Samoživitelky, bere si ex dítě na prázdniny?

785
27.6.17 08:36

Samoživitelky, bere si ex dítě na prázdniny?

Hezký den všem, maminky samoživitelky, chtěla jsem se zeptat hlavně vás, bere si váš ex dítě o prázdniny?
Já mám dítě v 1 třídě, letos řeším prázdniny poprvé, v předchozích letech pobývala ve školce.
Otec dítěte si nyní našel nové místo, takže argumentuje tím, že nedostane volno. Bydlí přes 100 km daleko, dceru si bere ani ne na víkend jednou za 14 dní.
Naštěstí mám mámu, která dost pohlídá, ale také po ní nemůžu chtít dennodenně.
Pak dcera jede na 14 dní na tábor.
Ale neskutečně mě štve, že ta zodpovědnost leží jen na mně. On si řekne já nemůžu, ale co já? Taky chodím do práce, navíc na dohodu, takže mi dny, kdy jsem v práci, nikdo nezaplatí.
Máte to někdo taky tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32915
27.6.17 08:54

Vloni byl ex chytře v nové práci od června, takže celé prázdniny nic. Já jsem hledala práci a v létě to neřešila, ale štvalo mě to. Zvlášť když při rozvodu trval na prázdninách 14 dní v červenci a 14 dní v srpnu. No kde nechal mozek to nevím. Letos jsou ještě skolkovi, takže v červenci 3 týdny budou chodit. V práci už jsme oba, máme normálně dovolenou. Takže já 14 dní, on 14 dní, školka, babička. Příští rok to bude vtipnější, jeden ve školce druhý ne.
My máme péči po domluvě, ale maminky co znám mívají i prázdniny vypsané v rozsudku.
Obecně bych řekla že je fér, pokud se otec nepodílí na zvýšené péči o prázdninách, tak aby se zvýšeně podílel finančně. Matka sama to nemůže dát, ani časově ani finančně. Z běžných alimentů si těžko udělá rezervu pro toto období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
27.6.17 08:58

@Kirstenn ano, bere si 3 týdny. Pak je dítě týden ve školce, týden na příměstském táboře pro předškoláky, 2 týdny si beru já a 2 týdny mí rodiče.

Ale řešit to v červnu je podle mě pozdě. Domlouvali jsme to už někdy v březnu nebo v dubnu a byl to s ním běh na dlouhou trať a spousta diskuzí, než pochopil, že já si 7 týdnů volna skutečně vzít nemůžu a jít do práce a čtyřleté dítě doma ke stolu za nohu taky přivázat nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
27.6.17 09:04

My uz mame vse domluveno od dubna. Snazime si vzdy vyjit vstric, takze mala ma naplanovane cele prazdniny, jen tyden bude ve skolce. Tatinek si bere 2tydny cervenec, 2srpen a babicka take. Bohuzel ne vsude to tak jde. Tak budu drzet palce, at to nejak vyresite :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.17 09:08

Dcera přítele je u nás neustále. Třeba skoro celé prázdniny. Přítel pracuje hodně doma a tak jí hlídá a říká, že je šťastný, že jí tam má. Přes týden je u nás kdykoliv jeho ex potřebuje pohlídat, když třeba jede na prodloužený víkend s novým přítelem. Ale 2-3 odpoledne v týdnu tu také je. Také kdykoliv je nemocná. Ex dostává alimenty 10 tis, 30% z přítelova platu. On jí to dal, aby mu dítě nesebrala. Dcera chodí do 1. třídy. Třeba bývalce i koupil byt a nové auto, aby se neodstěhovala daleko. Když jeho ex potřebuje, tak může zavolat i bývalé švagrové, tchýni, neteři… všechny jí na požádání pohlídají třeba i celý víkend. Já jsem taky rozvedená s dítětem a o tomhle si můžu nechat akorát tak zdát…Tím pádem už je přítel hezky bez peněz a kdybychom si chtěli pořídit společné dítě, tak bychom se museli hodně uskromnit. Žádný kočárek za 30 tis jako pro první, značková výbavička za dalších 50 tis, 50 tis umělé oplodnění. Není samoživitelka jako samoživitelka. Můj ex se hádal o každou korunu pro dítě, vídá ho jen když musí…

• Citovat
  • Upravit
785
27.6.17 09:18

Díky všem za reakce. Já to řeším už delší dobu, jenže k čemu mi to je, když nereaguje a vše hází za hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
27.6.17 09:21
@Anonymní píše:
Dcera přítele je u nás neustále. Třeba skoro celé prázdniny. Přítel pracuje hodně doma a tak jí hlídá a říká, že je šťastný, že jí tam má. Přes týden je u nás kdykoliv jeho ex potřebuje pohlídat, když třeba jede na prodloužený víkend s novým přítelem. Ale 2-3 odpoledne v týdnu tu také je. Také kdykoliv je nemocná. Ex dostává alimenty 10 tis, 30% z přítelova platu. On jí to dal, aby mu dítě nesebrala. Dcera chodí do 1. třídy. Třeba bývalce i koupil byt a nové auto, aby se neodstěhovala daleko. Když jeho ex potřebuje, tak může zavolat i bývalé švagrové, tchýni, neteři… všechny jí na požádání pohlídají třeba i celý víkend. Já jsem taky rozvedená s dítětem a o tomhle si můžu nechat akorát tak zdát…Tím pádem už je přítel hezky bez peněz a kdybychom si chtěli pořídit společné dítě, tak bychom se museli hodně uskromnit. Žádný kočárek za 30 tis jako pro první, značková výbavička za dalších 50 tis, 50 tis umělé oplodnění. Není samoživitelka jako samoživitelka. Můj ex se hádal o každou korunu pro dítě, vídá ho jen když musí…

