Jak naučit na nočník tvrdohlavé dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@bamba Na sladkosti by to slo hned, sladke miluje ale aby mi potom nechtel papat na nocniku.Dik za tip muzu to zkusit treba se to povede ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je malý… Na mamku se vykašli a buď v klidu. Dceru jsem nechávala, sem tam zkusila, k ničemu to nebylo. A pak ve 25 měsících to bylo ze dne na den, v klidu. Plínku nepotřebuju na odpolední spaní a teď už čtyři dny po sobě má suchou plínu i na noc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muj syn ma 23 mesicu a na nocniku vydrzi sedet par vterin. Zridka kdy se povede, ze se vycura, ale to je nahoda. A kdyz chodi bez plen u babi na zahrade, tak cura kdekoli nebo to drzi a jak ma plinu, tak je hned plna a vykadi se klidne do bazenku. Ja to nijak nehrotim, on to proste jeste nepochopil, tak cekam, az na to pochopi. On teoreticky vi, kde se dela aa, ale prakticky to neumi provest, proste jeste sve telo neumi tak ovladat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@irenakovarova je to prtě. Upřímně bych maminku i tchyni lehce odpálkovala. Mně taky známá vnucovala, že jejich 8 měsíční syn už kaká jedině na nočník (kakal pravidelně ráno), tak jsem jí řekla, že můj (tehdy 9 měsíční) syn kaká každé ráno v 8:00 a před pochvalou jsem dodala, že vstává v 9:00. A víš co? Můj 19 měsíční syn je už skoro 3 týdny bez plen a jejich pořád jen kaká na nočník. Takže tak. Nenutila jsem. POsadila jsem ho a když nechtěl, tak nechtěl. Pokud chtěl, tak něco udělal. Secvaklo mu to až kolem 18 měsíců dřív ani ťuk. Nikdy nedostával za to mlsky, ale tleskala a jásala celá rodina. Pak dva týdny trvalo než si začal hlásit.
Jinak ty kecy stylu, že my byly v roce bez plen už taky vypouštím, protože mi to mamka taky tvrdila, a pak jsem podle popisků ve fotoalbu zjistila, že to nebyl rok, ale rok a 8 měsíců. A podobných případů mám v okolí plno - tvrdí rok a byly to skoro dva. Případně to byla otročina, kdy každých 20 minut nutili dítě na nočník…
EDIT: Na nočník jsem ho posazovala od 6-7 měsíců. Už nevím přesně. Ale bylo to v době, kdy se sám uměl posadit.
- Citovat
- Upravit
@elchirk Tak to jsem klidna jak vidim tak az ve dvou letech zacina teprve vnimat k cemu nocnik je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@irenakovarova to jsou ty chytré maminky, mám to tak taky ![]()
Hele, teď je jiná doba. Dřív byly hnusné látkovky, dítě se posazovalo brzo, chodilo se do jeslí. Teď není nutný na dítě tlačit, však ono do toho stádia dospěje samo.
Takže pevné nervy a užívej si prťouska ![]()
V 15m má fakt ještě čas. Říká se, že když dítě chodí dobře do schodů (střídá levou a pravou), tak je schopno začít ovládat moč. měchýř…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@irenakovarova píše:
@bamba Na sladkosti by to slo hned, sladke miluje ale aby mi potom nechtel papat na nocniku.Dik za tip muzu to zkusit treba se to povede
Lukyš je taky děsnej mlsoun, ale fakt za 3 dny si tak zvykl na nočník, že na sladký si nevzpoměl.
- Citovat
- Upravit
Holky diky moc vsem za rady! Nejak to na me dolehlo az nasi zacali tlacit z kazde strany tak me to nastvalo, budeme zkouset dal. Vetsi strach jsem mela kdyz dostal brylecky ale ty jsme zmakli do tydne jinak nesnese ani cepicu na hlave. Jeste v roce mel cumel ale jak zacali rust stolicky tak uz ho nechtel.Ted mame za ukol ten nocnik tak nam drzte palce at to zmaknem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla bych slyšet váš názor, jestli mám v odplenkování setrvat, nebo to zatím nechat být. Synovi je 24m. Dnes je to třetí den, co zkouším odplenkovat, ale nejsem si jistá, zde je na to připravený. Je velký živel, pokud si někde sedne, tak jen na chvíli. První dva dny jsem jej na nočník, ani na redukci na WC, nedostala. Snažím se být s ním co nejvíc na zahradě, aby čural na travičku. Ale…nenechá si na něj vůbec sáhnout, takže jak začne venku čůrat, okamžitě má ruce mezi nohama, tahá si pinďoura a běhá, abych ho nechytla.
Doma je to katastrofa, začne čurat, utíká k nočníku, sedne si na 1 vteřinu, okamžitě vstává a utíká zase pryč, opět ruce mezi nohama, stříká mu to všude. Takže máme totáně prochc…všechno, pořád jen vytírám.
Na nějakou dobrotu ho nenalákám, nic moc mu nechutná.
Manželovi dneska už ruply nervy (když nám asi po 3× během 10 minut) počural sedačku, dal mu zase plínu a odmítá už syna odplenkovávat. Já jsem na vážkách, zda ještě vydržet, nebo se na to vykašlat.
Co myslíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá je taky živel, ale já se jí to snažím vysvětlovat, že je už velká, že už není miminko, že plínky mají jen miminka, dokonce jsem se na ten nočník sama vyčůrala, aby to viděla, když jsu čůrat já hodně o tom mluvím a beru ju sebou na wc. maminka jde čůrat, už nemám plenečku, jsem velká holka atd. pak se můžeš utřít papírkem…
prostě jsem o tom i hodně mluvila a vysvětlovala, než sem ji plinku vůbec sundala a během 3 dnů to pochopila perfektně…ven a na spaní plínku ještě dávám a na chatě s dětma jí to bohužel nejde, při htře zapomene…hlavně nikdy netrestat a nebýt, nebo bude k tomu mít odpor, jen říkám, jak jsem smutná, ach jo, zase to musím utírat atd. zase to obkecávám…
bylo to s ní taky těžký…zkoušela jsem to už v roce a půl, ale nebyla na to připravená, ted jsem to vzala spíš tím vysvětlováním a velkým chválením, jásáním, když se podařilo
jinak na nočníku taky nevydrží, čůrá a ještě pořádne nedočůrá a už se zvedá… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madrianova taky mu to pořád vysvětluju, dokonce mu i manžel ukazuje, jak čůrají kluci. Máme 3týdenní holčičku, u přebalování mi syn asistuje, taky vysvětluju, že naše Sára je miminko a to čůrá a kaká do plínek, ale on je velkej a šikovnej kluk a Ti chodí na záchod anebo nočník…on se jen u toho směje, nebo vůbec nevnímá
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AHoj holky koukám, že nemáme problém jen my
. Mám 26 měs. dceru a bojkotuje mi nočník, záchod a když ji sundám plenu tak schvalně zadržuje moč, třeba 3-4 hodinky nečůrá. Nebo se schová do jiné místnosti a tam se pokajdí nebo počůrá do věcí. Teorii zná dokonale, teď chodí co se pokaká, tak řekne, že udělala eee. No pozdě
. Zkoušela jsem i látkové pleny, ale strašně se mi oprudila, tak nevím co a jak a můžu vás ostatní uklidnit, nejvíc to řeší moje tchýně
, ale proto to nedělám, chtěla bych, aby alespoň na velkou chodila na nočník nebo na wc…jak ji motivovat? Dokonce jsem se i sama vyčůrala do nočníku, abych ji to ukázala - dalo mi to fušku se trefit
, ale nepomohlo to
…fakt už nevím, syn chodil na nočník v roce a půl a Deniska ani náhodou…poraďte…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jdu tohle tema znovu vytahnout. Precetla jsem predchozi prispevky ale radu v nich nenasla.
Nasi drakule byly nedavno dva. Tvrdohlava je jak mezek takze veskere pousy o odplenkovani selhavaji. Nechala jsem ji v lete behat nahatou-bez efektu. Nechala jsem ji behat jen v puncoskach, leginach -bez efektu. Nechala jsem ji v pocuranem klidne nekolik hodin- bez efektu. Pravidelne jsem posazovala na nocnik (po probuzeni atp.)-bez efektu. Zkousela jsem domlouvat, vysvetlovat, uplacet, trestat i vyhrozovat- bez efektu. Zkousela jsem intenzivne posazovat (jakmile jsem poznala, ze potrebuje nebo ze uz tlaci sup s klidem na nocnik kdyz to stihnem budem jasat) to mela efekt v tom, ze si zadelala na chronickou zacpu. Radsi veskerou potrebu drzi nekolik hodni/dni nez abych ji posadila na nocnik. Zmena taktiky ze proste po ranu (kdyz je plina sucha, a mocak proste zakonite plny) posadit na nocnik nebo zachod- bez efektu. vycura se pouze pokud dostatecne odvedu pozornost ze si vlastne ani neuvedomuje, ze potrebu vykonala. Nejake nasledne chvaleni nebo zabavne procedury (miluje myti rukou) jsou opet bez efektu.
Jednoduse, na nocniku sedi. Nema s tim problem. Predpokladam, ze vi k cemu je ale proste delat nebude. Potrebuji ted, aby se sama rozhodla, ze do kalhot delat nechce. Jak ji ktomu ale namotivovat? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@simonkas Přestaň mu dávat sladkosti jen tak a pak ho zkus namotivovat na to sladké. U nás 100% úspěch, Za 3 dny si už na sladkost ani nevzpoměl a do týdne bez plen i v noci.