Jak na zlobivé dvouleté dítě? Vyroste z toho?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
105
10.9.15 18:16

Ach boze nerikam ze ho fackuju ale plesknu ho prez pusu kdyz kousne a ze me rodice bily mozna delaly dobre a kdyz se kouknu kolem sebe tech „rozmazlenech spratku“ bila bych je taky… moje dite moje vychova a nejaky reci z casopisu nebo z internetu me nejako nepresvetdi o tom ze delam neco spatne :) kdyz jsme na hristi mam jedno z nejvychovanejsich deti protoze i venku nahristi mu plesknu na zadek…i kdyz je tam kopice jinejch matek divne se tvaricich a zastaviacicich vychovu nebít a hodinu vysvetlovat 2letymu diteti ze proste ta hracka neni jeho ze ji ma vratit bohuzel asi nikdy takova nebudu a diky bohu… nechci mit doma „rozmazelnyho spratka “…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
10.9.15 18:25

@BohunkaP :D vtipek trosku ne :D moji rodice vuci me agresivni? mozne me bili malo… a fakt sem vdecna zatu vychovu co sem zazila ja… protoze to co je dneska za deti se neda aboslutne srovnavat obecne vetsinou jeden namyslenej rozmazlenec vetsi nez druhej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
10.9.15 19:20

@BohunkaP tak za prvé ničím se nechlubím, mám pocit že i píšu že děti se nemají bít. Ale zároveň nejsem robot. Za druhé ano syn dostal za cca 5.5let svého života asi 3× na zadek, jednu ne víc neřežu děti! NIc mu sežrat nenechávám, reaguji podle věku a toho co se stalo, takže ano já jsem rozhodla že nebude běhat u silnice, já jsem rozhoda že bez dozoru nepoleze na vysoký žebřík, já jsem rozhodla že na nože se nesahá… atd. pokud to zopakuji několikrát a vím na 100% že mě chápe, tak následuje trest. Logicky tohle nebudu řešit třeba s ročákem, ten to nechápe.
Co se týče odvedení do pokoje, tak tam fakt není zamknutej vždy má možnost volby.
Takže já nemůžu být na dítě naštvaná? to fakt nechápu :nevim:
Prostě se stane, no tak jsem minutu/dvě naštvaná pak si znova povíme co se stalo, proč se to stalo. a to mluvím o vážných věcech, ne o blbostech jako počmáraná zeď, odmítnutí jídla, obléknutí se, teď fakt nevím co dál. Prostě blbosti neřeším.

A zeptám se, ty jsi nikdy neplácla dítě(mluvím opravdu o plácnutí, ne když někdo děcko seřeže vařečkou, nebo mu dá velkou ránu třeba na ten zadek) nikdy jsi na děti nebyla naštvaná (opět mluvím o chvilce(některé matky dokážou být naštvané dlouho :roll: ) a hlas jsi na děti někdy zvýšila?

edit: mě rodiče řezali jako žito, takže já své děti nebiju a nikdy bít nebudu. Je to stejné jako pití alkoholu, taky ho nikdy pít nebudu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22092
11.9.15 00:01
@Blackova.K píše:
A zeptám se, ty jsi nikdy neplácla dítě(mluvím opravdu o plácnutí, ne když někdo děcko seřeže vařečkou, nebo mu dá velkou ránu třeba na ten zadek) nikdy jsi na děti nebyla naštvaná (opět mluvím o chvilce(některé matky dokážou být naštvané dlouho :roll: ) a hlas jsi na děti někdy zvýšila?

Samozřejmě, že plácla - starší dítě častěji, protože jsem nebyla srovnaná sama se sebou a se svou minulostí, mladší jen minimálně, už ani nevím, kdy naposledy.

Ale VŽDYCKY jsem si byla (a jsem) vědoma - už v tu chvíli - že je to špatně. Že jsem to udělala jenom proto, že jsem nevydržela s nervy, nedovedla najít jiné řešení… a vylila si na něm svou okamžitou frustraci.

A vždycky se dítěti - po vychladnutí všech vášní - za to udeření omluvím.

Zvýšení hlasu nekomentuju, protože to je jedna z nejrelativnějších věcí na světě - někdo s naprostým klidem a nadhledem hovoří svým přirozeným tónem… a jinému to zní jako ječení.
Nebo možná nevím přesně, čemu říkáš „zvýšený hlas“ - někdy stačí zcela tichoučký hlas, s důrazem na patřičných místech… a dokáže se víc než při křiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
11.9.15 11:47

@BohunkaP jj někdo ho má zvýšený pořád, ale na to je zas to dítě zvyklé od mala. Můj muž třeba mluví hodně hlasitě, kdo ho nezná tak má pocit že furt řve a křičí :lol: já spíš mluvím pomalu, snížím hlasitost a to už většinou děti kmitají :lol: myslím teda ty velký, to už poznají že jsem před výbuchem. Malej je celkem v pohodě, ale je fakt že já jsem asi flegmatik :nevim: že fakt neřeším prkotiny, a hlavně ho třeba tolik nebuzeruju co se týče úklidu jak staršáky, to uznám ty to se mnou měli těžký :oops: ale tak člověk se učí pořád, i teď u třetího. Už třeba vím co jsem dělala za chyby u nejstaršího syna, tak teď se snažím u nejmladšího je nedělat. Jestli se mi to podaří, poznám tak za 15 let :lol:
Dětem se omlouvám taky, nejsem jejich bohyně a oni moji poddaní. Stejně jako děkuju, prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
11.9.15 12:19

@vacíčková no vidis, ja mam hodne a vychovane dite i bez biti a rvani. A dela to z radosti, ne ze strachu z trestu. Jde to, jen je treba krapet trpelivosti. A jsem za to rada.
A pres pusu bych ji teda nedala, ani kdyby se hory zelenaly. Ne ve dvou letech proboha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
12.9.15 00:16

@Berousik … samozrejmne ze kazda mama ma vychovany svy dite podle sebe :)… jo hold nemam cas ani naladu 3 hodiny dene sedet a vysvetlovat dokolecka neco co je stejne uplne zbytecny at sem se snazila jak sem chtela proste za kousnuti dostane prez pusu samozrejmne ne tak ze tam ma obtisklou ruku a za zbytecny vztekani za sahani na sporak sahani do zachodu otevirani dveri odemykani dveri a takovy veci dostane na zadek :) jaky pak copak :)… dostane a vi ze toje spatne ze se to nedela kdyz to zkusi za nejakej cas znova dostanee zase a je to cim dal lepsi :) takze nemyslim si ze bych byla matka tyran naopak myslim si ze sem jeste hoodne tolerantni.. jen mam urcity hranice trpelivosti a prez to nejede zadnej vlak… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
15.9.15 19:20

@vacíčková tak ty mi přijdeš hodně přísná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
15.9.15 23:05

@Blackova.K proc prisna? jen nechci mit doma malyho spratka a nehodlam bejt neci otrok… sem mama jo mama ale ne otrok nehodlam celej den behat za deckem a vysvetlovat proc tohle a tamto ne :D mam i svuj zivot :)… nehodlam celej den behat z hadrem v ruce a stat u plotny veset pradlo prat pradlo zehlit a uklizet hracky :D fakt me takovej zivot nebere :D asi si rikate proc mam dite?.. protoze no planovany nebylo bylo mi 21 :) ale budiz zanic bych ho nedala je to milacek to jo ale vse ma svoje hranice a chci z nej vychovat nekoho kdo si bude vazit sam sebe a ostatnich a nebude mit potrebu bejt stredobod sveta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí