Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Připadá mi, že máte slušně příjmy a jestli po třetím toužíš, tak bych do něj šla.
No ja nevim, ted to staci, ale jako slusne prijmy na treti dite bych to teda fakt nenazyvala. Manzel je v tomto pripade ten vic rozumny. Rezerva co maji je jako by nebyla…
Podle mě je to ve vašem případě sebevražda
nám se teď třetí narodí a jen auto, aby jsme se vešli, nás stálo skoro 180 tis
manžel má pravdu
rezerva 50 tisíc je nic
nehledě na to, že teď chodíš do práce, ale pokud budeš s dítětem doma, příjem ještě klesne a výdaje stoupnou…
Píšeš, že vám ted zbývá 6 tis, pracuješ za 13tis, tzn., že kdybys šla na RD se třetím dítětem nezbyde vám po dobu tří let nic(vánoce, rezerva, dovolená).
Asi neuvažovala. Peníze sice dávají člověku svobodu a ne štěstí, ale pokud bych měla dvě zdravé děti, bála bych se, že by to třetí třeba nemuselo zdravé být, já bych s ním musela být doma a totálně by nám to rozvrátilo vše. Znám teď jeden takový smutný případ. Zas tolik peněz, aby se vás to výrazně nedotklo, nemáte.. A to je jen finanční stránka věci. O té emocionální ani nemluvím.
Pokud toužíš po dítku, šla bych do toho. Jinak si to budeš vyčítat celý život. Žádné socky ani nemakačenka nejste. Neboj se toho. Určitě něco po dětech máš.
Poradit neumim, ale vzdycky mi pripadaji tyhle temata smutny, jak je v dnesni dobe porad vsechno jenom o penezich
Clovek se honi cely zivot jenom za penezi, penize rozhoduji o vsem, o rodinnem stesti, zda mit ci nemit dite, penize, penize…
Co z toho pak clovek ve stari ma? Oci pro plac, ze nemel v zivote tak velkou rodinu, jakou si pral… Zas na druhou stranu laskou dite nenakrmis no, je to tezky ![]()
Co třeba zkusit najít lepší práci? Podle mě je 13 tisíc i pro ženu almužna, a pobýt tam nějakou dobu, budeš mít lepší mateřskou, třeba by ses tam mohla po RD vrátit a a už by to bylo veselejší a lépe proveditelné. ![]()
@Ice79 píše:
Pokud toužíš po dítku, šla bych do toho. Jinak si to budeš vyčítat celý život. Žádné socky ani nemakačenka nejste. Neboj se toho. Určitě něco po dětech máš.
Podle mě hloupost. Po dětech sice něco muže mít, ale co pak? Po par letech? Až bude potřeba dětem koupit telefony, zaplatit lyžák, apod. A to nemluvím o studiu, SŠ, VŠ.. buď rapidně navýšit příjmy nebo bych to neviděla. Až bude na rodicaku, nezbyde jim nic.
Ne nesla. Ted mate tvuj plat 13t, rezervu 6000,–. Pujdes na rodicak na 3r a budes mit cca 7t, tzn. o 6t klesnou vase prijmi. A navic se zvednou vydaje na mimino. Jen mesicni pliny stoji cca 1000,–. Teda ty lepsi. Takze pojedete na doraz. Na auto nemate a budete sahat i na rezervu. Mas 2 deti, zijete si fajn. Venuj se jim.
A ano penize jsou dulezite. Ver, ze cely mesic pocitat finance, zda muzes koupit to a nebo to, je opravdu stres, pak do toho prijde necekany vydaj a je to des.
@Ice79 píše:
A když nebude moct kojit, nebo bude dítě mít speciální dietu, atopický ekzém… po levných plínách bude mít dítě dermatitidu, látkovat je velká investice - kde na to všechno vezmou peníze? Mít dítě není jen o oblečení a postýlce
děti máme zatím dvě a jen kvalitní boty nás jednou za tři měsíce stojí cca 2-3.000
na to by v jejich rozpočtu vzali kde? Přece neodkouřím děckám nohy jen kvůli tomu, abych ušetřila pár korun
to stejný s jídlem…
raději dvě děti a kvalitní věci, než tři a kupovat šmejdy ![]()
@Pajka89 píše:
Poradit neumim, ale vzdycky mi pripadaji tyhle temata smutny, jak je v dnesni dobe porad vsechno jenom o penezichClovek se honi cely zivot jenom za penezi, penize rozhoduji o vsem, o rodinnem stesti, zda mit ci nemit dite, penize, penize…
Co z toho pak clovek ve stari ma? Oci pro plac, ze nemel v zivote tak velkou rodinu, jakou si pral… Zas na druhou stranu laskou dite nenakrmis no, je to tezky
Zvláštní úhel pohledu.. podle mě je to hlavně o prioritách. Nikdo nas nenutí mít jen 1-2 děti. Mužů si jich nasekat třeba 10,ale já chci svým dětem dat kvalitní vzdělání, zázemí domova, abych se nemusela bát, ze mi dítě jednou přijde, ze by rádo studovalo něco v zahraničí…To proste třeba 5 dětem fakt nezajistím. Peníze jsou potřeba, ale nemyslím si, ze by byly alfa omega.
@Anonymní píše:
Holky,zajímá mě Váš názor.. Máme 2 děti… je nám 35 a ja bych chtěla ještě jedno..
manžel říká, že musím myslet do budoucna.. jak bychom ho byli schopni zabezpečit..
Měsíčně nám teď zbyde cca 6 tisíc (na dovolenou, vánoce, asi 2na rezervu) a dětem dáváme každému jen 500 měsíčně na spoření..
Uvažovali byste v tom případě o dalším..?
zbude vám 6 tisíc? Takže když půjdeš na mateřskou a na rodičák, nezbude vám ani to, protože budeš mít určitě menší příjem a o dítě víc… za takovou cenu bych do třetího dítěte nešla… za rok to je cca 72 tisíc, a jestli z toho zaplatíte dovolenou a dárky a podobně, tak to vlastně skoro celé utratíte, rezervu asi nijak extra velkou nemáte… peníze neznamenají ve vztahu to nejdůležitější, ale děti vzduchem a trávou v parku nenakrmíte… a čím budou děti větší, tím více budou stát… víc sní, víc dáš za oblečení, za potřeby do školy, za koníčky, za všechno… kdyby vám zbylo těch šest tisíc každý měsíc a zároveň jste měli nějakou rezervu, dárky a dovolené byste neplatili z této částky, ale to by vám zbylo už po jejich úhradě, tak bych řekla, proč ne… ale takto bych do toho nešla… ![]()
@Pajka89 píše:
Poradit neumim, ale vzdycky mi pripadaji tyhle temata smutny, jak je v dnesni dobe porad vsechno jenom o penezichClovek se honi cely zivot jenom za penezi, penize rozhoduji o vsem, o rodinnem stesti, zda mit ci nemit dite, penize, penize…
Co z toho pak clovek ve stari ma? Oci pro plac, ze nemel v zivote tak velkou rodinu, jakou si pral… Zas na druhou stranu laskou dite nenakrmis no, je to tezky
vzhledem k tomu, že dnes se holt výměnné obchody nedějí, zadarmo nikdo nic nedostane, tak peníze prostě mají své dost důležité místo… to přece není o tom, dopřát dětem vše, na co si ukážou, nebo mít ty nejmodernější výmysly… a pokud člověk nechce být závislý na sociálních dávkách (a vlastně na penězích někoho jiného), tak si prostě i o počtu těch dětí musí trochu zapřemýšlet… když je uživí, ať jich má třeba dvacet… rodinné štěstí může být i v rodině, kde mají jedno, dvě děti… o tom to taky přece není…