Tak to ti tvého partnera závidím. A přeji :)
Můj ex, zaplatí max alimenty, ani ne třetinu toho co platíte vy. Na tábor jsem po n chtěla půlku, což je 2500, řekl, že nemá a dál 1000. Jenže s tím nic neudělám. Mám to zřejmě jako ty, jestli jsem tedy správně pochopila, že máš své?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
27.6.17 09:22

@Kirstenn A jak to máte v rozsudku? Nebo nemáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
27.6.17 09:28

Nebere, ale berou si ji jeho rodiče a on za nimo jezdí. Takže prázdniny pokryjeme. Moji rodiče 7-14dní, tábor 18 dni. Já a ex tchanovci zbytek. Ale loni me vytočilo, že si vzal dovolenou, aby svojí nádheře opravil střechu na chalupě. Ale ani den dovolené neobjetoval na dceru. :zed: Ale s tím nic neudělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
27.6.17 09:30
@Anonymní píše:
Dcera přítele je u nás neustále. Třeba skoro celé prázdniny. Přítel pracuje hodně doma a tak jí hlídá a říká, že je šťastný, že jí tam má. Přes týden je u nás kdykoliv jeho ex potřebuje pohlídat, když třeba jede na prodloužený víkend s novým přítelem. Ale 2-3 odpoledne v týdnu tu také je. Také kdykoliv je nemocná. Ex dostává alimenty 10 tis, 30% z přítelova platu. On jí to dal, aby mu dítě nesebrala. Dcera chodí do 1. třídy. Třeba bývalce i koupil byt a nové auto, aby se neodstěhovala daleko. Když jeho ex potřebuje, tak může zavolat i bývalé švagrové, tchýni, neteři… všechny jí na požádání pohlídají třeba i celý víkend. Já jsem taky rozvedená s dítětem a o tomhle si můžu nechat akorát tak zdát…Tím pádem už je přítel hezky bez peněz a kdybychom si chtěli pořídit společné dítě, tak bychom se museli hodně uskromnit. Žádný kočárek za 30 tis jako pro první, značková výbavička za dalších 50 tis, 50 tis umělé oplodnění. Není samoživitelka jako samoživitelka. Můj ex se hádal o každou korunu pro dítě, vídá ho jen když musí…

Bacha, aby jsi zavisti nezezelenala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
27.6.17 09:36
@Anonymní píše:

Tak kočár za 30tis výbavička za 50tis.mi přijde jako zbytečné vyhození peněz. Pokud bych chtěla další dítě, tak tohle by mi fakt jo problém nepřišlo. A s každým dalším dítětem se rodina musí uskromnit. Pač je do další krk na víc. Ale. S tím se snad počítá, ne.
Bych byla ráda, že mám chlapa co o svoje dítě stojí a exku, která nedělá problémy. Holt ty máš ex bl.ba, ale vybrala sis ho sama. Tak buď ráda, že na druhý pokus ses s výběrem trefila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.6.17 09:37

@Kirstenn Tak mu pohroz, že to budeš řešit soudně, alimenty (určitě by dali vyšší, ne?) a celkově podílení se na péči. A že soud zohlední taky, jak často si ho (ne)bere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
27.6.17 09:40
@Ewiczka píše:
@Kirstenn A jak to máte v rozsudku? Nebo nemáte?

Nemáme. Styk je dohodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
27.6.17 09:43

Víte holky, mám pocit, že je to i tím, že si našel partnerku, nejdřív jsem byla ráda, že konečně někoho má, ale od té doby se o dceru tolik nezajímá. Např měl přijet na víkend, jenže ona měla chřipku, tak nepřijel. Pak měla narozeniny, tak že si dceru nevezme. Je mi pak hrozně líto dcery, jak je zklamaná. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.17 10:16

@Netopirek No počítá se že se všichni uskromní. Tudíž i ex :mrgreen: Samo, že kdyby bylo druhé, tak jí alimenty spadnou na částku, která odpovídá jeho příjmům. Já kočár za 30 tis nepotřebuju, ale když chlap kupuje lyže, kola, platí jogu atd. jednomu dítěti, měl by i druhému, ne? Když koupil nové auto jedné, aby prý vozila jeho dítě v bezpečném autě, měl by i druhé, aby i jeho druhé dítě jezdilo bezpečně. A ex nedělá problémy jen když se jede podle ní. Nikdo jí nikdy nesmí říct ne, jinak vyvádí. Tak všichni mlčí a dělají, co chce, jinak prohlásí, že dítě dávat nebude.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová