Jak naučit na nočník tvrdohlavé dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dobrý den, u nás je to s nočníkem děs..nevím si ady..dcera má 18m..z toho si pekne sedne a vyčůrá se, ale převažuje vzdor, kdy si nesedne, postáhnutí plenky ji nemůžu posadit ani postavit jak se vzpříčí..děs..trvá to tak už cca 3-4měsíce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji tuhle diskusi, i když obsahuje prakticky totéž, co zažívám já. Chci ale napsat konkrétně, jak to děláme, protože už fakt nevím, jak to udělat, aby se úspěch dostavil. Prosím, pomozte mi najít chyby, abych věděla, jak to vylepšit.
Malá se do nočníku ještě ani nevyčůrala, přitom moc dobře ví, na co je. Vždycky když se jí zeptám, kde má nočník, letí k němu a stahuje si punčošky a vyhrnuje tričko. Když ji vysleču, začne se vztekat a sama vstává. Obleču ji, ale za chvíli přijde sama, sahá si na plínku, stahuje punčošky a vyhrnuje tričko. Vysleču ji, posadím na nočník, začne se vztekat a vstává. Takhle je to celý den. Vždycky se takhle hlásí po akci, takže hovínko i načůráno je vždycky v plíně. Dneska jsme spotřebovali 10 plínek, používám jednorázovky a ta spotřeba se mi nelíbí. Co byste radily? Mám po roce jednorázovek přejít na hadrovky? Mám ji pořád trpělivě posazovat, když si takhle řekne? Asi ji moc nesleduju, nedaří se mi vystihnout ten okamžik „před“, vždycky si všimnu, až když tlačí nebo vím, že „právě teď“ čůrala. Posazuju ji chíli po spaní, po jídle, pití (když vím, že se napila hodně), ale zatím nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MisaHanuska Aha, to jsem zapomněla. Rok a dva měsíce. Myslíš, že je to věkem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na hadrovky klidně přejdi. čtverce určitě máš, stačí koupit jedny PUL kalhotky na to. Když půjdete ven a na noc dáš jednorázovku, kalhotky vyvětraj. Investice se ti vrátí za týden. Na todle období, kdy dítě hlásí po akci nebo vždycky krůpně jsou čtvercovky bezva. Schnou hned, přebalí se hned.
Kolik jí je?
Syn prvně hásil počurání v 17-18ti měsících. Začl si říkat prvně asi za měsíc. Ale ještě několik měsíců to bylo nahoru dolu. Dcera hásila počurání v necelém roce. Před akcí prvně ve 13m. Stále to také není stoprocentní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terezn Určitě. Mě starší odmítal nočník naprosto. Nakonec se na něj vůbec nenaučil chodit a začal rovnou na záchod. Nevadilo mu být v mokru, takže jakékoli rady nechat ho v bavlněné plínce, mokrých teplákách se u nás naprosto míjeli účinkem. Tak jsem potom přistoupila na rady, nechat to prostě být. Teď tě asi vyděsím, ale plenu měl do 3 let. Ovšem potom byl během 14 dní i bez plenky na noc ![]()
Dcera měla v říjnu 2 roky, na nočníku sice usedí, ale zatím se taky nevyčurala ani nevykakala a to moc dobře ví, že se to dělá. I kdyby chtěla na záchod, mohla by. Ale nějak ji to nezajímá. Ale vzhledem ke zkušenostem se starším už to tolik neřeším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terezn píše:
@MisaHanuska Aha, to jsem zapomněla. Rok a dva měsíce. Myslíš, že je to věkem?
tak to je malá a je šikovná, že už hlásí. jestli chceš nočníkovat, tak je třeba hodně trpělivosti, ale jestli jí máš, tak směle do toho. Díky tomu že hlásí p alespon víš, kdy a jak často čuráš, takže brzy odhadneš, kdy má vůbec smysl posazovat. A když ne, tak přebalíš, dítě je v suchu ihned. Hlavně nenutit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju za vaše příspěvky. Podle toho, co píšete, má malá ještě čas. Mně totiž pořád někdo hecuje, proč už nečůrá na nočník, že nás dávali od 6 měsíců a do roka jsme byli bez plín atd. Proto jsem to taky začala řešit, když se už sama ozve. Zkusím ty PUL kalhotky sehnat a pár dní látkovat (jestli nám to půjde). Ta plena do 3 let mě fakt trochu vyděsila. Chtěla bych do tří let druhé dítě a přebalovat dva se mi zdá náročné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terezn píše:
Děkuju za vaše příspěvky. Podle toho, co píšete, má malá ještě čas. Mně totiž pořád někdo hecuje, proč už nečůrá na nočník, že nás dávali od 6 měsíců a do roka jsme byli bez plín atd. Proto jsem to taky začala řešit, když se už sama ozve. Zkusím ty PUL kalhotky sehnat a pár dní látkovat (jestli nám to půjde). Ta plena do 3 let mě fakt trochu vyděsila. Chtěla bych do tří let druhé dítě a přebalovat dva se mi zdá náročné.
náročnější je svlíkat a posazovat prvorozeného s prvorozeným u prsa.
![]()
jestli hlásí po čurání, tak bych to úplně nezazdila. přecijen je to signál uvědomnění si vylučování pro začátek tačí hned přebalit a ukázat, kam to mělo patřit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
náročnější je svlíkat a posazovat prvorozeného s prvorozeným u prsa.![]()
jestli hlásí po čurání, tak bych to úplně nezazdila. přecijen je to signál uvědomnění si vylučování pro začátek tačí hned přebalit a ukázat, kam to mělo patřit.
Jo, to přesně dělám: Sem se čůrá, sem patří to hovínko, ne do plínky… Mám pocit, že celej den jen přebaluju a oblíkám nebo vyslíkám. Myslela jsi prvorozeného posazovat a druhorozeného kojit? Tomu bych se právě chtěla vyhnout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o radu, jsem už vážně zoufalá… mám syna 2,5 roku, na nočník si krásně říkal, ale pak měl laryngitidu a odvezla ho záchranka do nemocnice, kde byl dvě noci (s taťkou, já byla doma s dcerou, protože kojím) od té doby si na nočník neřekne, když ho na ně chci posadit, šílenej řev, když už na něm sedí (klidně i půl hodiny) prostě se nevyčůrá a jak mu nandám plínu, hned čůrá do ní, když mu plínu nedám, nevadí mu, že se počůrá a je celej mokrej, slibovala jsem za vyčůrání do nočníku hory doly a prosně nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terezn píše:
Jo, to přesně dělám: Sem se čůrá, sem patří to hovínko, ne do plínky… Mám pocit, že celej den jen přebaluju a oblíkám nebo vyslíkám. Myslela jsi prvorozeného posazovat a druhorozeného kojit? Tomu bych se právě chtěla vyhnout
jasně druhorozeného kojit. Jestli se chceš posazování vyhnout, tak budeš muset mít v plíně oba.
Nebo s druhorozeným bezplenkuj a nebude mít plíny ani jeden. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocunka Zkusila bych záchod, třeba by ho čůrání ve stoje mohlo zaujmout. U nás to zafungovalo, ale s tím rozdílem, že na nočník nikdy nechodil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MisaHanuska píše:
@kocunka Zkusila bych záchod, třeba by ho čůrání ve stoje mohlo zaujmout. U nás to zafungovalo, ale s tím rozdílem, že na nočník nikdy nechodil.
na záchod se bojí i s tím dětským prkýnkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocunka Ale na čůrání to zmenšovací prkýnko ani nepotřebuje. Zkusila bych zapojit tatínka, ať mu ukáže, jak čůrají velcí kluci a třeba to zabere
A u nás teda za povedený kousek fungovala i sladká odměna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit