Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Máte pravdu, je to nešťastné položené. Včera jsem se od manžela dozvěděla, ze jeho kamarádka se mu svěřuje i s tím, že má zpoždění ms. Uvažovala jsem, kam až je možné se sverovanim zajít…
No, není to o tom, že se mu dříve svěřila třeba s tím, že se jí nedaří otěhotnět a je z toho nešťastná? Myslím, že kdybych měla s tímhle dlouhodobý problém, který by se třeba projevoval na mé psychice (a tedy moji dobří přátelé by to na mně jistě poznali), tak bych se o to třeba taky podělila, proč nejsem ve své kůži, ovšem samozřejmě jen s těmi nejbližšími
V té situaci jsem nebyla, tak nevím jistě, ale možné to je.
A teď se mu třeba jen mimochodem svěřila i s tou nadějí, že by mohla být těhotná. ![]()
Nebo třeba měli v práci slavnostní přípitek na něco a ona odmítla, tak mu to potom soukromě vysvětlila, proč teď nechce pít. ![]()
Napadá mě ještě deset dalších nevinných vysvětlení, nemusí snad být za vším hledána nějaká levárna, ne?
@klamonožka Ne, mít děti nechce a nesnaží se. Jednoduše se mu svěřila, napadá mne,. O s ní probírá on o našem manželství. Raději nevědět. Děkuji za reakce.
@Anonymní píše:
@klamonožka Ne, mít děti nechce a nesnaží se. Jednoduše se mu svěřila, napadá mne,. O s ní probírá on o našem manželství. Raději nevědět. Děkuji za reakce.
Tak se ho normálně zeptej, vždytˇna tom nic není. Někdo je prostě ukecanej a poví cokoliv komukoliv. Nehledej v tom žádnou hrůzu.
Mam tri kamaradky, znam se s nimi mnoho let (s jednou 25, s druhou 20 a treti asi 7). Je mi pres 30. Jsme v kontaktu nekolikrat tydne. Sverujeme se hodne, ale take sdilime sve zajmy a radime se o praci atd. Pro me jsou spriznene duse velmi dulezite, i kdyz mam stastnou rodinu. Opravdove silne zenske pratelstvi a vedomi toho, ze spolecne sdilene trapeni je polovicni a radist dvojnasobna a muzeme se o sebe oprit, pro me hodne znamena. Nejblizsi jsem si ale s manzelem.
@Anonymní píše:
Máte pravdu, je to nešťastné položené. Včera jsem se od manžela dozvěděla, ze jeho kamarádka se mu svěřuje i s tím, že má zpoždění ms. Uvažovala jsem, kam až je možné se sverovanim zajít…
Já mám vlastně jen kamarády kluky. S holkama se asi kamarádit neumím (vadí mi to neustálé tlachání bez řešení a takové ty „sladké“ řeči a miloučkost až za hrob). S jedním kamarádem probíráme hodně osobní věci, ale spíš obecně než přímo konkrétně. Jinak o tom, že se mi zpozdila MS bych snad neřekla ani manželovi (pokud bych nebyla těhotná atd.). Se svěřováním je možné zajít úplně kamkoliv pokud je vzájemná důvěra.
@Bábrdl píše:
Tak jestli v tom zpoždění může být nějak zaangažovaný, měl by to vědět.![]()
pardon, jen vtípek.
@Anonymní píše:
Asi bych nebyla až tak sdílná, na druhou stranu to není něco, co by mě extra pohoršovalo a dovedu si představit, že minimálně tu další fázi zkoumání těhotenství bych klidně nejlepšímu kamarádovi vyzradila. Ale já mám většinu kamarádů, ne kamarádek, a mám několik hodně blízkých kamarádů, se kterými si můžeme říct téměř vše.
@Anonymní píše:
A jakou roli v tom hraje zrovna žena? Myslíš, že s ní je sdílnější než s kamarádama nebo ti ti v tom vyloženě vadí, že se jedná o ženu?