Jak naučit na nočník tvrdohlavé dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jeste na to neni pripravena. Radim. Ehrotit a pockat. Nektere deti to zvladnou treba az ve trech letech, jine uz v roce a pul. Nechat byt at ji to opravdu nezprtivis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja neviem holky nemozu to deti bojkotovat prave z dovodu too, ze to tak strasne riesite? Nechajte ich nech k tomu dojdu same…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mad Silence zkusit jí párkrát vzít na záchod, když jdeš ty, aby viděla, co se tam dělá. Nebo, když do nočníku nic neudělá, tak při vstávání tam nalít ze skleničky nenápadně trochu vody a dělat oslavné tance, že se jí to povedlo (tohle celkem zabralo na kluka).
Ale jinak bych to nehrotila, ještě na to nemusela dozrát.
- Citovat
- Upravit
Pár dní zkouším motivaci - za odměnu něco dostane. Chytrá je na to dost, jen je líná.
Každou chvilku připomínám nočník, doma je bez pleny. Za odměnu (po chválení a tleskání) jí vždy namažu pusu jelením lojem. Zatím to zabírá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terulína odmeny v zadne forme na ni nezabiraji. Odzkouseno ![]()
@lucenka na zachod semnou chodi pravidelne. Zvedavka zvedava. Vzdy kdyz prijde vysvetluju pripadne nabizim ze muze jit taky curat jako velka ale nic.
@cuttysark myslim ze rozhodne ano. Vidim fakt rozdil v tom, kdyz mamina mrne „cepuje“ na nocnik uz od chvile, kdy se posadi. Proste si na to zvykne a jakmile zacne byt svehlavicka, tak uz nema duvod tedle zvyk menit (pokud neni nejaka vetsi udalost) Ja posazovala na nocnik od samostatneho sezeni jen tak mimochodem aby vedela o cem to je a nemela pak takovydle voci
az nocnik vytahnu a budu po ni chtit, aby na nej chodila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli ono to nebude tim, ze 1) dite neni pripravene a 2) dite bude zmatene.. zkouselo se toho hodne, na to, ze je diteti teprve 2 roky… to jako kazdy druhy den jina metoda? Nekritizuji, take jsem mela zpocatku tendenci zkouset vsechno mozne.. pak jsem si rekla, ze to nebudu lamat pres koleno, nechala kluka behat jen tak a kdykoli udelal louzicku, jen jsem mirne hubovala „ale tohle se nedela, kam se cura, na nocnicek se cura“ a ukazovala nocnicek.. uz jsem z toho byla nestastna a najednou pred cca 2 tydny z niceho nic, sam zacal chodit na nocnicek. Ted jsme doma pres den uplne bez nehod, dokud nema obleceni… Jsou mu 2 roky a 2 mesice. Venku zatim stale nezvladame, ale on to nakonec taky pochopi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@trpaslinka Myslim ze kdyz zkousis jednu metodu tyden tak vidis, jestli to k necemu vede nebo je to uplne spatne (dite reaguje odporem) takze asi tak. Ze dite neni zrale proste neberu. Jsou ji dva. Chape hromadu veci tak nevim, proc by mela chodit s pos* zadkem. Proste ne, neberu. Chapu, ze je tvrdohlava a proste nutit ji nemuzu. Tim akorat zadelame na problemy. At uz psychycky blok nebo chronicke obtize. Tudiz jedina cesta je ji motivovvat k tomu, aby sama chtela.
Nechat behat nahatou jsem zkousela. Stejne tak jsem ji neustale ukazovala, kam by mela chodit a pripominala jestli nechce. -bez efektu at uz jsem na to reagovala jak jsem chtela. Jede si svou.
Cele mi to ztezuje jeji tvrdohlavost. Umi spoustu slov ale odmita mluvit takze ve dvou letech pouziva cca 10slov a smitec. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mad Silence ale nechapes ze ona vie, co sa robi do nocnika atd, ale ide tu o spojenie Chce sa mi curat = nocnik = vypytam sa = budem curat do nocnika. Nechala by som ju na pokoji. Ved vidis ze nereaguje nech robis co chces. Nema 4 roky, aby odplienkovanie bola uz fakt nutnost. Dvojrocak ma narok to este nechapat. Proste to nema este zvladnute.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cuttysark myslim ze nejde o to, ze nechape spojeni. Ona je schopna ukazat kam se cura (kdyz se ji na to optame). Problem je v tom ze nechce nocniku ani zachodu se neboji. Proste nechce at uz to „hrotime“ nebo zkousime hodne pozvolna.
Nevim mno. Jsem na tohle fakt dost prisna ale kdyz vidim, co vsechno chape a zvlada tak to fakt nepochopim. Beru kdyz by byla celkove pomalejsi ze i k tomu nocniku pujde dyl. (a nemyslim ti nejak postizena nebo hloupa. Proste jsou deti ktere jsou ciste pomale a vsechno jim trva sto let)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mad Silence hele vylucovanie je hodne citliva zalezitost a fakt to bejby musi k tomu dojst samo a vobec nezalezi na tom, ze v ostatnych veciach je sikovna. Ten proces v mozgu je hodne zlozity. Ked sa neda motivovat, nechaj ju na pokoji. Ona to pochopi sama. Samozrejme, ukazovat nocnik, pytat sa ci potrebuje atd. Hlavne sa hod do pohody a nerob z toho tragu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cuttysark on je prusvih i jen kdyz se ji zeptam jestli nechce curat nebo kakat (znat to je obzvlast, kdyz na ni vidim ze potrebuje na velkou. Na kakani uz zacala odpovidat „kaka“ ale okamzite zarazi a drzi to. Kdyz jsem se ptala na curani (neposazovala jsem) tak byla plina naopak strasne dlouho sucha…
asi tak no. Momentalne to neresim vubec. Uvazovala jsem o tom, ze zavedem pravidelny ritual- rano +treba vecer pred spanim sup na zachod/nocnik (i kdyz bude plina uz pocurana) proste aby si zvykla ze to to tak je ale nevim, zda to ma nejaky smysl
Tak nejak uz jsem se smirila s tim, ze mam dite prase a prebalovat jeste v puberte
ale nekometuju. Abych ji pri kazde pline nadavala do cuncat nebo jemne hubovala ze by mela chodit na plnu mi prinosne neprijde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak motivovat k použití nočníku 13ti měsíční dítě?
Chtěla bych se zeptat, jestli se někomu povedlo naučit na nočník dítko, co mělo něco málo přes rok. Máma mi tvrdí, že já už dávno na nočník chodila. Syn vůbec netuší, co po něm chci… Zkoušíme to každé ráno, nechce na nočníku sedět - pořád vstává a pak se vyčůrá někde vedle. Určitě má ještě čas, to je jasné, ale zajímalo by mne jestli se to někomu u tak malého dítěte povedlo a jak.
Dík předem za rady!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě takový malý dovětek - setkala jsem se s názorem, že dříve uměly děti na nočník brzo, protože je to maminky prostě intenzivně učily (jelikož práce s praním, vyvařováním a žehlením plen byla úmorná). Dnes jsou pleny prakticky bez práce, tak prostě maminky nechávají děti v plenkách pomalu do tří let, než by se snažily je nějak výrazně něco ohledně vylučování učit. Také tu prý funguje lobby výrobců plen, kteří roznášejí fámy o tom, jak učit dítě na nočník brzy může poškodit jeho psychiku - že prý vadí už to, že se dítě na nočník posazuje, natož nějaký větší výchovný nátlak. Co si o tom myslíte??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@open mind píše:
Ještě takový malý dovětek - setkala jsem se s názorem, že dříve uměly děti na nočník brzo, protože je to maminky prostě intenzivně učily (jelikož práce s praním, vyvařováním a žehlením plen byla úmorná). Dnes jsou pleny prakticky bez práce, tak prostě maminky nechávají děti v plenkách pomalu do tří let, než by se snažily je nějak výrazně něco ohledně vylučování učit.
Tohle je docela možný, já mám dceru 19m a chci ji začít učit na nočník teď v létě. Kdybych musela plenky vyvařovat atd, určitě už bych jí to dávno naučila
Občas jí na nočník dám, ale ne nijak intemzivně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit