Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@mikami jo scholl krem je dobrej ale musi se to mazat porad..
Večer po umytí nohou teplou vodou si namažte postižená místa rozkrojeným citronem a do postele si navlečte ponožky. Po několikerém opakování bude pokožka jemná, hladká a měkká. Aby překrojený citron déle vydržel, kápněte na talířek trochu octa a citron na něj položte. Popraskané ztvrdlé paty budou opět vláčné, pokud si je budete drhnout pemzou nebo jiným odstraňovačem ztvrdlé kůže a každý večer po mytí si nohy namažete obyčejnou lékařskou vazelínou. Další možností je, že si v lékárně koupíte čistou neparfémovanou vazelínu, po umytí promastíte nohy a navlečete mikrotenové sáčky jako ponožky. Ráno budete mít nohy vláčné jako mimino. Navíc se zahojí i drobné oděrky. Vazelína je také dobrá na spáleniny. Za 10 minut je po problému i bolesti a po více aplikacích se kůže krásně zahojí.
![]()
Ahoj je mi 19 let a taky na to hodně trpím jak z bot tak celkově hodně se mi osvědčila dětská vazelína… Občas zajdu i na pedikuru samozřejmě ale po domácku urcite vazelina a obyč zalešťovací „šmirgl“
![]()
Paty jsem tvrdý nikdy neměla. Mě spíš trápí tvrdá kůže na vnitřních bocích chodidla, jakoby na boku palce a pod ním. Tam se mi tvoří hodně ztvrdlé kůže - hlavně v létě, když nosím žabky a pantofle. Takže každý měsíc od června d října na pedikůru
přes zimu mám klid ![]()
KOupila jsem si nedávno,,brousítko,, v lidlu. Je to sada na manikkuru a pedikuru na elektřinu a je to boží
@lleennttiillkkaa píše:
KOupila jsem si nedávno,,brousítko,, v lidlu. Je to sada na manikkuru a pedikuru na elektřinu a je to boží
koupila jsem si to taky
! Není to vůbec špatné, ale chce to dělat pravidelně a nesmím to flákat jako jsem to udělala teď přes zimu.
Mate vyzkoušené to elektronicke holky? Pokud je o něm tedy řeč? ![]()
@Lístečka píše:
koupila jsem si to taky! Není to vůbec špatné, ale chce to dělat pravidelně a nesmím to flákat jako jsem to udělala teď přes zimu.
mno já už tam mám tu kůži tak tvrdou, že nejhorší budu muset vzít nůžkama a pak dobrousit tímhle, ale jsem fakt spokojená, má to grády
Holky, nemáte někdo zkušenost s přístrojem scholl velvet smooth, jestli to dobře píšu teda
.. zabírá to?
Vykašlete se na předražený el. pemzy. Já používám domácí peeling tj. udělat z cukru, trochy medu a olivového oleje hrubou kašičku. Nejdřív si namočit nohy v teplé vodě s kapkou olivového oleje, potom přejet kamenem na odstranění odumřelé kůže (rossmann asi 20,–) a ve finále použít připravený peeling. Namazat obyč krémem a šupky do ponožek a nožky jako nové
a vydřží hladké opravdu dlouho. ![]()
Vybornej je sklenenej pilnik. Nedam na nej dopustit a od te doby zadne trvde paty…
Bohuzel me treba zadny peelingy nepomohou
mam s temi patami obrovsky problem, cim jsem starsi, tim je to horsi. Mam zespoda nohy jako stara zenska a to je mi 25. Bohuzel mam nejen tvrde paty, ale taky je ta kuze jakoby roztrepena, ze mi staci prejet treba patou po gauci a je to i normalne slyset, jak se to zadrhava o ty vlakna. Brousim si ty paty pilnikem a mazu vazelinou. Ale opravdu hladoucke nohy mi vydrzi jen jeden den a pak je to zase stejne. Po tydnu od osetreni mam nohy hnusne, jak kdybych se o ne nikdy nestarala, navic mi casto ty paty praskaji a dost to boli, no fakt hruza
nevim uz co s tim. Jedine brousit a mazat vazelinou den co den.
Mě pomáhá natírání mastí Calcium Pantotenat na noc. Jen je třeba, dát si pak na noc ponožky, aby si člověk nezamastil povlečení, což se mi teď v létě v tom vedru moc nechce…
. Ale dělala jsem to takto skoro celou zimu a jaro a hodně to pomohlo.
Opravdu zkus ted med, oliváč a cukr
měla jsem to podobné paty jak podpatky a rozpraskané
suroviny jistě najdeš doma ![]()