Jak naučit na nočník tvrdohlavé dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@open mind
muj nazor je, ze ditko tim nehodlam stresovat, dokud mi neprijde, ze je na to zraly, coz mi neprijde (15m). jinak, ano, jsou lide, kterym se podari dite naucit velmi brzo, ale vetsinou to zabere nekolik mesicu zkouseni, posazovani, honeni po byte, vytirani podlah atd.
kdyz se zacne pozdeji, tak to jde v naproste vetsine pripadu rychleji a jednoduseji.
Muj maly nevydrzi sedet kdekoliv dyl jak minutu, je jak nerizena strela, vubec si nedokazu predstavit, jak bych hona ten nocnik usadila, pokud ho nemam privazat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak k dotazu, malá mi taky vůbec sedět nechtěla, musela jsem jí ze začátku strašně zabavovat a to i tak, že jsem jí půjčila zakázané věci
A teď už sedí i třeba 10, 15 minut. Jinak ti asi nic neporadím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@celipipka54 píše:
@Ali-Ali Kdy je, prisím tě, později? Zhruba
ja nevim. rikam si, ze az to prijde tak to prijde. ![]()
nas maly bude mit 2roky v srpnu, tak od zacatku leta planuju nacvik. v mem okoli to maminam slo dobre prave pred tim druhym rokem. jestli to je shoda nahod nebo obecne pravidlo netusim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky právě plánuju v létě, to bude mít malá zhruba 26m, tak to snad není zas tak pozdě, doufám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sousedce se to podařilo u dcery zhruba na roce, ale ona si o to vpodstatě řekla sama, byla hodně šikovná a vadilo ji být v mokrém.
Já jsem spíš pro sledování dítěte, kdy podle signálů nebo šikovnosti uvidíš, jestli by to už mohlo jít. Zkusit to a když to nejde, tak to nechat a po čase znovu.
A jsem pro rychlejší a bezbolestnější variantu, takže neposazovat od té doby co dítě sedí, což může znamenat dlouhé měsíce tréninku, posazování, utírání louží, ale pro to zkusit to později (podle dítěte) a mít pak hotovo během pár dní až 14 dnů.
Posazovat sice zkoušet, aby dítě nočník znalo a vědělo na co to je, ale nedělat to nijak intenzivně. Já jsem to zkoušla někdy po roce, ale u každého dítěte to dopadlo úplně jinak
Tož tak.
Starší generace měla sice děti odplínkované o něco dříve (ony teda i některé přehánějí a nepamatují si to), ale dítka měly pak mnohem více nehod, protože byly často nezralé a některé metody byly dost drsné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@celipipka54 @Ali-Ali
Holky a proč myslíte, že je na to léto lepší? Jako že je teplo a může být třeba půl dne nahaté v bytě?…My tu teda máme vedro i teď v zimě, ale když ho nechám bez kalhot, prostě jen všechno počůrá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@open mind Ze driv decka v 9-12m „chodili“ na nocnik je spis to, ze se matky naucily pouzivat bezplenkovou metodu. Proste mely vypozorovano, kdy mrne nejcasteji potrebuje a vysazovaly o 106. Kdzy se starsi generace zeptas, tak drtiva vetsina deti nebyla bez pravidelnych nehod minimanel do 2 let. Dalsi vec je, ze kdyz se dite nauci „cistote“ v dobe, kdy si jeste neuvedomuje samo sebe tak je to zvyk ktery nema pozdeji duvod menit (pokud k tomu neni nejaky podnet) takze kdyz budes mrne od chvile kdy sedi pravidelne vysazovat a udrzovat v suchu tak se pravdepodobne dopracujes odplenkovani mnohem driv nez kdyz to „zkusis pres leto az bude dite zrale“
Ja treba dala na rady a drakulu jsem nechala do nejakych 16m byt. Obcas jsem ji posadila na nocnik ale nijak casto nebo pravidelne. Leto pominulo a ditko stale v plenach. Ma svoji hlavu a proste nechce takze je uplne jedno, jestli se postavi na hlavu a odrazim usima. Ona proste na nocnik ani zachod nepujde. Radsi to bude drzet. ![]()
Takze v tomhle davam za pravdu vyrobcum plen. Na dite rozhodne netlacit. Muze to zpusobit prisernou paseku. Naopak vysazovat nebo klidne i v klubicku drzet nad nocnikem od mimina-proc ne!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@open mind No my máme dvorek, tak spíš proto, že s ní můžu být půl dne venku a když se počůrá, tak to nevadí. V bytě si myslím, že je to asi celkem jedno, ale nevím ![]()
Příspěvek upraven 27.11.13 v 10:44
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali presne takhle jsem smyslela ja. Ze jeste proste neni zrala/pripravena na nocnik. Dopadlo to tak, ze mam doma cune v plenach jeste ted a nezmuzu lautr nic. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@open mind píše:
Ještě takový malý dovětek - setkala jsem se s názorem, že dříve uměly děti na nočník brzo, protože je to maminky prostě intenzivně učily (jelikož práce s praním, vyvařováním a žehlením plen byla úmorná). Dnes jsou pleny prakticky bez práce, tak prostě maminky nechávají děti v plenkách pomalu do tří let, než by se snažily je nějak výrazně něco ohledně vylučování učit. Také tu prý funguje lobby výrobců plen, kteří roznášejí fámy o tom, jak učit dítě na nočník brzy může poškodit jeho psychiku - že prý vadí už to, že se dítě na nočník posazuje, natož nějaký větší výchovný nátlak. Co si o tom myslíte??
Ahoj, nedávno jsem četla knihu skrz péči o dítě, bestseler od jednoho pana doktora tuším z roku 1965 a podle toho jsou tam taky některé rady.. a skrz nočník pan doktor se přimlouvá, aby maminky nedělaly co je běžné, že přivážou dítě které ještě samo ani neumí sedět na nočník plenou a nechají ho tam půl hodiny a podobně - že to je špatné na vývoj zad a že dítě se možná vyčůrá do nočníku, ale to jen proto že je tam přivázáno tak dlouho a není to uvědomělý úkon..
Tím nechci rýt a neříkám že to tak dělali tehdy všichni, ale už jen zmínka o tom že to někoho napadlo dělat mě docela vyděsila.. No byli tam i další perly a díky tomu beru některé rady od starší generace hodně s rezervou (jestli tohle je to „vy jste chodili na nočník už v půl roce“ tak teda potěš koště).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kjhui píše:
Ahoj, nedávno jsem četla knihu skrz péči o dítě, bestseler od jednoho pana doktora tuším z roku 1965 a podle toho jsou tam taky některé rady.. a skrz nočník pan doktor se přimlouvá, aby maminky nedělaly co je běžné, že přivážou dítě které ještě samo ani neumí sedět na nočník plenou a nechají ho tam půl hodiny a podobně - že to je špatné na vývoj zad a že dítě se možná vyčůrá do nočníku, ale to jen proto že je tam přivázáno tak dlouho a není to uvědomělý úkon..
Tím nechci rýt a neříkám že to tak dělali tehdy všichni, ale už jen zmínka o tom že to někoho napadlo dělat mě docela vyděsila.. No byli tam i další perly a díky tomu beru některé rady od starší generace hodně s rezervou (jestli tohle je to „vy jste chodili na nočník už v půl roce“ tak teda potěš koště).
Cože?
No to snad ne, vždyť to už hraničí s týráním
Hlavně že pak mohli machrovat, že jejich dítě umí na nočník, chudinka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kjhui Ono se driv praktikovaly docela zarazejici metody a myslim, ze jsme uz trochu jina generace a neznam maminu, ktera by vazne uvazovala o tom, ditko k nocniku privazovat. Nebo? ![]()
Nicmene kdo se aspon trochu zajima/l o bezplenkovou metodu tak vi, ze princip je vlastne stejny. Jen ten pristup diametralne odlisny ![]()
btw. Me ted dcera obcas prijde a oznami fuj (ze bude behem chvilky biologicka zbran v gatich). Kdyz ji posadim na nocnik (nebo ji reknu at si pro nej sama dojde a samam se posadi) tak nic. Proste tlacit nebude.
Takze volim metodu je to tvuj problem. Kdyz prijde ze fuj tak ji rikam ze vi co ma delat. Jestli se k necemu dopracujem…
me proste prijde nechutne takhle stare dite s podelanou plenou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@celipipka54 Takove veci byly drive docela bezne. Znam trebas pripad, kdy mamina privazovala syna k zidli prostoze u jidla nechtel sedet atp. Driv relativne norma. brrr
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mad Silence Chudák malej. Já zase znám matku, která lítá s talířem za děckem doslova po celým baráku. Co jsem tím chtěla říct?
Ani nevim, no že to jsou takový extrémy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit