Jak jste se vypořádali s odchodem manžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2330
29.12.25 13:42

Je to manžel, takže okamžitě řeš finance, rozdělení majetku, dokud to jde. To jsou primární věci, na druhém místě jsou až emoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
29.12.25 14:06
@Justin Case píše: Více

Protože Ty jsi jenom jeden jedinečný věrný :P a nás žen je tolik, že to za Tebe musejí vzít i ti nedokonalí, nevěrní muži - čekatelé, odběratelé ;), kteří samozřejmě dopředu oznamují :mrgreen:, že začnou hned po svatbě, za rok, za deset, dvacet… let podvádět. Nevím, co Ti na tom není jasné. :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.7.26 10:57

Zdravím ve spolek. Chtěla bych vám tady napsat, jak se mi daří po 8 měsících založení této diskuse. Byla to horská dráha takřka po 3 měsících přišel manžel s tím, že se svou novou drahou polovičku budou stavět dům na parcele kde jsme původně chtěli stavět my. To jim tedy nevyšlo. Po 7 měsících jsme byli rozvedení a nyní po 9 měsících od našeho rozchodu se s ní oženil. Celou dobu jsem vše zvládala vcelku dobře, ale svatbou, která byla před dvěma dny se otevřeli staronové rány. Byť mám už 5 měsíců přítele, tak stejně mě to vrací do pocitů na začátek. Dnes už nejsem zoufalá kvůli tomu, že bych do bývalého byla zamilovaná, to zabil, ale spíš jde o to, že mi chybí jako člověk. Naše situace je zhoršena tím, že máme veškeré přátele společné, takže takřka pořád víme. Jak jsem již psala, tak naše manželství bylo pro naše okolí ukázkové. Manžel mi přiznal, že vyhořel a že čekal že se něco změní a změnilo se tím, že přišla jeho teď už nová žena. Změnil na sobě naprosto vše. Oblékání, hudbou, chuť jezdit na dovolené, a prostě vše. Celou dobu jsem byla vcelku nad věcí, ale teď na mě doléhají výčitky, že jsem měla být jiná, že jsem měla být víc iniciativní. můžete mi prosím napsat vaše životní zkušenosti, pokud někdo prožil, nebo prožívá něco podobného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14329
13.7.26 11:06

@Verona1983

Myslím tedy, že ho krize středního věku ještě nepřešla a mlátí to s ním o zem.

Nemohla jsi udělat vůbec nic!
Je to jeho krize, jeho bolístky, které se rozhodl řešit jak je řešil.

Ano, za nějaké dva roky ho to doběhne a s velkou pravděpodobností si zaryje ústy v oranici, ale to už je jeho problém.

PS: nový přítel by asi měl vědět, že je asi jen převozníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
859
13.7.26 11:17

Jak jste na tom s věkem? Ta jeho nová partnerka je mladší? Oni muži opouštějí své ženy nejčasteji ve věku, kdy ženě pomalu končí plodnost a děti se osamostatňují. Muž často podvědomně cítí, že už je v tom vztahu zbytečně, a že by s jinou ženou mohl ještě založit další rodinu. To je podstata té krize středního věku. Opět jde o reprodukci, jako skoro vždycky. S tímhle je lepší od začátku počítat. Však život nekončí, i když vás partner opustí. Máte děti a to je to hlavní. Kvůli nim jste byli spolu a ony už vás tak nutně nepotřebují mít v jedné rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.7.26 11:27

@kalamitaa jeho nová žena je mladší o 6 let, takže v tom bych nic neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.7.26 11:30

@Josef_t a v tom se teď právě motám, že mám pocit že jsem právě něco dělat měla. Víc jezdit na výlety, iniciátorem při výběru dovolených atd. Ale když to tak vezmu tak on neprojevoval opravdu žádný zájem někam jezdit a něco prožívat. A přítel mi převozník neslouží. Aspoň vědomě jsem do toho tak nešla. Je fakt že jak se mi teď tohle všechno děje v hlavě tak na něm začínám vidět chyby. Možná se je snažím hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
13.7.26 13:01
@Verona1983 píše: Více

Ahoj, při rychlém skoku do nového vztahu často převezmeme identitu toho druhého. Je to forma útěku před sebou samým. Stává se to, když je člověk zamilovaný. Nevypovídá to vůbec nic o tom, jaká jsi byla ty, nebo co jsi dělala špatně. Vypovídá to o něm. ​
Netrap se výčitkami, že jsi měla být iniciativnější. Trápíš jen sebe a v ničem ti to v reálu nepomůže. Chápu, že to není snadné, protože ty roky nejdou mávnutím proutku smazat. To by ale neměl být cíl. Všechno, co nás bolí, nás v životě nějak formuje a posouvá dál. Drž se 🌹

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2203
13.7.26 13:16

Při tvém popisu, jak se změnil, jsem si vzpomněla na Potměšila z Discopříběhu. :lol: Já si nemyslím, že by tohle byla jeho přirozenost, asi s ním ještě pořád mlátí hormony a časem se vrátí do normálu.
Co takhle říct přátelům, ať o něm s tebou nemluví, aby tě to nezraňovalo? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
13.7.26 13:17

Podle mě, kdybys vyvíjela větší aktivitu, byla bys v tu chvíli za semetriku, co ho tlačí a nenechá v klidu. Nezavděčila by ses.

Jemu prostě ruplo v kouli a teď to má dozvuky, včetně té unáhlené svatby.

Počkej dva tři roky. Je dost možný, že už ta jeho druhá míza bude tatam. Možná ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2384
13.7.26 13:19

Prožíváš fantomové bolesti, možná tě někdy zahltí vzpomínky na něco hezkého, ale to fakt neznamená, že kdybys dělala něco jinak, bylo by to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.7.26 13:32

@LukeR1 @Pučálkovic.Amina ano, doslova🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.7.26 13:34

@Nevšední… mě už vlastně nejde o jeho druhou mízu. Mezi námi je nevratný konec a s tím jsem smířená. Jenom je pro mě teď bolestivé sledovat, jak je natěšený na výlety a dovolené a přitom doma nikdy neprojevil zájem. Proto jsem právě psala že jsem možná mohla být iniciativnější. Možná by pak neměl pocit že chodí jenom domů a do práce. Byť sám nikdy zájem o cokoliv neprojevil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14329
13.7.26 15:48

@Verona1983

Můžeš něco dělat, když je to krize vztahu. Přestat mu předhazovat, že soused má vetší auto, můžeš ho pochválit když o víkendu uvaří guláš.

Když je to jeho osobní krize středního věku, neuděláš s tím nic.
Přepne mu v hlavě, že už stárne a „něco“ nestihne.
Jeho mozek si vytvořil jiné priority, chce obdiv, novou motorku, nové oblečení, novou partnerku.
I když jsi neudělala nic špatně, tak v jeho pochroumané mysly jsi jednou z příčin jeho domnělého neúspěchu.

Ten člověk se kterým jsi trávila xx-let je pryč a myslím, že o jeho nové já by jsi teď na seznamovacím trhu nestála :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
13.7.26 16:00
@Justin Case píše: Více
Říká se tomu gynofobie= chorobný strach z žen 8).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí