Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potřebovala bych poradit. Dcerce se povedlo vyrobit úplně úžasnou skvrnu na kočárku. Nejdříve si vylila do kočárku čaj a pak tak dlouho kopala nohama, až jí pustila barva na semišových botách a ta, jak jinak, zůstala na látce kočárku jako obrovský barevný flek.
Chtěla bych se proto zeptat, jestli se vůbec dá taková zabarvená skvrna odstranit a jakým způsobem. Zatím jsem to zkoušela vyčistit jen vodou a mýdlem, ale bez valného úspěchu. Máte s tímto někdo nějaké zkušenosti? Mnohokrát děkuji za rady. Jitka
kamarádka měla zašpiněný kočár od šmíru, a dostala to dolů mýdlem - Lanzou a kartáčkem, a pak to řádně spláchla vodou. Já se chystám taky prát, pořídila jsem si pastu - univerzíál. prac. prostředek Mika expres, tak uvidím zda to pomůže.
Ale obarvený flek - nevím nevím … zkus to ještě tím mýdlem, nebo práškem a hoooodně spláchnout vodou. Nebo jestli ti jde ten vnitřek sundat - já bych to hodila do pračky.
Ahoj, mě se podařilo ušpinit kočár borůvkama a skvrny pustily s pomocí kyseliny citronové.
tak moje mrňata jsou fakt čuníci, tak jednou za 2 měsíce peru kočár v žlučovém mýdle. Pomocí kartáče a teplé vody zatím pustilo všechno - a dokonce barva ani není vybledlá… A kočár dávám vyždímat do pračky - jednou jsem tam dala vyprac i kočár (tedy to, co se dalo sundat z kostry), ale musela jsou ho stejně vydrbat kartáčem, protože ty skvrny nepustily..
Vvik od Květňátek 2005
Holky, moc díky za tipy, hned zítra to nějak zkusím vyčistit. Snad to alespoň trošku pustí.