Jak naučit na nočník tvrdohlavé dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1490
12.3.15 14:56

Musí k tomu dospět, já zkoušela u dcery nedat plínu ve dvou letech - do nočníku se vyčůrala spíše náhodou, neřekla si, počůrala se klidně do oblečení…přestala jsem na ní tlačit, vrátila plínu, zkusila to za půl roku a po dvou dnech byla bez plen, do měsíce i v noci…bez učení, bez nějakého nátlaku, prostě to přišlo samo, najednou zjistila, že jí vadí mokré oblečení a řekla si. Můj názor je, že dokud k tomu dítě samo nedospěje, těžko to lze hnát dopředu - jako je to s ostatními dovednostmi…nevěřím na naschvály ze strany ani ne dvouletého dítěte, ale jeho nedozrálost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
12.3.15 15:05
@Mama11 píše:
Musí k tomu dospět, já zkoušela u dcery nedat plínu ve dvou letech - do nočníku se vyčůrala spíše náhodou, neřekla si, počůrala se klidně do oblečení…přestala jsem na ní tlačit, vrátila plínu, zkusila to za půl roku a po dvou dnech byla bez plen, do měsíce i v noci…bez učení, bez nějakého nátlaku, prostě to přišlo samo, najednou zjistila, že jí vadí mokré oblečení a řekla si. Můj názor je, že dokud k tomu dítě samo nedospěje, těžko to lze hnát dopředu - jako je to s ostatními dovednostmi…nevěřím na naschvály ze strany ani ne dvouletého dítěte, ale jeho nedozrálost..

moje slova :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
12.3.15 16:37

@Vend Je brzo. Dcera měla v tomto věku naprostej bojkot, záchodu i nočníku. Rozhodně netlačit, k ničemu to nepovede. Máš nějakej důvod, proč mu nedat ještě půl roku, nebo třeba i rok s plenkama (nebo počůranýma kaťatama)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
12.3.15 16:44

Děti to pochopí rychle i v menším věku než jsou dva a tři roky. Moje děti byly vždy do dvou let bez plín. Jen to chce trpělivost a opravdu může jít i o vzdor, že se mu prostě nechce. Zrovna jsem to zažila předevčírem. Malý hlásí aa, tak jsme letěli k nočníku a zrovna si nechtěl sednout na něj a vyčůral se vedle. Prostě se mu nechtělo. Je vidět, že to chápe, jen jde o to, jestli se mu zrovna chce. Takže pokud opravdu chceš ty a malý to pochopí, což asi jo, když se ti do záchodu v klidu vyčůrá, tak jen trpělivost a cvičit. Zvládne to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
22.4.15 22:42

Taky zdravím a jdu se poradit:-) Dcera 23m nočník i záchod totálně bojkotuje, jak psali i jiní. Kol roku mi chodila krásně na nočník ráno i večer, pohrála si, vykadila a dobré. Očekávala jsem, že to bohužel asi nevydrží a už pár měsíců vesele kadí do plíny. Kdykoli jen zmíním záchod nebo nočník, tak jasné „NE“ a bez šance ji tam dostat. Nepomáhají hračky, chválení, lákání na odměnu, nic. Zatím netlačím, nechci jí to znechutit. Jen už začíná jaro a teplo, tak bych se ráda zeptala na nějaké finty a rady jak pomalinku začít, čeho se třeba vyvarovat, naopak co zkusit.. prostě jak jste na to šli s vašimi dětmi. Naše je strašně tvrdohlavá, taky myslím, že jednoho dne si tam snad sedne a bude, teď vyloženě nechce.. ale zase to nechci úplně zanedbat a je mi jasné, že období vzdoru bude čím dál horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
22.4.15 22:53

Nenutit, to k ničemu nevede. Nech jí doma bez pleny, řekni že nemá plínku a že se čůrá do nočníku. Víc to nekomentuj. Když se počůrá tak jí musíš trochu pokárat a dál se o tom nebavit. Prostě budeš chvíli víc prát. Nech nočník jí na očích. Občas se jí zeptej jestli nechce čůrat, připomeň že nemá plínku a že se čůrá do nočníku (na záchod). Nedávala bych na nočník hračky. Prostě vykonat potřebu a nazdar, max chviličku aby vydržela sedět. Pokud sedí dlouho a blbne s hračkou, vzala bych jí a připomněla, že se musí čůrat. Když se nevyčůrá nevadí, tak to zkusíme potom. A tak pořád dokola, než jí to dojde. Můj tam čůrá a vůbec se nepočůrává, ale bobek ani omylem, jedině do plíny :zed: Už to tak má pár měsíců a tak jsme konečně vyrazili ven bez pleny, čůral i na travičku :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
22.4.15 22:58

@natyber no nevim, triletak mi to dela uz skoro rok.. strida se mu klidnejsi obdobi, kdy chodi bez problemu, a obdobi, ze proste NE.. to druhe uz trva dva mesice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
22.4.15 23:08

@Tamtama Já netvrdím, že jakmile se to dítě naučí, tak u toho zůstane. Můj chodil na nočník (čůrat) nějak po prvním roce a pak ze zasekl a nechtěl, tak nosil pleny dál. Prostě jsem jen nenásilně zkoušela a občas nechávala bez pleny. Hodně pije a čůrá často a časem si začal říkat sám. Je možné, že za půl roku se bude vzpírat to netvrdím. Nevím jak to budu řešit za rok když už třeba přestanu kupovat pleny, nebo je sebou vozit. Zatím je to pro mě velká změna a doufám, že to tak zůstane :lol: Ještě do nedávna se nechtěl vyčůrat venku (zkoušela jsem vždy na zahradě) a najednou se vyčůral. Od té doby chodí ven bez pleny. Pokud se počůrá tak už nezmrzne a náhradní gatě a ponožky má sebou. On si ale dává pozor. I když je v zápalu hry tak začne pobíhat a volá nečůrej, nečůrej (to jsem ho naučila :lol: ) a vydrží než doběhnu a posadím ho. Jiné dítě si hraje a volá až když už si ucvrkne :nevim: Prostě jen říkám nijak nenutit a zkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
22.4.15 23:41

@natyber ja se ho snazim nenutit, za vycurani na zachod nebo nocnik chvalim, obcas dam jako odmenu gumoveho medvidka.. ptam se zasadne jen „jdes curat na zachod nebo na nocnik“ a odpoved je ne :lol: dopoledne jsme doma, to ma trenky, ale odpoledne ven davam plinu.. jinak mu dam plinu po dvou, trech pocuranich, bojujeme s oblekanim a nevadi mu, ani kdyz je pocurany od lopatek az po paty :roll: ted byl na vikend u babicky a pry chodil bez problemu sam, jenom jednou se pricurnul.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
25.4.15 00:33

@Tamtama No jo u babiček jde všechno líp :lol: To ti neporadím, tíletého už bych asi trochu pérovala :think: Už je teplo, tak bych mu ven plenu nedávala, asi jen do krámu, nebo na delší cestu. Prostě vzít náhradní gatě, nějak se to naučit musí. Je to s nima teda boj :zed: A když jste doma a plenu nemá, tak se nepočůrá? A řekne si sám? Ten můj zase zaboha neudělá bobek jinam než do plíny a na záchod nechce ani náhodou, ale tak to mi zatím tak nevadí. Na nočník chodí sám a venku už si taky řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
25.4.15 16:35

@natyber doma to vetsinou pousti do gati a jeste mi tvrdi, ze se nepocural.. nejhorsi je to prevlikani, vzdycky se s nim musim prat a obvykle mu musim dat na zadek, aby se nechal prevleknout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
25.4.15 22:40

@Tamtama No jo, to převlékání je horor. To se asi nedá radit. Nějak se to naučit musí. Prostě to občas zkoušet. Ono u syna to taky nebylo jen tak. Jeden den v pohodě, další tři dny s plenou. Ale zkoušela jsem neustále, až si začal říkat sám. Né že nechce plenu, ale že chce čůrat. V létě se to určitě naučí, to není tolik práce s tím oblékáním :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
7.5.15 17:06

Tak na to my mame bezva fintu. Za kazde vycurani na nocniku davame samolepku. To se potom deti jo snazi aby brzy dostali dalsi samolepku do sbirky.
:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18357
12.5.15 20:38

Prosim o radu. Syn, divoky, tvrdohlavy, na nocnik se do 2let nenechal ani posadit, vzdy hrozny rev, ma stale pleny, porad jsem cekala jednou za mesic zkusila sebrat vesmes ale bez efektu. Ted ho vzali od zari do skolky, v ete a 3,tak je potrebuju odbourat. Posledni mesic se nekdy vycural do nocniku vecer pred koupanim, nekdy na muj popud, nekdy sam od sebe, pak ale zas prestal chtit, nenutila jsem. Dneska jsem mu pliny zase sebrala, skore za 6hodin 5pocurane slipy, kratasy, boty. Uz mu teda vadi to mokro když se pocura ale jinak zadna zmena, neřekne si, zahlasi az pak.Jsem z nej uz bezradna, nevim jestli pokracovat bez plen a vydrzet par dnu nez mu to dojde, nebo zas vratit a zkusit za tyden, dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
21.10.18 23:59

Tak jdu taky pro radu, dneska mi ruply nervy :oops: malý bude mít v lednu 3roky. První syn byl ve 2,5letech bez plen. Tenhle ne, vidí nočník a NETUDU !!! :zed: zkoušely jsme záchod NETUDU !!! Nechávám ho bez pleny, řve že chce plinu. Řeknu mu že plina není, občas si na ten nočník sedne. Chválíme, dáme odměnu. Jinak vše mokrý, jemu je to jedno.Hraje si i když je mokrý. V prosinci má jít do školky a tam plenu mít nesmí. :,( Bojím se že mi ho nevezmou a budu muset být doma. Dneska jsem mu 20× řekla jestli nechce kakat. NECI !!! Pak starší syn volá:mami!!??? Jára tady kadí na podlahu ??!!!. Vlezl si do ložnice za postel a na podlaze h…o, na nohách, v bačkorách :zed: :cert: popadl mě vztek, začala jsem na něj řvát:to je na nočník!!!! chňapla jsem ho a strčila do sprchách, zadek jsem mu postříkala studenou vodou, pak jsem ho umyla teplou a ještě dostal. :? Pak mě ten vztek přešel a připadala jsem si jak hnusný tyran a malyho mi bylo líto. Jenže já už nevím co s ním. Aby si cural pomalu ve 3do pliny. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze