Jak jednat s autoritativním, arogantním člověkem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
547
12.8.16 17:02

@inkakřivák třeba proto, ze na takové lidi slušnosti ničeho nedosáhnes. Jo ať to zkusí, ale moje zkušenost je jiná a tohle zabralo. A fakt nevím proč bych měla řešit zda to odnese máma, je to její volba partnera ne moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
12.8.16 17:22

Je úplně jedno, jestli je to manipulátor, nebo vnitřně nespokojený, pedantický člověk, který si právě tu nespokojenost, se kterou neumí nijak naložit, vylévá na okolí tím, že ho snižuje a devalvuje. Vyjde to nastejno, nejlíp je omezit kontakt, nestýkat se. Nemá smysl s ním diskutovat o hranicích, žádná asertivita neplatí, on jinou psychohygienu nejspíš nezná a pokud je to klasický případ, potřebuje to k životu. A opravdu si zapamatuje jen to, že tady a tam bolestivě narazil, například dostal pár facek, ale to tady nehrozí. Čím slabší a pro něj míň důležitý člověk, tím víc si dovolí.
Můj tchán i tchyně jsou oba takoví.

• Citovat
  • Upravit
80475
12.8.16 17:23

@Martina211 Jistě, ale přesto je to máma, a asi bych o tom přemýšlela, zda jí to nebude líto. Protože je to její partner, asi tak. A pořád si myslím, že slušností se nic nepokazí. Že ty máš tuto zkušenost je asi pravda, ale přesto to není důvod k tomu, aby byl i druhý člověk hrubý a vulgární.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
12.8.16 18:48

@inkakřivák kdo to nezažil tak nepochopí. Léta jsem mlčela a polykala křivdy jako zakladatelka. Ale každý má pohár a ten jednou přeteče. Ano u normálního člověka slušnost funguje, ale kde je hrubost z druhé strany tak tam už se nerozpakuju a vracím stejně. A mámě se dá vše říct mezi 4 očima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
12.8.16 21:04

A

Příspěvek upraven 01.02.20 v 21:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
13.8.16 10:17

@Martina211 Přesto budu neustále tvrdit, že na každého není třeba být hned hrubý. Že ty máš tuto zkušenost neznamená, že zakladatelce by nestačila pouhá slušnost a důraznost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
13.8.16 10:36

Doporucuju knizku Nenechte sebou manipulovat, tam je popsano, jak s podobnymi lidmi komunikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.16 14:01

Dekuji moc za vase rady a komentare… jeste to v sobe musim trosku nechat probublat a vymyslet jak na nej :palec:

• Citovat
  • Upravit
243
1.2.20 20:12
@Plamí píše:
Je úplně jedno, jestli je to manipulátor, nebo vnitřně nespokojený, pedantický člověk, který si právě tu nespokojenost, se kterou neumí nijak naložit, vylévá na okolí tím, že ho snižuje a devalvuje. Vyjde to nastejno, nejlíp je omezit kontakt, nestýkat se. Nemá smysl s ním diskutovat o hranicích, žádná asertivita neplatí, on jinou psychohygienu nejspíš nezná a pokud je to klasický případ, potřebuje to k životu. A opravdu si zapamatuje jen to, že tady a tam bolestivě narazil, například dostal pár facek, ale to tady nehrozí. Čím slabší a pro něj míň důležitý člověk, tím víc si dovolí.
Můj tchán i tchyně jsou oba takoví.

Totéž u nás v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová