Jak moc se věnujete dětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
248
4.5.10 09:13

Máš pravdu, něco s tím už fakt musíme začít dělat, takhle to dál nejde…Já se uklidňovala, že to přejde samo, ale je to asi blbost. Ach jo, díky za podporu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
4.5.10 09:13

Katty1: Čisté prádlo v záchodě mě pobavilo :lol: a připomnělo mi náš včerejšek,kdy jsem si na postel připravila bílé oblečení a šla na záchod a Matyho jsem poprosila,aby si z obýváku donesl oblečení,co měl připravené na ven…No a vyjdu z koupelny a na bílém oblečením na posteli byly krásně seřazené všechny boty :mrgreen: V tu chvíli jsem teda myslela ,že už asi zešílím :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
4.5.10 09:16

Ahoj, na uklízení mi chodí každý pátek paní, co je potřeba udělat v týdnu, dělám já přes den, když děti spí, nebo večer, když přijde manžel.
Blbý je akorát vaření ( to nemáme dodneška vychytaný ), to se přes den s nima fakt nedá, Sárinka mi u toho zlobí, nebaví jí to, ještě tak krájet brambory..a pak je pohodit po zemi :-) :roll: , akorát se u toho zlobím, takže když mi má pomáhat, nemůžou u toho být malý holky, jedině tak mám na ní čas se jí věnovat a dohlídnout, aby si nic neudělala.
Jinak vařím skoro vždy večer, až všechny spí, na druhý den, abysme měli víc času pro sebe, nic lepšího se nám zatím neosvědčilo. Jo a nebo si zajedeme do Globusu a nakoupím tam 4 jídla sebou, to je taky fajn. Prostě všechno, jen, aby bylo víc času na děti.
Peru já nebo manžel ( večer, nebo o víkendu ) a prádlo taky vyndaváme a dáváme do sušičky sami, to jsou děti venku na zahradě na písku a hrajou si, takže to je pohoda.

Když jsme měli jenom Sárinku, tak jsem se jí snažila zapojovat, ale ona byla hodně samostatná, vzala si hračku a hrála si, nějak moc o to nestála, teď mi pomáhá jak jsem psala, když je na ní čas, nebo miluje, když jsme na chalupě s našima a naše malý holky zabaví někdo jiný a Sárinka tam může všechno - loupat brambory, zametat, mýt nádobí apod. :-)

Jo a vlastně ne, maže sobě i holkám vždycky chleba Florou na svačinu, to jí baví

Příspěvek upraven 04.05.10 v 09:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
4.5.10 09:18

ahoj, souhlasím s ostatními. dítě by se mělo umět zabavit samo. To se bohužel nedá úplně naplánovat, aspoň u nás. Vojtovi je 14 měsíců, teď zrovna ve svém pokojíčku vyklízí plínky z obalu, až ho to přestane bavit, přijde mě tahat za nohu, ať jdu s ním a věnuju se mu. Ale jsou dny, kdy neudělám nic, pokud nespí…A taky vždycky po víkendu u rodičů trpím - Vojtovi věnují každou sekundu svého času a pak se toho dožaduje i od nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1369
4.5.10 09:19

Ahojky, Ondráškovi bude příští týden rok a s domácími pracemi nemám problém, umí se zabavit sám, nevadí mu, když se vzdálím a vyhraje si sám :)… občas přileze, skonrtoluje co dělám a pak zase valí za svým.. Asistuje mi při vysávání, vyskládávání myčky a praní :).. Občas je mi to až líto, že mě ani nepotřebuje :D..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4282
4.5.10 09:55

Ahojky všem,jak to tady čtu mám asi milionové děti.Nebo je to tím,že jsou dva najednou.Po ránu si hrají v postýlkách,já uklidím(vyžehlím apod),dáme oběd,po obědě je čas na spaní(to u nás je tak půl hoďky)dáme sváču a jde se na hřiště,prostě ven blbnout.No a potom z venku si spolu hrajeme než jdou spát.No a já potom dodělávám co je potřeba.S jídlem jsem to vychytala,navařím o víkendu,nandám do skleniček od přesnídávek a šup do mrazáku.Potom mi zbývá více času na ty moje žížalky.Tady jedno foto,jak řádíme s autíčkama. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
4.5.10 12:21

Já taky doporučuju zapojit děti do domácích prací, malá sotva stála a už pomáhala tátovi vyndavat nádobí z myčky, domluvili se, že bude vyndavat příbory a hrnce a táta talíře.:-) Jinak pomáhá utírat prach, chvíli luxuje, zalévá kytky, rosí je, dává prádlo do pračky, vyndavá. Když převlékám postele, zkouší převlíknout malé polštářky. Když peču, pomáhá mi válet těsto, vykrajovat, zdobit, míchat, sypat… Něco se mnou, něco už i sama, cítí se důležitá. Super je věšení prádla, máme barevné kolíčky, naučila se na nich barvy. Ale věnuju se jí i jinak, každý den něco přečteme, zpíváme, chvíli výtvarničíme (modelujeme, vystřihujeme, kreslíme, lepíme) a máme i kroužky, chodíme ven. Ale myslím si, že není ani potřeba ani dobré se věnovat dítěti každou minutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
4.5.10 13:10

Moc děkuju za reakce a za tipy asi ho zapojím ještě více :-D .
My ráno vstaneme nasnídáme spíš teda já malej mi jídlo poslední dobou bojkotuje bohužel a násilím to do něj rvát nemůžu. Pak jdem na nákup a vařím, uklízím atd. Nejhorší je že i když mám zrovna uvaříno nevím jak si s ním pořádně hrát. Po éobědě jde spát tak dvě hoďky pak ven na zahradu nebo na prochajdu( To je očistec za ruku ne a ne a jen vztekán a lehání na zem) Večer když jsme doma to vedou knihy u toho jediného vydrží a samozřejmě jen se mnou abych mu k tomu četla a povídala co je co, to nás baví oba, pak se mordujeme pusinkujeme a kolem 8 do hajan, předtím koupačka s tatínkem.
Tak to je náš den víceméně pořád dokola, venku se mu věnuju pokud zrovna nepracuju na zahradě a doma hlavně ty knihy, ale s autama atd to ne.
Vím že opět píšu složitě a dlouze omlouvám se, ale chci jen říci, že já bych tu práci mohla dělat když spí, protože spí krásně a dlouho, ale to pak nevím co bysme spolu měli dělat přes celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
4.5.10 13:20
Kamilenka píše:
Jo a ještě dodám, že už jsme tak daleko, že telefonujeme když spí nebo venku na zahradě, protože nikoho volat nenechá! Máme malou teroristku… :roll:

Tak tento problém jsme vyřešili tak, že jsme jí dali starý, ale funkční, telefon, přednabili 50Kč kreditem a může volat, posílat SMSky, prohlížet fotky atd…
Jo, a k té pomoci v kuchyni v 18 měsících - určitě to jde!!! Naší malé byl rok a půl o Vánocích, a to si dost dobře pamatuji, jak se mnou obalovala kapra a dělala salát (měla to malé drátěné kolečko a krájela přes něj brambory). Tak neházej flintu do žita a určitě to zkus! Jak píší holky - většinou je víc škody než užitku, ale malá z toho bude mít radost!!! Jo, taky loupe vařené brambory, krájí svým nožíkem chleba, loupe cibuli (slupky jsou pak po celém bytě, ale když jí dám smeták, tak zametá :lol: , takže je zabavená zas o něco dýl…), zalévá kytky, pouští pračku, podává mi prádlo z pračky do sušičky (tuto pomoc opravdu oceňuji vzhledem k mému rostoucímu břichu - nemusím se ohýbat :palec: )…
Jo, a vzpomněla jsem si, jak jsme u nás v baráku měli službu na úklid, a malá chtěla taky uklízet. Řekla jsem jí, že do kyble s vodou nesmí sahat, protože nemá rukavice (měla jsem na mysli ty gumové!). Než jsem se vrátila ze suterénu, malá si přinesla z bytu svoje zimní rukavice, šálu a čepici a byla celá zmáčená. Hlásila: „Hanička už má jukavice - už může umývat!!“ Myslela jsem, že mě trefí šlak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
4.5.10 13:32
Amynka píše:
když jsme na chalupě s našima a naše malý holky zabaví někdo jiný a Sárinka tam může všechno - loupat brambory, zametat, mýt nádobí apod. :-)

Jo a vlastně ne, maže sobě i holkám vždycky chleba Florou na svačinu, to jí baví

Příspěvek upraven 04.05.10 v 09:19

A proč tohle nemůže dělat i doma? :roll: Přece kdybys místo paní na úklid zapojila sebe a děti, byly by určitě spokojené. Teda alespoň u nás tohle funguje 100%. Když si necháš uklidit, jídlo nakoupíš hotové atd., pak se nedivím, že je problém s tím zabavit děti. Já si teda moc nedovedu představit, jak by to fungovalo u nás, kdybychom si celé dny jenom hráli. To by hrabalo mně i dítěti. :lol:
Nemyslím to nijak zle. Taky mi teď přijde paní umýt okna (jsem v 8 měsíci nehodlám riskovat předčasný porod). A já řeším problém, co budu dělat já během toho jejího uklízení. Hledět na ni mi přijde hloupé, nechávat samotnou v bytě ji taky nechci… ale to je úúúplně OT a nepatří to sem. Jen jsem se zamyslela :oops:

Amynko, teď se dívám na metřík, že máš malá dvojčátka. Tak to už chápu. Tohle si nedovedu představit - ono se to mluví s jedním děckem na krku :lol: Takže beru zpět - paní na úklid schvaluju! To asi moc času nazbyt nemáš, když máš doma tři dračice 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
4.5.10 13:51

lulje s těma rukavicema jsi mě pobavila :lol: mít dětičky je fakt někdy o nervy. Vyřazenej telefon už má, je pravda, že bez karty, takže jí to nebaví, když to nesvítí a nic to nedělá… to mě ani nepřekvapuje, ale jí prostě vadí to, že já si dovolím s někým mluvit a ona se toho neúčastní! To je u nás ten problém. Nevěnuju se jí, dovolím si jí nevšímat a s někým jiným se bavit. Fakt vrchol všeho :oops: :wink: Prostě to doma děláme nějak blbě :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
4.5.10 14:45
lulje píše:
Jo, a vzpomněla jsem si, jak jsme u nás v baráku měli službu na úklid, a malá chtěla taky uklízet. Řekla jsem jí, že do kyble s vodou nesmí sahat, protože nemá rukavice (měla jsem na mysli ty gumové!). Než jsem se vrátila ze suterénu, malá si přinesla z bytu svoje zimní rukavice, šálu a čepici a byla celá zmáčená. Hlásila: „Hanička už má jukavice - už může umývat!!“ Myslela jsem, že mě trefí šlak :lol:
:palec: :lol: :palec: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
4.5.10 16:20

Lujle - tak tak, dokuď byla jen Sára, tak pomáhala, teď to nejde ( jde, třeba o víkendu, když si manžel vezme dvojky, nebo si je vezmu já a pomáhá S. jemu, ale nesmí být dohromady, to se doma fakt nedá :lol: ), holky se do toho pletou a kam nemůžou, tak brečí a byli jsme z toho s manželem už servaný, takže to řešíme nejjednodušší cestou :wink: . Do toho manžel jezdí domů až večer, hlídání nemám, tak si to musím ulehčit jak nejvíc to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
4.5.10 23:53

Amynko, úplně tě chápu. Mně by asi hráblo. Obdivuju tě! Častokrát si představím, co bych dělala, kdybych teď místo jednoho prcka čekala dvojky. UF!
Holky, jsem ráda, že vás příhoda pobavila :-D Jsou to zlatíčka ty naše děti. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
6.12.23 09:00

Jak moc se věnujete dětem?

Máme dvě děti, 1 a 4 roky, dost času jsme nemocní, starší to tahá ze školky, to pak jedou hodně pohádky, když nemám sílu. Mám výčitky, že prostě málokdy si s dětma sednu a hraju si, tvoříme, neco je učím, to je spíš tak za běhu. Vůbec mě nebaví malování, staršího taky moc ne, mladší uvidíme, občas se kousnu, ale asi by to chtělo víc. Je to tak možná jednou za měsíc. Měli jsme období, kdy jsme četli pohádky před spaním každý den, teď už to taky spíš vynecháváme. Věnuju se spíš tak, že děti vezmu ven, to fakt každý den (s výjimkou nemocí a tak), jedeme na výlet, návštěvu, na krouzek, zapojuju je do běžných činností, pečení a tak. Jinak jsme normálně pouštěli draka, byli na bobech, postavili snehulaka… Vzdy se snažím reagovat na to, co říkají, ale malokdy zacnu treba sama neco povídat. Jak to mate vy? Manzel si obcas rypne, že děti malo rozvijim (jak kdyby on to delal :roll:) a když vidím některé kreativní maminky, co pořád něco tvoří, tak se zastydim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí