Jak nahlásit někoho na socialku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Makca87
3.4.20 16:09

Nahlaš to rovnou na OSPOD ;). Co s tím policie udělá? :think: Příjde do bytu, rodiče v pohodě, dítě v pohodě a prohledat byt ti nemůže.

• Citovat
  • Upravit
929
3.4.20 17:25
@Anonymní píše:
Zdravím. Přes známého jsem se seznámila se slečnou, která má rok a půl starou holčičku. Jenže. Slečna prodává pervitin, a sama jej užívá, marihuanu též. Finančně na tom špatně nejsou, vzhledem k okolnostem, ale u nich doma se co půl hodiny střídají feťáci. Holčička je hrozně bojácná, krčí se při jakémkoli pohybu rukou v její blízkosti. Zanedbaná očividně nevypadá. Je čistá, čistě oblečená. Vzhledem k tomu, že se v kruzích kolem těchto lidí pohybuji vím, že nahlásit ji na OSPOD pod svým jménem, je velké riziko. Sama mám děti, a nehodlám je ohrožovat. Tedy nejrozumnější, zdá se být, je nahlásit ji anonymně. Tam mě ovšem napadá, zda se anonymním nahlášením bude vůbec někdo zabývat? Máte s tím někdo zkušenosti? Případně, když návštěvu ohlásí předem je jasné, že drogy doma nebudou. Hlásí se návštěva předem? Mám vůbec kontaktovat OSPOD, nebo jinou instituci, když jde o drogy?

Nahlas ji na Ospod, ti zapojí případně i policii. Nezmiňuj svoje jméno, i kdybys tam šla osobně, řekni, že chceš anonymně. Ospod by to sice neměl říct, ani kdybys to nahlásila pod svým jménem, ale mám zkušenost, že občas to nedodrží. Pokud bys šla na policii, tak ti velmi pravděpodobně řeknou, že situaci budou monitorovat (minimálně mám takovou zkušenost, že varnách a prodejcích mají dobrý přehled, ale u těch koncových moc nezasahují, protože to nemá cenu - jedna zavřená varna= dvě tři nové do týdne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová