Jak naučit na nočník tvrdohlavé dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@MisaHanuska píše:
@kocunka Ale na čůrání to zmenšovací prkýnko ani nepotřebuje. Zkusila bych zapojit tatínka, ať mu ukáže, jak čůrají velcí kluci a třeba to zabereA u nás teda za povedený kousek fungovala i sladká odměna
tatínek ukazuje, ale je to k ničemu, sladký taky slibuju, on slíbí, že si řekne, ale neřekne a když ho posadím násilím, stejně nic neudělá a vydrží až do plíny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj malý(19 měsíců)jako tady většína maminek piše, ví k čemu je nočník, ale kašle na to
dokonce se k nočníu postaví jako dospělý chlap(odkoukal od táty)
řekne ´cí´otočí se a jde pryč. Ale všimla jsem se, že se krasně vyčurá ve sprše jak se večer koupeme, to kouka na pindika, jak to čurá a směje se.Tak začneme zkoušet čurání rovnou ve stoje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pomozte svým dětem uvolnit se při vyměšování pomoci zvuku. Tzn. po spánku odnest na nočník a pustit silný proud vody. Více, jak bezplenkujeme u nás na www.ditebezplen.cz
Jestli ve 14 mes. tak krásné hlásí, pomáhala bych syčivym zvukem a při velke strane tlacivym. Kdyz se mi zda, že by naše dítě chtělo kakat a z nějakého důvodů to zrovna nejde, udělám obloukovou masáž s aktivaci konečníku a do 30 min. dítě tlačí. Uvolni se zcela.
Naše 14 mes. dcera vedena bezplenkově, pokud neni rušeny starší sestrou, vždy mě upozorni, abych ji umožnila vyměšování. Bud taha za sukni, nebo se i na mě upřesněn diva, kdyz sedi, kdyz je to akutni, projevi se určitým zvukem. Kdyz jsme na procházce, take signalizuje, umožníme vyměšování a je spokojena.
My díky radám bezplenkově metody odplenkovali zcela naší prvorozenou a to ma postvakcinační poruchu autistického spektra s regresem. Do 2,5 let nemluvila apod. Dokonce si troufám tvrdit, že za jeji inkontinenci mohla hexavakcina. Tzn. že u některých dětí adjuvanty z vakcíny „tlačí“ na určitě centra v mozku a dítě neni schopne včas reagovat na sve vymesovaci potreby.
http://vakcinacnidetoxikace.webnode.cz shrnuti o nasem pripadu.
- Citovat
- Upravit
Koukala jsem na ty stránky „dítě bez plen“, ale zdá se mi tam moc „ale“ nebo „ale jak“. Jak se dá kojit a přitom mít dítě nad nočníkem? Kolik máte doma stupňů v zimě, že může být dítě tak často nahé? Jak omývat zeleninu, napouštět konvici, sprchovat atd., když máš v náručí dítě s nočníkem? Jak jít s bezplenkovým dítětem ven? Kojila jsem těsně před odchodem, protože bych se při 2hodinovém intervalu nikam nedostala a v 5 stupních jsem venku kojit nebo vyměšovat dítě fakt nechtěla. Každopádně zkusím přidat zvuky.
Ještě trochu z jiného soudku. Vysledovala jsem, že se malá schová někam do kouta a tam tlačí, abych ji neviděla. Nevím, jak to dělají ostatní, ale já teda malou pořád nesleduju - umývám nádobí, jdu sama na záchod, vařím, uklízím… Když si na to dávám pozor a sleduju ji, nic se obvykle nestane. Jen začnu něco dělat a přestanu si jí všímat, zaleze někam a hovínko je na světě.
A vstávání. Chodím pro ni, až slyším, že si povídá. To už ale v plínce načůráno. Jak to dělat, když ji nechci rušit v pokoji, kde spí a každejch 5 minut kontrolovat, jestli ještě spí?
Mám pocit, že tohle je nad moje síly. POraďte mi prosím, jak to vylepšit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terezn, bezplenkuji, dělám to jinak než Kaštinka, každý má jiné zkušenosti. Mě pokud se dcera nevyčurala do minuty po zklubíčkování nad nočník, tak se jí nechtělo. Takženad nočníkem trávila minimum času ona i já. vyměšovala tak 20× denně, takže 20-30 min denně tomu obětovat není pro mě problém. Nad nočníkem jsem kojila jen jako novorozence. Pak už jsem nakojila a dala vyčurat/vykadit. Venku moc nečurala, nosila jsem v šátku, tam dítě čurá mnohem méně často, hodinu až hodinu a půl obvykle vydržela, ve spánku i dýl. Po probuzení - na bezplenkování funguje společné spaní. Jak mile mi po probuzení nezmerčila, tak se počurala. Nicméně za to se nestřílí, měla plenku jako pojistku, přebalila jsem a jede se dál, bezplenkovka se dá dělat na částečný úvazek. Pokud ti to venku nebo po spaní nevyhovuje, tak to neděláš.
U nás nejlíp fungovalo a funguje čurání po jídle, pití, po vyndání z šátku, po příchodu domů, po spánku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když shrnu dnešek, tak seděla na nočníku asi 15×, ani jednou tam nic neudělala. Nahlásila klasicky po akci, rozbalila jsem ji, posadila na nočník, hned vstala a vztekala se. Slyšela jsem, že se do nočníku dává teplá voda, aby to dítě nestudilo. Ale kdy? Trhám rekordy ve vyslíkání, ale vodu už nemám kam zařadit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terezn píše:
Když shrnu dnešek, tak seděla na nočníku asi 15×, ani jednou tam nic neudělala. Nahlásila klasicky po akci, rozbalila jsem ji, posadila na nočník, hned vstala a vztekala se. Slyšela jsem, že se do nočníku dává teplá voda, aby to dítě nestudilo. Ale kdy? Trhám rekordy ve vyslíkání, ale vodu už nemám kam zařadit.
Ja si myslim, ze ma opravdu jeste cas. Akorat ji ten nocnik znechutis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No také přispěji
,malou jsem začala dávat na nočník, když začala sedět. Občas se vyčůrala, občas vykakala, bylo to převážně na zkoušku. V roce přišla dovča, stěhování a nějak jsme nočník vynechali. Když jsem ale chtěla dát malou znovu na nočník horor! Vůbec si tam nechtěla ani sednout, hroznej řev. O vánocích jsme jí koupili prkýnko na záchod, že to zkusíme tak, ale ani na záchodě jsme ji neudrželi. Tak jsem jí zkusila motivovat… Jelikož budeme teprve předělávat záchod s koupelnou, tak jsme začali s Eliškou malovat na záchodě obrázky, co má ráda. A světe div se za dva dny, si malá řekla pokaždé když chtěla. Ani při odpoledním spánku se nepočůrá. Elišce je 16 měsíců a přes den jsme bez plínky, jen na noc jí dávám a když jdeme na delší procházku ven, ale když se vyčůrá než jdeme, vydrží to i dvě hoďky co jsme venku. A když už potřebuje, tak si řekne… U nás zabrala motivace malování na zeď, tak snad i u vás ostatních maminek se najde něco, co vašim drobečkům pomůže při bojkotování záchodu či nočníku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Na hadrovky klidně přejdi. čtverce určitě máš, stačí koupit jedny PUL kalhotky na to. Když půjdete ven a na noc dáš jednorázovku, kalhotky vyvětraj. Investice se ti vrátí za týden. Na todle období, kdy dítě hlásí po akci nebo vždycky krůpně jsou čtvercovky bezva. Schnou hned, přebalí se hned.
Kolik jí je?
Syn prvně hásil počurání v 17-18ti měsících. Začl si říkat prvně asi za měsíc. Ale ještě několik měsíců to bylo nahoru dolu. Dcera hásila počurání v necelém roce. Před akcí prvně ve 13m. Stále to také není stoprocentní.
Ahojky, sedím a pročítám tyto diskuse, protože mám 2 letou holčičku a potřebuji ji do 3 měsíců odplenkovat. Jde do školky. Zaujal mě ten nápad s těma čtvercemi a pull kalhotkami. Malá mi taky nechce na nočníku čůrat ani kakat. Bylo období kdy se vyčůrala někdy vykakala, ale to málo. Teď těžký bojkot jak nočníku tak i WC. Bohužel však nevím co si pod pojmem čtvercovky představit. To jako látkové pleny a na to pull kalhotky??? Vyzkoušela jsem snad vše ale bez úspěchu. Dokonce i klasické kalhotky a na to pull, ať to nemám všude na kobercích, ale jí nevadí být v mokru. Prosím poraď jak jsi to myslela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky potrebuji nejakou radu ohledne nocniku. Malej ma 15mes posazuji uz od 9mes. bez uspechu, nechce sedet a kdyz sedne tak hned vstava. Najhorsi na tom je ze posloucham rady od tchyne a mamky ze je velky uz by mel sedet na nocniku uz davno a samozrejme pripomenou nekoho znameho kde ditko je sikovny a cura na nocnicek sam tak me to stve ze jsem asi neschopna matka
Jeste mu k tomu lezou zoubky tak je docela zlobivy ale zkousim furt posazovat ale nenutim jinak rve. Napiste nejake rady jak jste zvladli s ditetem uceni na nocnik ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@irenakovarova Rozhodně ho nenuť, je ještě dost malý. ![]()
Dcera si začala sama říkat až ve 2 letech a ještě to není úplně zmáknutý.
Dítě na to musí být zralý, nucení je k ničemu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terulína ja jsem do ted byla v klidu ze jeste je cas ale mamka porad se vyptava jestli uz cura na nocnik tak mi furt radi co a jak a nas posazovala na nocnik uz od 6mes. a ja zacala pozde tak uz me to nastvalo. Jinak on je sikulka a dobre rozumi kdyz reknu jdeme si hacnout na nocnicek tak jde semnou ale sedet uz nechce hned vstava.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit