Jak naučit na nočník tvrdohlavé dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
103
26.12.14 21:58

Díky za rady. redukci na velký máme - tam nechce vůbec. na nočník si občas přes den sedne. plenku jsme mu vrátíli po nekolikatýdenním počůrávání a hlavně pokakavání. to se nedalo. navíc teď v zimě, počůrá se, pokaká venku, to nelze řešit jinak než s plenou. doma byl bez pleny, ale normálně čůral do tepláků, prala jsem jak divá, už neměl v čem chodit, k tomu druhé miminko, nešlo to jinak, plenu jsme vrátili - i když jsem to chtěla vydržet a prát a uklízet hovínka z tepláků do zbláznění, ale snad mě někdo pochopí, ž e jsem to po pár týdnech vzdala a plenu mu dala. prostě mi přijde, že má skoro 2,5 roku a mohl by být dávno bez pleny ale nevím jak na něj.. za čokoládu si sedne jen když chce, nebo si sedne, ale nevyčůrá se. nechci tlačit na pilu, ale když nebudu tlačit, bude mít plenky snad do školy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
26.12.14 22:02

@martinkamoje Podle mě je to naprosto typický truc, že máte druhé a spadl z lopatky. Holt se mu věnujte, trpělivě, netlačte - je to pro něj těžké, mimino má pleny „bez keců“ a on nesmí. Diskuse na toto téma už tu byly.

Je spousta času. Spolupracovat by měl začít během jara, aby se to zase naučil, než půjde do školky (pokud má jít); do té doby nechte být, chvalte, podporujte, věnujte se, vysvětlujte, že mu plenku rádi dáte, když ji chce, i když je na to teda velkej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
26.12.14 23:51

@slavuska1 Já bych mu dala hadr ať to po sobě utře - velkej je na to už dost. Chovala bych se jako kdyby tam omylem vylil vodu. Dělá to aby se ti pomstil, když budeš v klidu bude se to míjet účinkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
12.3.15 13:31
@Vend píše:
Maminky, prosím, nemáte nějaké „fígle“, jak naučit syna (v květnu 2 roky) na nočník? Nechce si tam vůbec sedat, ani ráno, prostě nikdy…Občas se nám ho podaří posadit na velký záchod, kde má to nástavec pro děti, ale to je opravdu náhoda a ne když potřebujeme, aby šel. Když už si tam sedne, vyčůrá se, ale jak ho tam donutit sedět? Nechci nějaké násilné metody, ale přijde mi škoda, když zbytečně počůrá plenky, přitom to už chápe…Posazujeme ho už dlouho, ale poslední měsíce to opravdu nejde. Když ho doma necháme bez plenky, stejně si neřekne a počůrá se do kalhot…Moc díky za tipy :-)

Donutit sedět? Když nechce, nepohneš s ním. Nechh ho být, musí si na to přijít sám. Takhle ho ještě odradíš chudáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.3.15 13:32

@Vend Syna vysazuji na záchod s redukcí, nočník jsme úplně přeskočili, odmítal na něm sedět. Snažíme se motivovat (házení papíru po vyčůrání do záchodu, splachování, pěkné trenýrky atd.), ukazujeme, že táta s mámou taky nosí ternýrky, chodí čůrat a kakat na záchod atd. Ale stejně několikrát deně scéna, když mu řeknu, že jdeme na záchod - podle mě to souvisí s obdobím vzdoru (stejně jako scéna při oblékání, případně při čištění zubů). Sám si taky neříká, že se mu chce, tak prostě cca co hodinu a pů doma vysazujeme, alr nrhrotím to (myslím, že na to ten mozeček prostě ještě nemá úplně uzrálý).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
12.3.15 13:34

Takhle nejak se vzpecoval prostredni syn a pomohlo az zcela to nechat na nem, takze holej zadek, tamhle mas nocnik a nashledanou. Bylo to silene neprakticky na ven, nevycural se na povel pred odchodem, venku si nerekl, kdyz uz si rekl, nenechal si drzet pindika, no dost hruza.
Kazdopadne u vsech deti nejvic pomohl holy zadecek na doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
12.3.15 13:39

@Vend V tomto věku bych to rozhodně neřešila, čím víc ho budeš nutit, tím víc mu to otrávíš. Musí na to dojít sám. Jinak motivovat něčím navým, zajímavým-někdo doporučuje samolepky…ale jestli si nechce ani sednout, tak je čas na nočním na pár týdnů zapomenout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.3.15 13:39

@Bibi239 Jak jsi duševně zvládala loužičky a bobky po bytě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
12.3.15 13:42

@Vend u nás to same, v dubnu 2 roky a totálni ignorace nocniku i zachodu :roll: neresim, prijde čas 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
12.3.15 13:45

@Vend
Jestli máš k tomu chuť a nervy, tam mu tu plínu prostě sundej, převlíkej jak blázen, neustále připomínej no a ono se to za blíže neurčené časové období povede.

No a nebo prostě počkej, kluk 22 měsíců má ještě na plínu nárok podle mě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
12.3.15 13:46

@Vend Tak ho posazuj na ten velký záchod. vždycky zatleskat a odměnu, aby měl z toho sám radost. Aby si včas řekl, třeba pak s ním utíkat jako honem honem honem, což se bude smát a pak posadit a říct a poslouchám a poslouchat a pak tleskat a odměnit. Když nechce na nočník, nedávej ho tam. Nebo koupit hrací, aby mu zazněla písnička.
Taky bych ho nechala bud nahulatého a nebo ve slipečkách. Už bez plínky doma a trpělivost.
Můj syn má rok a čtvrt a trénujeme, už to pochopil a taky se povedlo, že si řekl. Není to furt, pak je třeba nehoda, ale když mu všichni tady tleskáme a za vyčůrání dostane hned kokyno do pusinky, má z toho sám radost a snaží se. Ještě není naučení, ale už to začíná.
Takže u nás zabírají takový opičky okolo toho. A samozřejmě se každou chvilku ptát, nebudeš čůrat a nebo dělat aa? Co třeba půl hodiny nebo i míň, záleží kolik vypije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
12.3.15 13:46

@Svistice no u prostredniho se nic takoveho nekonalo, bylo to to slavne „ze dne na den“. Az treti mi tu louzickoval a bobkoval, ale jen chvili, nastesti mam plovoucky. Tam bylo samozrejme tezsi, kdyz to pustil primo prede mnou, abych nevylitla, ale jen komentovala, ze cura a curani patri do zachoda. Mit koberce, tak na to pecu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.3.15 13:50

@Bibi239 Koberce nemám, ale představa, že to pustí někde na sedačce, čalouněné židli nebo u nás v posteli mi zrovna netěší. Zatím teda řeším těma trenkama (přeci jen chytí nejhorší a narozdíl od plíny si alespoň uvědomuje, že má mokro, když to proteče až na nožičku), ale pokud nezačne do léta hlásit, tak asi budeme muset taky najet „na ostro“. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
12.3.15 14:46

Radím to nehrotit, musí k tomu dozrát sám, nucené vysazování nepovede k ničemu a odplenkuje se stejně jako když se vysazovat nebude.Syn nechtěl nočník ani vidět, zlomilo se to ze dne na den ve 23 měsících, dcerka má 19 měsíců, sem tam si i řekne aa a chce na nočník a taky vidí, že brácha na něj chodí, tak si chce taky sednout, ale nenutím ji, nevysazuji, už vůbec bych nezvládla dítěti plenku vzít a děj se vůle boží, to bych se leda zbláznila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6823
12.3.15 14:53
@Táta Pavel píše:
Příklad – hra, kdo se dřív vyčůrá – pokud dítě delší dobu nečůralo, jít s ním na záchod a zkusit závod. Opačně, když se mu chce čůrat a je na nočníku, trénovat chvilkové zadržení: ještě ne, ještě ne, teď čůrej. Jde o to, aby si dítě uvědomilo, čím to čůrání řídí. Dobře funguje u dětí, kterým to aspoň trochu vadí, nechat je přes den bez plínky. Ta plínka to všechno pochytá a dítě se cítí komfortně. Pokud plínka není, najednou se ty čůránky rozlévají po noze, do bačkůrky, hovínko má u kolen, smrdí to. Jednak si to uvědomí v okamžiku vykonávání – lépe tedy vyhodnotí, co se vlastně stalo, jednak lze využít k tomu, aby si svinčík po sobě dítě uklidilo, včetně utření čůránek hadrem vyprání hovínka z kalhotek. Ne jako trest, v žádném případě, ale jako vyřešení přirozeného vyměšování. K tomu je ale potřeba důslednost rodiče, i když vaří, musí si na proceduru očisty udělat čas. Dobře funguje i výběr místa vyměšování -třeba dva nočníčky různé barvy, do kterého se chceš vyčůrat. Dítě je pak postaveno do rozhodování, který nočník si vybere a ne do rozhodování jestli ano nebo ne, které vede ke konfliktu.
Lze využít i hraní na tatínka – dneska si hraješ na tatínka, budeš bez plínky – a důsledně s ním hrát na tatínka včetně oslovování, mužských prací apod.
Hlavní je zkusit přemýšlet jeho hlavičkou…

Tak to mě pobavilo :-D ale dost dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka