Jak moc dítě změnilo tvůj život?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3871
24.6.25 00:32

S dětmi mi přijde život naplněný a intenzivní v emocích :D I přesto, že nejsem úplně mateřský typ, mám tři děti. Jsem za ně ráda, dělají mi radost i starost. Celé mi to prostě dává smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.25 00:38

Také jsme bezdětní manželé, starší než vy. O dítěti jsme nikdy neuvažovali. A pohoda, jsme rodina, milujeme jeden druhého, máme doma uklizeno dle svého, program na víkendy dle svého, neřešíme logistiku a finanční toky okolo děcka. Když naše staré maminky něco potřebují, pomůžeme. Doma je klid, třeba jen sedíme na sedačce, je ticho a dobíjíme energii. Já teď s přicházejícím přechodem odpočinek víc než vítám, celkově ta energie a i moje zdravíčko mi dávají zabrat a potřebuji té energie více šetřit.
Nechybí nám nic, za mě maximální spokojenost.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
24.6.25 04:26

Mít dítě je obrovská změna. Jen tím že se staneš rodičem a minimálně na 18 let jsi za někoho zodpovědný.
Pak záleží na konkrétním dítěti. Zní to blbě ale tak na všechny děti jsou 100% zdravé, některé jsou jen nespavé, atd…
Ale i tak mi to dává smysl.

• Citovat
  • Upravit
15425
24.6.25 06:47

@Cobalt Život se s dítětem změní úplně, už nejses ty, ale my :lol: Pro me jsou moje dcery to nejlepší co mi život dal, ja bych neměnila, ani za nic. :srdce: Chapu, ale ze nekdo deti k životu nepotrebuje, je to zodpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
24.6.25 06:51
@Alušáček píše: Více

Podepisuji se. Někdo prostě cítí celý život, že chce děti. Nepamatuji se. Ale prý jsem od mala tvrdila, že chci čtyři děti. Máme tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5007
24.6.25 07:09

Lidé si dělají děti ne z lásky, ale s myšlenkou aby neumírali jednou samy. Nicméně to je nesmysl.

A dítě je největší zabiják vztahu a života. Ve 30 si dát dobrovolně 20 let strachu, placení za dítě a nonstop snahy…je brutální. Víc cením svobodu a to, tě můžu třeba z Polska přejet rovnou přes krátkou zastávku v Praze do Rakouska a nemusím řešit co s děckem nebo jo tahat v 2000+ metru v Alpách. Je to sobecký? Jo…závidí mi každý kdo má dítě? Jo…mám sex každý den když není dítě? Jo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9041
24.6.25 07:23

Děti jsou to nejlepší, co jsem v životě vytvořila. A to jsem toho dokázala dost. Přestavět prakticky svépomocně s bývalým celý velký dům. Jsem na něj pyšná. Mám práci, která mě dobře živí a rozumím jí. Ale moje dvě děti? To je radost každý den. Vždy jsem děti chtěla, ve třiceti přisel nějaký malý pocit, že teď bychom do toho měli jít. :srdce: narodila se dcera, předčasně, bylo to náročné a byly komplikace. V jejím životě jsem, co se zdraví týče poznala, co je peklo na zemi. Zvládly jsme to. Pro její vyléčení jsem udělala vše, co jsem dokázala. Je jí 14. A to moje veliká radost, roste z ní úžasná silná žena.. mám ji za odměnu.
A k ní mám 11 letého synáčka, kterého si taky musím trochu piplat, má problémy s nohama, kvůli růstu, takže zase doktoři a hlídání. Je to trošku divočejší a akčnější typ..ale je hodný a dá si říct. :mrgreen: je sportovně všenadaný a problémy s chodidly ho brzdí, tam je problém, že musím zakazovat, omezovat, do doby než se zastaví růst chodidel. A on to nechce moc chápat. :mrgreen:
I jeho mám za odměnu. Oba se velmi dobře učí, takže nemám v tomto ohledu větší starosti.
Děti jsou skvělý parťáci. Ale je to péče na třetinu života, starosti. Příroda to většinou zařídí tak, že tu starost matka nebere jako zátěž, ale jako radost, že to proto to dítě může udělat. A finančně?
Peníze co vydělám si do hrobu nevezmu, rubáš nemá kapsy… Když můžu dětem koupit něco pěkného, radost z toho je nepopsatelná. Teď jsme na Mallorce a peníze lítají, ale je to náš čas, který spolu mužem být sami pro sebe. A za ten děkuji ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
24.6.25 08:30
@Justin Case píše: Více

Závidí ti KAŽDÝ kdo má dítě? No nene:-) Já myslela, že to si myslí jen takovíti důležití rodiče, že KAŽDÝ jednou lituje, že nemá dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
24.6.25 08:36

Jak se změní život? No to je loterie. Nejdřív si z osudí vytáhnete dítě - to jsou počáteční podmínky. A pak závisí na vás, jak si život změníte/nezměníte.

Když máš easy dítě, schopnosti, hodně peněz a chceš, tak ti to život změnit nemusí. Ale proč to:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
24.6.25 09:08

@Justin Case No já Ti každý den nezávidím, nemám důvod. Děti jsem chtěla a mám je :-) No a sex můžu mít klidně každý den taky, přejet na jeden zátah taky… Mému nejstaršímu dítěti je 25 a ještě nejsem ani v přechodu :-)))
Takže i v tom přechodu si v klidu sednu na sedačku a budu poslouchat ticho a klid…
Každý ať si pořizuje / nepořizuje děti, je to jeho volba, ale některé argumenty jsou dost zvláštní.
Jen mně děti dávají v životě smysl, někomu nemusí. :kytka:

Příspěvek upraven 24.06.25 v 09:12

• Citovat
  • Upravit
15010
24.6.25 09:08

@Cobalt Život se kompletně naplánovat nedá. Dítě tě může velmi obohatit a můžeš mít štěstí na zdravé veselé klidné děti a nebo to může být velký zápřah s dítětem náročným na péči. Většinou za nás rozhoduje rozmnožovací pud a ta touha je ve vyšší intenzitě než rozumové bilancování. Pokud člověk dítě chce, tak to ví. Pokud nad tím musíš uvažovat a zvažovat stylem - koupit či nekoupit dům, pořídit si či nepořídit psa, změnit či nezměnit zaměstnání, tak bych si to dítě nepořizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
24.6.25 09:13

@Justin Case Abych nebyla na stáří a úmrtí sama si stačí pořídit psa, na to nemusím piplat 18 let dítě. Navíc tam nemáš vůbec jistotu, že nebudeš na stáří sám. Vztahy mohou být komplikované a různé, dítě se může odstěhovat daleko, může umřít dříve než rodič (uf).
To si spíše pořizuji manžela, abych měla s kým sdílet svůj život a tedy pak i podzim života a snad i stáří.

Příspěvek upraven 24.06.25 v 09:15

• Citovat
  • Upravit
9166
24.6.25 09:13

Nějak nevím, co by měl rodič závidět bezdětným. Nic k závidění nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.25 09:15

Tak se ozvu i já. Mám dvě děti s autismem, takže se můj život změnil naprosto šíleně. Hlídání na začátku s prvním dítětem sem tam bylo, ted je to prakticky vůbec, zas ale starší dítě tráví čas ve škole. Mladší občas ve školce. Za ty roky ale ubyly kontakty, protože není čas ani zájem ostatních přizpůsobovat nám program (i se starším dítětem jsme omezení ve výběru aktivit, s mladším jde jít de facto na kratší procházku nebo prázdnější hřiště). Do práce jít nemůžu, všechny aktivity, které musím nebo chci dělat sama, musím vtěsnat do pár hodin dopoledne. No, nic moc :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
24.6.25 09:17

@Kelsey1 Souhlasím, navíc rodičovství je etapa života, pak přijde další… Taky nějak netuším co bych měla závidět. A sex každý den můžu mít i s dětmi.
Ono i tu bezstarostnost budeš mít, když dítě odroste… Že bych seděla v 50 v obýváku a řešila finanční toky okolo dítěte vůbec není potřeba, pokud si ho nepořídím ve 40 :) a jde o zdravého potomka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky