navíc to bylo v té obálce s bublinama, takže obdélníkový tvar to mělo. Ale čert to vem, teď už díky všem vím, co a jak. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
31.8.11 12:48
pampalin píše:

ale však ona neříká že to není pravda :wink: :wink: jen že se to nezdá.Mi se to taky nezdá,ale ne proto že bys třeba kecala - to by ses tu přece neptala ne?Ale proto že vás na poště natáhli a to je k vzteku.Komu už by měl sakra člověk věřit než státnímu úřadu ne? :wink: :wink: Příště budete chytřejší no :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
31.8.11 18:39

8-o týjo taková pálka za poslání tepláků :zed: to by vycházelo snad jen kdyby to nechala pošťačka poslat expres :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
31.8.11 20:17
dzarunka píše:
8-o týjo taková pálka za poslání tepláků :zed: to by vycházelo snad jen kdyby to nechala pošťačka poslat expres :think:

Nejen expres, ale super expres! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12867
31.8.11 20:22

Pokud to jde jako doporučený dopis, což tepláky jít musí, tak p osílám bez pojištění a je to asi 37,– kč, balíčky pojišťuju na 500,– a posílám doporučeně a zatím jsem platila max. 60,. Kč a to už byl celkem velký balík plný zimního oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová