Jak koupit automat a nenaletět

2124
25.10.25 11:28

Jak koupit automat a nenaletet

Otázka je jasná, chci koupit auto. Automaticka převodovka je nutnost. Jaké se oplatí koupit, kde se vyplatí, na co dát pozor, dá se nekde ověřit, kolik má skutečně najeto? Tachometr se dá lehce přetočit. Na nové auto by bylo, ale pro mě je to vyhodit půl milionu z okna, to se mi nechce, to auto hrozně ztrácí na hodnotě. Možná předváděcí vůz, ještě bych uvažovala. Ale ráda se vejdu do těch 350 000, možná strop 400 000. Je to reálné? Aby mi ta převodovka neodešla po půl roce. Manžel se pořád obava, že tam bude hodně najeto, že naletime, ale nové opravdu kupovat nechci. Nebyl by problém zajet i do Německa. Děkuji za rady. Rádi bychom neco bezpečné, budeme jezdit po dálnici a vozit v tom dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21675
25.10.25 11:37

Pokud se v tom nevyznáte a nemáte někoho známého, kdo ano, tak bych si koupila nové auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20917
25.10.25 12:06
@Bellino píše: Více

Kup nový a drtivé většině tvých starostí a problémů se vyhnes. Zvlášť když tomu nerozumíš. Propad hodnoty té bude trápit jedině když točíš auta po pár letech. Pokud jej plánuješ mít 10 let, tak je to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2124
25.10.25 12:12
@Cenarius píše: Více

Práve já chci třeba koupit, povozit a za pár let prodat a koupit zase další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
25.10.25 12:20

Automatická převodovka potřebuje kvalitní servis a to vždycky nedostane. Nerozumíte tomu, tak kupte nový. Budeš ho mít v záruce a budeš v klidu. Klidně kup to předváděcí, taky jsem si tak před lety koupila auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36077
25.10.25 12:34

My jsme koupili před cca 6 lety auto dovezené z Lotyšska, najeto 100tis a bylo fakt v top stavu, do teď žádná větší oprava, jen klasika rozvody, výměna olejů. Až budeme kupovat někdy nové, tak nejspíš taky nějakou predvadecku. A to jsme k automatu byla celkem skeptická, ale je to tak pohodlný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15570
25.10.25 12:35

Jakou značku budeš kupovat?
Hledej auta pouze se servisní historií. Najdi si autorizovaný servis a zajeď si tam s autem ještě před koupí. Sice tě to bude stát litr a nějaký drobný, ale prolezou ti to komplet.
Pokud bude mít prodávají problém s tím, že si to chceš nechat prohlédnout v autorizáku, tak ruce pryč. Rozhodně tam bude nějaký problém.
Taky si vyžádej VIN a projeď si to sama přes Cebia.
Když budeš auto projíždět, trvej i na dálnici. A na dálnici tomu dej pořádně pokouřit, ať vidíš, jak se auto chová. Jestli někde něco neklepe atd … ;)
Je spousta věcí, co ve městě při 50tce fakt nepoznáš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2124
25.10.25 12:39
@Šmoulice píše: Více

Koukala jsem na Hyundai, KiA, Škodovka. Líbí se mi velmi auta Opel, ale prý kvalita nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.25 12:42
@Bellino píše: Více

Kup nove, segra ma Bmw s automatem, koupi ho na leasing a po splaceni leasingu proda a koupi dalsi.

• Citovat
  • Upravit
1888
25.10.25 13:03

Kup max 2 roky staré a km cca 50tis. Už podle vnitřku auta poznáš, zda jsou sedačky prosezené a tudíž má více najeto. Doporučuji auto, které bude ještě v záruce. Tudíž muselo mít servisi u autorizovaných servisů a ta historie bude dána. Taky určitě nechat udělat cebii.
Před koupí si určitě načíst a shlédnout recenze daného modelu auta, zda nebudou špatně recenze na řazení. Ne každý automat funguje dobře.
Ceny aut jsou ovšem dost vysoko, tak záleží, co chceš.

Příspěvek upraven 25.10.25 v 13:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10971
25.10.25 13:04

Bez automechanika bych auto koupit nešla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.25 13:15

@Bellino Jedno auto máme v automatu a až bude čas na další auto, tak taky jediné v automatu. Z principu nové auto kupovat nechci.
Máme známého mechanika, který bere auta i ze zahraničí a je na něj spoleh, že auto projde, projede a má už své ověřené kontakty.

Kdyby nebyl známý, tak bych to řešila přes přátele a jejich kontakty. Sama bych auto jen tak nekoupila, aniž by se na něj někdo podíval. Vím, že na to existují i firmy, ale nemám zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.25 13:22

Koupila jsem pred 6 lety nové (vystavené) za 270k. Kdybych chtela prodat, tak na bazarech se prodava za 220-250k. On ten propad hodnoty není tak horký :mrgreen: to spíš cena nového modelu poskočila o 100 tisíc :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8140
25.10.25 14:24
@Janli píše: Více

Předváděčka je také sázka do loterie. U nového auta záleží, kdo ho jak zajede, dokáže to ovlivnit jeho životnost. A viděl jsem předváděčky, co dostávaly hodně na prdel. To bych raději dal o těch pár korun víc a vzal auto, které si zajedu sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20917
25.10.25 15:56
@JancaS84 píše: Více

Kolega takto taky koupil, pak zjistil, že auto mělo stočeno 50tis a za první dva roky do toho auta dal dalších 100tis. A během 5let to auto v opravách preplatil a jak se mi smál, že dávám peníze do nového, co jen ztratí hodnotu a on se bude jen vozit zajetym autem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák