Jak naučit na nočník tvrdohlavé dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Alčák1 Hele, hoď se do klidu. Tímhle nic nevyřešíš, jen ho vystresuješ. (Jinak to samozřejmě chápu a naprosto Tě omlouvám - ale produktivní to není.)
Těší se malej do školky? Že bys ho motivovala stylem „pokud nebudeš umět na nočník, do školky mezi děti bohužel nemůžeš“?
A jakou máte školku - mohla bys tam zajít a poptat se, jestli by ho nevzali, že jsi zoufalá a že třeba ostatní děti by ho „strhly“, aby se naučil chodit na záchod? Pokud učitelky řeknou, že by byly ochotné to zkusit, i Ty se uklidníš a nebudeš v takovým napětí…
Jinak jak už jsem tu výše psala: moje dcera byla taky dlouho na plenkách a do 2,5 let kategoricky odmítala se k nočníku přiblížit - ale já jsem si to hodila tak, že je to její věc, občas jsem ho ukázala, ale když nechtěla, tak OK… a že můj cíl je, aby do tří let, kdy měla nastoupit do školky, to zvládala. A po tom 2,5 roce se velmi rychle odplenkovala a během jara a prázdnin jsme postupce odbouraly i plenu na odpolední spaní - takže do školky opravdu šla připravená. Jo, vím, není to univerzální recept a u Tvého kluka to nemusí zabrat, ale za pokus by to IMHO stálo.
Drž se a hlavně klid ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alčák1 hlavně ho nebij, tím to ještě zhoršíš
. Syn měl také dlouho pleny, dávala jsem kvůli tomu do soukromé, jelikož tam s tím nemají problém. Já bohužel skončila tak, že jsem musela motivovat a uplácet, dokud to.nepochopil
Vím, nemá se to dělat, ale syn byl díky tomu ve školce bez plen, včetně velké potřeby. Když to řeknu blbě, tak na velkou začal chodit sám až kolem 3 let
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slečna Ferka píše:
@Alčák1 Hele, hoď se do klidu. Tímhle nic nevyřešíš, jen ho vystresuješ. (Jinak to samozřejmě chápu a naprosto Tě omlouvám - ale produktivní to není.)Těší se malej do školky? Že bys ho motivovala stylem „pokud nebudeš umět na nočník, do školky mezi děti bohužel nemůžeš“?
A jakou máte školku - mohla bys tam zajít a poptat se, jestli by ho nevzali, že jsi zoufalá a že třeba ostatní děti by ho „strhly“, aby se naučil chodit na záchod? Pokud učitelky řeknou, že by byly ochotné to zkusit, i Ty se uklidníš a nebudeš v takovým napětí…
Jinak jak už jsem tu výše psala: moje dcera byla taky dlouho na plenkách a do 2,5 let kategoricky odmítala se k nočníku přiblížit - ale já jsem si to hodila tak, že je to její věc, občas jsem ho ukázala, ale když nechtěla, tak OK… a že můj cíl je, aby do tří let, kdy měla nastoupit do školky, to zvládala. A po tom 2,5 roce se velmi rychle odplenkovala a během jara a prázdnin jsme postupce odbouraly i plenu na odpolední spaní - takže do školky opravdu šla připravená. Jo, vím, není to univerzální recept a u Tvého kluka to nemusí zabrat, ale za pokus by to IMHO stálo.
Drž se a hlavně klid
Moc děkuji, dneska už jsem vyklidnena
zkoušíme to od 2let, holt včera ujely nervy. @vejilka zkusím i to , miluje bonbóny, tak pokud půjde na nočník bude bonbón pokud ne, nic nebude.
Jinak holky díky moc, přemýšlela jsem dneska o tom a objednala jsem malý pisoár, snad to trochu pomůže
on občas jde a počura mi kytku, včera pračku ale dneska chodil na nočník. Asi to na den zafungovalo. Já si tak oddychnout ažu to v tý hlavičce sepne a vše bude ok. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
máma
Dobrý den mám 2 roky a 4 měsíce starou dcerku nevím co počít od lonského léta zkoušíme nočník a bez úspěchu když se jí to občas povedlo dostala pochvalu i úplatek ale ted poslední dobou máme zase plenky skoušela jsem hračky jídlo knížky snad milion způsobů a bez úspěchu když vidí nočník tak utíká ale přitom jsme jí nenutili chodila na nočník bez problému tak nevím co dělat jak jí znova naučit aby přes den chodila a nočník nevadí jí ani když se počůrá tak prosím o radu děkuji předem Papoušková
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markéta 3 u nás to samé a to má nastoupit od čtvrtka do školky. Včera jsem vyzkoušela metodu - v noci jsem si schovala pleny a nechala na skříňce jen jednu. Ráno se malej vzbudil a já dělala překvapenou a říkám - jéééé hele Jájo, maminka už nemá plínu, mám tu jen jednu, tu necháme na noc. Hmmmm tak koukám, my jsme je zapomněli koupit. Jája bude chodit na nočník, plena není. Koukal na mě- moc se mu to nelíbilo. Naskládala jsem si na hromadu všechny kalhoty od pyžámka - máme jich 5. Nasadila jsem mu jen ty kalhoty aby to měl volné a mohl to lépe stáhnout až půjde na nočník. Mám připravený kýblík s vodou a práškem a tam ty kalhoty dávám, večer hned peru a suším. Včera jsme všechno počůrali. Dneska o 50% zlepšení. Opět, ráno - plena není dlouhé vysvětlování,nasadili jsme kalhoty, od rána jedny učurnutý-trvalo to než to stáhnul ale už byl 3× na nočníčku. Ještě uvidíme jak to bude s bobkem - včera byl v kalhotech. Je to boj, hodně se naperu ale chce to trpělivost a nepolevit. Už dnes mám radost z toho, že se snaží. Zítra už to možná bude zase lepší. Hlavně pevné nervy a chválit, chválit, prát a prát a hlavní - nenasazovat plenu, jakmile se nasadí plena, můžete začít od znova.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alčák1 Moje tříleté díte by Ti řeklo, aby jsi je dojela koupit, v Lidlu mají otevřěno i o víkendu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JO to on zkouší taky
teď zrovna přiběhl, že chce kakat, trocha bobku přistála do kalhot ale už trůní na nočníku. Snad to bude OK. Jinak oni ty malý potvory, jak vědí, že se plena dá sehnat nebo že pak maminka plenu nasadí, nechce se jim chodit na nočník. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děvčata zázrak
cca před měsícem jsem si tu postěžovala a DNESKA první úspěch. Malý si sám dopoledne řekl že chce čůrat na nočník. Tak šel, pak už chodil celý den. Uvidíme zítra ale mám strašnou radost.????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit